Lejonen Speedway

De är så duktiga! Lite bitter att jag inte kan vara där och kolla när sista finalen körs imorrn, hade varit så coolt. Och sen, firande i Parken efteråt.  

Att som nykomlingar gå upp och köra final, vinna första på bortaplan och kunna fixa det på hemmaplan imorrn... Det är rätt bra gjort! Idag blev siffrorna 56-40.

Så, ett litet hyllningsinlägg till Lejonen från Gislaved. Största sporthändelsen i kommunen sen F1 kördes i A-torp på 70-talet.

Nu hoppas vi på ASK i handboll också... Vinna och gå upp denna säsongen, SM-guld nästa. Go for it!

Varför kan jag inte bara få nysa!?

Det blev ingen hemsida idag, det blev schema och sådär istället. Och fler inbjudningar.  Hemsidor nästa vecka istället. Just det, Linn, vi måste maila Carro imorrn! ;-) Dock åkte jag hem tidigt. Förkylning och 19 timmar för mycket förra veckan gjorde att jag kunde åka hem med gott samvete.

Jag hatar känslan av att nästan nysa, och så inte komma ända fram, nysningen förvandlas till tårar och yrsel istället.

Lagar köttgryta. Gammalt klassiskt recept från min Mor. (Okej, jag kallar henne inte mor, men det låter bättre i sammanhanget...) (Och det är egentligen inget recept... more like guidelines) Det ska bli gott i alla fall.


Massa steg!

Jag börjar lära mig faserna i förkylningar jag drar på mig. Först förkylningsblåsor, ont i halsen, nysningar, fortsätter med mer nys, rinnande ögon och näsa, täppthet och sen hostningar som kan hålla i sig ett tag. Är just nu i rinnande ögon och näsa/täppthetsfasen. FYI. Det är jäkligt jobbigt! Känns dessutom som att jag har massa tryck på hjärnan. Gött!

Idag har jag varit i Flen, det gick bra! Är dessutom uppe i drygt 14 000 steg vilket känns som en nice bonus. Synd bara att jobbtävlingen inte drar igång förrän i övermorrn bara!

Imorrn blir det hemsida med Linn och sen hem och ta det lugnt.

Frölundas första trepoängare idag, nu kör vi! Haha. Gött att HV förlorade också, de kan inte kaxa sig så mycket då.

Näe, sova snart tror jag bestämt. Upp tidigt imorrn ju.

Skvaller och nostalgi

Är jag ensam om att vara patetisk för att jag tycker att det är ledsamt att Alex Schulman och Katrin Zytomierska gått skilda vägar? För att jag är så intresserad av ett par människor jag aldrig träffat? Det är lite märkligt det där. Hur som helst så är Alex en briljant skribent. Det första inlägg jag någonsin läste var första gången han skrev om hur han fuskat sig genom universitetet med påhittade referenser.

På tal om skribenter är Mats Olsson också helt underbar. Han berör på ett sätt som gör att jag fått tårar i ögonen ett flertal gånger när jag läst hans krönikor. Hans senaste finns
HÄR. Idag handlar den bland annat om Lasse Stefanz av alla saker, och eftersom jag är den märkliga människa jag är gör detta krönikan ännu bättre.

Längs memory lane hittar jag minnen av mig, Milla och AnnaK diggandes framför scen till den tjocke sångare och trummisen på Sigges. Jag hittar också De sista ljuva årenFarmors LP-spelare i sovrummet, och P4 med Svensktoppen på radion, ständigt P4 på den tyska radion i köket. Numera är inte radion tysk och den spelar Mix Megapol och då blir man inte lika musikallmänbildad.

Tänk att kunna skriva så det berör. Jag tror jag ska bli författare.


Slött

Jag kollar Miami ink. och blir sjukt sugen på att tatuera mig igen... Men det får nog dröja ett tag, kanske ska ha ett motiv och sånt först. Kanske.

Fortfarande ont i halsen, nu har jag börjat nysa också.

Blev ingen handling igår, lite nyckelproblem. Så det blir idag istället, först ska vi klippa klorna på Stina bara. Och sen kommer Erik vid tre.

