Kväll

Nu blåser det här... Givetvis! Och i södra delarna av landet är det storm... Jag undrar hur mycket försenad jag kommer va till Reftele imorrn!

Jag har en sovande Snygging bredvid mig. Kan förstå det, med de tider han har haft denna veckan. Och imorrn ska han va nere på centralen 05.05. Usch usch usch! Det är typ tre timmar innan jag ska va där... Ska skriva saker på bussen imorrn. Effektivt och bra!

Näe, undrar om han vaknar så vi ska kolla Oz, eller om han kommer fortsätta sova... Bra fråga! Jag laddar kaffebryggaren så länge, jag.

Det snöar i Reftele... Åh, så trevligt!


Väder

Det är lättare att jobba hemifrån när man är ensam hemma, är liksom mindre som distraherar då.. Har jag kommit fram till.

Vädret är ett spännande fenomen. Jag tycker om de flesta väder, men det jag inte gillar är blåst. Om man inte är vid havet... Idag är vädret molnigt men ljust. Kallt ljust. Solen är nära att spricka igenom, och den kommer förhoppningsvis göra det snart. Det ser ut att vara kallt, och den lilla snö som överlevde gårdagens slask ligger kvar på taket bredvid. Det verkar inte blåsa så mycket ändå!
Jag har ju inte varit utomhus än, så jag vet egentligen inte... Men det är som sagt spännande.


Ja, nu kom solen!

Jobba på, jobba på!


Nya gardiner

Det är på det humöret jag är på idag. Fixarhumör. Så lite saker har jag fixat. Typ gardiner i köket. Det är mycket ljusare där nu. Mer vår, mindre jul.

Snyggingen är halva dagen i Västerås och lär känna sina medarbetare, och andra hälften i Tokholm för vad-det-nu-var. Och ikväll innebandy. Vi är två väldigt upptagna människor!

Ikväll är det tänkt att jag ska till Reftele. Men jag hoppas på bra tågbiljetter, har inte köpt några än. De är ganska dyra, så jag ska försöka hitta sista minuten. Illa att Snyggingen inte ska med! Men han ska åka tåg på söndag, observera tågvärden och sånt. Spännande! Han är ledig på fredag bara för det, gött! Mindre gött att vara i nån obskyr del av Tokholm innan åtta imorrn bitti, han måste nog åka 5.53 från Västerås. Uuuuh, tidigt!

Innan luktade det som hos Farmor i lägenheten. Det berodde nog på att jag lagade köttbullar och kokade potatis, sånt som hon lagar. Mums!

Jag fick ett fint änglaspel av Carro i julklapp. Men det är inte änglar, det är dödskallar. Det snurrar så fint på byrån nu!
Änglaspel döskalle, silver - Pluto

Titta så fint!

Spruthål

Jag har ett hål i varje arm. Skulle dagen till ära ge blod för första gången i mitt liv. Kommer dit, fyller i lappen, får komma in och sätta mig. Sen är det en lite mesig människa som sticker mig, kollar att det rinner och går sedan därifrån. Efter 5-10 min upptäcker de att det knappt runnit ur mig någonting. Sen vågar sköterskan själv inte ta beslut om att ta i andra armen också, så då kom Ulla. Hon var trevlig, det kändes knappt när hon stack och hon har inte åsamkat mig ett blåmärke. Tack!
Jag fick ett gosedjur som tack, funderar på om jag ska börja samla Swedisk grace. Det har jag faktiskt funderat på ett tag... Fick fika också, det var gott!
Nu får jag vänta ett halvår innan jag ger igen. Tid att hämta mig...

Jeopardy börjar idag igen, det är ett trevligt program. Komikervecka. Haha.

Snyggingen har varit i Tokholm idag också. Kvart i sex ringde klockan, tydligen var det svinkallt ute när han en halvtimme senare rullade ner mot stationen. Jag fick en liten överraskning när han kom hem, tydligen får jag också åka gratis när jag åker med honom... Visste ju att Mormor fick göra det med Morfar, men tänkte inte på att det var samma sak... Här ska ut och resas! ;-)

Phew. Nu är tvätten hämtad också. Har varit duktig idag!

Haha, HV ligger under!


Handboll och köttgryta

Det består min kväll bland annat av. Sen kanske man ska ta en av mockarutorna jag bakade igår. Mums! Nästan lika bra som farmors ju. ;-)

Sverige spelar dåligt jämfört med förra matchen. Skador och utvisningar redan. Dumt. Men hoppas de kommer igen snart.

Var och handlade innan också. Det blåser en del här. Fast inte jämfört med i Småland då. Men här uppe är man inte lika van...

Mycket ute och fara med jobbet nu. Antar att det är såhär i början av terminen. Det lär ju inte vara lugnare förrän framåt v 10... Humm. Imorrn ska jag till Tokholm bland annat. Cityscouting.

Kanske ska till Reftele om ett par helger. Mm, det kan bli trevligt!

Jag saknar landslagets storhetstid... När det