Idag var det Disneydags när jag satte igång tv:n. Även om det inte är fredag så väckte det trevliga barndomsminnen.

Näe, kanske ska gå och väcka en viss ung herre.

Ynk ynk

Jag har ont i halsen, det tycker vi inte om! Så jag har haft en väldigt lugn dag, bara bakat scones och varit ute med Stina två gånger. Sen har jag sovit, tittat tv och läst lite.

Snart ska jag dock gå och hämta bilen på Bohusvägen så att vi kan åka och storhandla  när jag hämtat Snyggingen på jobbet.

Kollar Top Model och känner inte alls för att gå ut i blåsten... Men jag ska väl göra det ändå!

Nu har jag bokat biljetter till Gbg på torsdag, dags för Frölunda-Ottawa! Wohoo. Innan dess ska jag hinna med FlenSthlm och NBV-möte. Yeah!

Nu är det helg!

Tittar på vad som måste vara nåt av de första avsnitten av Den nakne kocken. Jamie är så ung! Coolt.

Idag har varit ännu en piratdag, och vi har också rekat lägerplatsen inför höstlovet. Det kommer bli så bra!

Har också hälsat på Lena och Alice idag, det var trevligt. Lilltjejen var dock lite sjuk så hon var inte helt tillfreds med tillvaron... Men hon verkade gilla kläderna hon fick!

Jag är hungrig, så nu ska jag tillverka mig lite soppa. Potatis- och purjosoppa tror jag. Finns saker till det hemma och jag är för trött för att gå och handla mer. Snyggingen jobbar till typ 22, så han får äta resterna då om han är hungrig.

Imorrn vet jag inte riktigt vad jag ska göra, ta det lugnt mest tror jag... Snyggingen sitter jour så kanske åker ner på stan och äter med honom om han inte får åka nånstans eller så. Läsa lite, titta lite tv, äta frukost till Gilmore girls kanske... På söndag får det bli VIK-Leksand, det är en av höjdpunkterna i Allsvenskan kan man säga.

Näe, mat var det. Och Doobidoo. Skönt att va hemma.

Uppdatering?

Det är illa när man jobbar och är så trött att man inte hinner blogga... Men så är det.

Jag var på konsulentsamling i Växjö i början av veckan. Det var trevligt! Träffa kollegorna och ha första hjälpenutbildning. Den senare var bättre än jag har tidigare erfarenheter av, som tur var!

Jag, Sändra och Carim gör världens bästa piratläger typ. Woho! Så, funk v 44 någon? Ni får klä ut er till pirater och leka med barn.

Näe, jag tänkte att jag skulle skriva ett litet trevligt inlägg här men kom på att jag var för trött.

Jäkla policies

Varför ska en stackars liten icke-student som jag lida för att jag inte pluggar!? Kan jag inte bara få komma in på jäkla Stocken och fira min Carro på hennes födelsedag? Näe, jag blir så trött.

Bitterhet.


Äntligen hemma

Kan faktiskt andas för en gångs skull. Efter Smålands- och Västgötatripp, Hallstakörning och jobb idag i Sthlm och sång med mina flickor i Voces idag kan jag sitta i soffan och titta på tv och ta det lugnt med min Snygging bredvid mig. Han är tyvärr sjuk dock, så han har lätt whiskyröst.

Imorrn är det Domkyrkan igen, sjunga lalala. Typ. Och sen är det hockey. Och så ta det lugnt.

Sen ska jag till Växjö på konsulentsamling på måndag-tisdag.

Näe, jag är trött här borta på mitt hörn.

T, tycker om dig och tänker på dig.

Small town life...

Dagen började lite smått vid sex, när jag blev väckt för att byta säng i huset. La mig i Pappas säng för att Bea skulle väcka mig när hon ville gå ut. Som tur var somnade jag om och vaknade av en tass i sängen vid tjugo över åtta eller så.

Gick ut på morgonpromenad, passade på att gå in till Farmor och få morgonkaffe. Sen hem och göra iordning mig lite för upphämtning av Malin ner till Ullared, ja, jag har skrivit det förr, men det är ju trots allt Sveriges största turistmål. Vi hade trevligt, även om jag spenderade lite för mycket pengar kanske... Men fick iofs mycket fint för dem. Klänning, t-shirt, mjukisbyxor och handväska bland annat.

Sen hem och spendera lite tid hos Malin, eftersom jag inte har nycklar till mitt lilla hus här längre. Efter det, kaffe, och ett besök hos Mormor. Sen Farmor igen, och sen hem och äta. Lax, mycket gott. Sen, bort till Milla och titta tv och snacka skit, typ.

Min Bror och mina vänner ska ha fest i hans lägenhet imorrn, och jag kan inte va med. Det känns bittert.

Rekrytering i Skövde imorrn istället, det ska iofs bli trevligt!

Borde gå och sova snart faktiskt.


En onsdag på Essingen

Idag sitter jag och arbetar i Sthlm, inte riktigt för ovanlighetens skull kanske... Har varit mycket duktiga och produktiva, jag och Carim. Projektplan och påbörjan av Världens barn-planerande. Nån som känner för att sponsra oss med hyran av en hoppborg?

Snart ska jag bege mig in mot stan, till centralen. För vidare färd mot Reftele, så det så. Ska dock fortsätta jobba och skriva på tåget. Indeed.

Har med mig kameran hem, med batteri (som jag glömde i laddaren i torsdags, så har inga bilder från England... det andra dog på flygplatsen i Västerås) så jag tänkte föreviga Bea och Malin och sådär. Det blir Ullared imorrn ja, och Milla och så har jag glömt bikinin, så inget babysim med Cornelia för min del. Men jag kan ju titta på eller nåt!

Näe, bäst att jag beger mig, så jag hinner köpa en latte på Centralen och hämta ut biljetterna och sådär.

På fredag, middag med F. Riktigt trevligt!


Det där med vänner

Det är märkligt att det kan gå en halv evighet emellan tillfällen när man träffar sina vänner, men sen när man ses känns det som att det var igår. Så lär det bli imorrn eller i övermorrn i Småland, om inget oförutsett händer bör jag vara i Reftele ons kväll-fre morgon. Då ska jag träffa Malin, världens bästa. Som uttalar sitt namn som man ska göra, med två jämna stavelser istället för betoning på första. (Saltkråkan-Malin är ett exempel på fel uttal.) Hon är hemma från Turkiet, och diverse andra äventyr innan dess. Om lyckan står oss bi kommer vi kanske även att göra ett besök i Ullared. Alldeles för längesen.

Och så ska jag ju träffa Bea. Som tydligen har blivit en stooor vovve nu. Och hälsa på i Broderns nya lägenhet, som jag inte har sett.

Men först ska jag till Sthlm imorrn, fixa projektplan så att vi kan ansöka om pengar. 30 000, nån som vill punga ut med det?

Jo, jag glömde nog nämna att scener från 1, 2 och 6:e Harry Potter-filmerna spelades in i katedralen där vi sjöng... T ex där det är skrivet med blod på väggen. Där har jag gått. Och rummet som är förebild till stora salen, där sjöng vi upp. Och gården, där satt vi och åt sandwiches. Och chips. Till lunch. De har inte full koll på det där med maten, de där engelsmännen.

Idag har jag varit en sväng i Flen. Hoppas dock kunna komma tillbaka snart igen med mer genomslagskraft, med friluftsdag och klassrumsbesök.

Världen behöver mer ilska.

Jag hatar pelle g. Jag hatar pelle g. Jag hatar pelle g och hans jäkla lagkamrater.

Helgen, idag och ikväll

Helgen var helt jättebra, jag måste bo i England nån gång i mitt liv. Alla är så artiga och trevliga och det är så fin arkitektur. Anglofil, javisst! Och Alison, som jag bodde hos, var så snäll. Och rolig dessutom. Hon ville komma hit och träffa min familj och Snygging.

Sången gick också bra, det lät fint och vi fick mycket beröm.

Min kör, åh, vad jag tycker om dem. Voces Mariae is the shit, så att säga.

Idag har jag varit i Sthlm, hektisk eftermiddag men jag och Carim planerade massa. Till exempel plats och transport för vårt höstlovsläger. Det var nice, sitta på café och jobba.

Men nu, vad håller mina pojkar på med? Frölunda inledde så starkt, men mål efter fem minuter och HV var så bleka. Men nej, nu spelar de så fruktansvärt dåligt, de drar ju på sig alldeles för många utvisningar hela tiden. Till exempel, för många spelare på isen... Hur skillat är det? Nej, jag blir lite upprörd här borta på mitt hörn. Nu hoppas vi att utvisningarna för motståndarna ska leda till nåt mer... Och JAA, där gjorde de 2-4! Woho!

Har lite jobbångest för tillfället, med resan imorrn. Blä, att saker och ting inte ordnar sig och att folk inte gör vad de säger att de ska göra...

Näe, fokus på hockeyn igen.


Gloucester Cathedral

Nu har jag jobbat lite och packat lite... Har dock en del av båda kvar. Men sen bär det av! Oj vad jag ser fram emot den lilla trippen, hoppas bara att det går fint att sjunga också.

Image:Gloucester Cathedral - 2004-11-02.jpg
Här befinner jag mig på lördag och söndag. Mäktigt, va?

Dog och kom till himlen?

Satt och surfade lite på Expressen, när jag såg en uppenbarelse till höger bland notiserna. Klickade på länken, http://www.alltommat.se/recept?recipeid=1729, och fann detta!


Carros kommentar var "åh herregud va gott!", kan inte annat än att hålla med.


Ingredienser
14 bitar

200 g Chokladkakor, Safari choklad cookies
75g smör

Mörk chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
0,5 tsk ättikssprit 12%
50 g smör

Vit chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g vit choklad
0,5 tsk ättikssprit 12%
50 g smör

Gör så här

1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
2. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120°. Dra kastrullen från värmen och Rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.
3. Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120°.
4. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
5. Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig. Bjud eventuellt vispad grädde till.

Lätt att jag ska göra denna nån gång!


Nu regnar det igen

Ja, JoJo känner mig tydligen rätt väl, det var nr 5,8, 14,16,17, 19, 20. T var ju inte heller helt fel ute och inte Linn heller.

Idag har jag ätit lunch på mitt favoritställe, Jensens, med Snyggingen, Pia, Lena och världens sötaste Alice. Stående epitet på henne. Det var trevligt! Köttköttkött.

Ikväll blir det fotboll. Tyvärr inte på plats, men vi tänkte ta nästa hemmamatch live istället. Det är också Idol med min gamla kemilärare Sven, han har i alla fall varit med i reklamen, men kanske kommer imorrn eller så... Han är ingen blivande idol, för att uttrycka sig milt. Carro kommer inte ens ihåg honom, säger väl en del om vilket intryck han gör...

iPoden är rätt tom på musik. Har massa i datorn men inte sugen på några där. Måste fixa hem mer ny musik helt enkelt.

Har också köpt äkta svensk choklad/mandelscrub till min värdinna i Gloucester. Hoppas hon blir glad.
Imorrn bär det av!

Sprida kultur

Jag och Sofia L från min lilla kör gör en skiva med svensk musik till våra värdar i England. Här är de låtar vi har med:
  1. Orsa Spelmän - Uraipa
  2. Anders Widmark & Helen Sjöholm - Genom varje andetag
  3. Kraja - Nu haver denna dag
  4. Lisa Nilsson & EST (C. Vreeswijk) - Telegram för fullmånen
  5. Lars Winnerbäck och Miss Li - Om du lämnade mig nu
  6. Amanda - Fragile
  7. Sofia Karlsson - Till min syster
  8. David and the Citizens - Song Against Life
  9. Bo Kaspers Orkester - Det smartaste jag gjort
  10. Frifot - Bohushallingar
  11. Anders Widmark trio - Här kommer Pippi Långstrump
  12. Laleh - Invisible (my song)
  13. Anna Ternheim - Lovers dream
  14. Navid Modiri och Gudarna - Min ofödde bror
  15. Monica Zetterlund & Bill Evans - Come rain or come shine
  16. Snook - Bejbi
  17. Veronica Maggio - Nöjd
  18. Sophie Zelmani & Freddie Wadling - Once
  19. Kent - Columbus
  20. Takida - Curly Sue
  21. Triakel - Tordyveln / Polska

14 av låtarna kommer från Sofia, 7 från mig. För människor som känner mig borde det inte vara alltför svårt att lista ut vilka nummer mina låtar har. Vågar nån göra ett försök? (Nej, Snygging, du har ju redan fått facit!)


Glad kväll

När jag satt på tåget hem ringde telefonen, Matte var det. Han var på väg till Sthlm, jag var på väg därifrån. Så nu får Snyggingen träffa honom istället. Jag hoppas han kommer om Västerås på väg hem från Egypten...

Nu vann min kollega Veronicas man en Kristall för Klass 9a, han är gympaläraren där. Coolt!


Så här ser den nya ut... Och ja, T, det var mycket snällt, för det är inte säkert att man får nya saker för att de går sönder... ;-)


Stockholm

Nu är jag här igen. Hemsideplanering och sånt annat trevligt. Kul att få sällskap dessutom. Snart ska vi åka till Hallunda och träffa våra gymnasieelever.

Varför ska rektorer vara så speciella, och försvåra vårt arbete så? Kanske ska man skippa rektorer och gå direkt på personalen på skolorna istället? De verkar ju vara betydligt lättare att handskas med...

Nu har det slutat regna, jag har fått en ny telefon och bluetoothen och synkroniseringen funkar igen. Positivt!

Sen ska jag hem och ta det lugnt. Nice!

Slö söndag

Dagen idag har inte varit så produktiv. Soffan har varit min huvudsakliga plats, men har också varit på hockey och på Bohusvägen och hälsat på Snyggingens familj. Hockeyn var en träningsmatch mellan VIK och AIK, där hemmalaget vann med 5-2. Tidvis lågt tempo, tidvis rolig hockey.

Imorrn ska jag till Tokholm och jobba. Det ska bli nice, jag är verkligen där typ hela tiden nu. Och så blir det nog Flen på tisdag och rekrytera.

Konstigt att man blir så trött av att inte göra så mycket... Ska nog pigga upp mig med mig lite favoritglass igen.

Kombination av det bästa

Det är lite jobbigt när det är hockey och fotboll samtidigt. Landslaget och Frölunda. Men jag prioriterar hockeyn för tillfället, zappar bara lite ibland. Men VF bör se till att göra ett mål till snart, nu är det ju lika.

Min nya favoritsite är
http://www.tjuvtittat.se/ som är som tjuvlysssnat men med bilder istället. Sjukt kul!

Jag har också en ny favoritglass. Half baked, givetvis Ben&Jerry's, en blandning av Chocolate fudge brownie och Cookie dough. Tänk er den kombinationen, glassälskare!


Till detta kom Snyggingen in med kaffe, och så pratar jag med CarroMSN. Går nästan inte att toppa...

Trött

Kvällen igår var trevligt. Vi tittade på Räfven. De var helt okej att dansa och ha trevligt till, men jag tycker att deras låtar låter mer eller mindre likadant, så skulle nog inte lyssna på dem. Däremot när bandet hade paus kom hiphopen igång. Bra bra, även om mitt sällskap inte uppskattade denna ädla musikform.

Jag mötte upp med min Snygging vid stationen efter att han slutat jobba, och så åkte vi hem och slappade. Sen var jag trött och gick och la mig, vaknade av att han kom och la sig vid tre nångång. Han hade tydligen spelat lite krysslåda och tittat på Scrubs. Lätt beroendeframkallande, båda två.

Idag ska vi åka till IKEA och köpa tvättkorg och fotoramar, och kanske ett snyggt skoställ om vi hittar nåt sånt. Vi ska också hälsa på Lena, Ronny och Alicen. Leka med sötnosen! Och så ska vi ut och gå med Tjejen, det var ett tag sen. Erik är tydligen i Habo, då får man ställa upp.

Jag är jättetrött fortfarande, så därför babblar jag massa men i skriftlig form... Men jag lär ju inte kunna sova om jag går och lägger mig heller. Jobbigt, sånt!

Jag börjar bli förkyld.

Fredagshumor?

Jag har nån slags fredagshumör där allt känns lätt fast jag har tråkigt på jobbet. Så jag skrattar åt Äntligen morgon. Men det är ju inte morgon nu, tänker den uppmärksamme. Njet, säger jag eder. Men det finns repriser på nätet. Bra uppfinning, det där internet.

Igår var en trevlig fikakväll med jag och fem andra körflickor. Även om jag bara fick vanliga mackor och inga scones. Men det gick bra ändå, och teet var gott. Och de chokladdoppade kaffebönorna likaså! Lätt beroendeframkallande. Vi diskuterade också problemet med kåpor och hur vi ska lösa det i det nätta handbagaget. Ett förslag var att vi reser i kåporna, och mitt under flygresan reser vi oss upp och börjar sjunga. Givetvis sitter vi inte på samma plats i planet, utan det ska bli snygg stämsång. Dock lär ju inte alla gå med på detta. Tyvärr.

Ikväll blir det konsert ser det ut som. Räfven och Trix. Aldrig sett eller hört nåt av det, men det blir säkert jättebra. Jag håller ju på att bygga upp mitt umgängesliv här i stan.

I England ska jag bo med Beda. Det ska bli trevligt. Igår slängde hon ur sig kommentaren "Skaffa aldrig ADHD!" Hon är rolig hon. Vi ska tydligen bo en natt i Cambridge också. Annars hinns allt inte med.

Näe, nu ska jag jobba lite igen.

Dippa

Nu har jag precis fått en energidipp, så jag hoppas kunna få tillbaka lite genom att blogga eller nåt... Idag har jag fixat och trixat loggor, mycket spännande... Vi får se hur det blir!

Ingen tårta idag, däremot har jag varit och ätit lunch med Kerstin på jobbet. Hon är snäll, synd att hon inte ska jobba så länge till utan gå i pension.

Naive med Looptroop Rockers och Timbuk är bra. Mycket bra till och med... Inte varje dag man hör Timbuktu sjunga, och dessutom på engelska.

Helt sjukt att jag ska åka till Gloucester nästa vecka. Och att Mamma är i England denna veckan är också ett sammanträffande.

Efter kören ikväll är det fika hos Emma. Det ska bli trevligt, och gott med scones!

Här är förresten en bild på datorn jag vill ha...



Näe, jag kanske ska återgå till jobbet...

Blaha

Idag har jag varit på kontoret och i Hallsta. Förmiddagsfikat bestod av tårta, bra när folk man knappt känner fyller år bara sådär, så man får såna trevliga överraskningar. Sen jobbade jag mer med det lilla adventskonceptet, åh, vad nöjda vi är! Nu är det bara loggor och lite sånt kvar. Men det är ju ingenting ju!

Ikväll börjar Idol. Ska bli spännande att se hur nya juryn är.. Och alla störda människor som tror de kan sjunga.

Jag är rastlös. Och trött.

01.01

Nu funkar både min dator och internetet i lägenheten. Att man ska behöva ringa och påminna dem innan det händer nåt, märkligt och egendomligt!

Dock kom ett bakslag på renoveringsfronten... Målarna jobbar med att återställa massa vattenskador, alltså kommer vår vanliga tapetsering och målning på efterkälken. Det som från början var 8-10 veckor blev sedemera "under hösten". Inte alls vagt... Så T, det blir kanske inflyttningsfest utan omtapetsering då...

Idag har jag varit i Tokholm. Först jobb med kollegorna, sen mat i Kistagallerian, sen pysslande hemma  hos Caroline i Akalla. Jag gjorde de första fyra (eeh...) sidorna i albumet om vår tågluff. Riktigt nöjd är jag! Sen, tur in till Centralen, där jag missade tåget med typ två minuter... Så jag fick sitta där en timme och vänta på nästa tåg... Tur att det jag skulle ta inte var det sista för kvällen! Väl tillbaka hade sista bussen gått, så fick bli taxi. Jaja, smällar man får ta...

Nu är jag trött och ska sova. Gonatt!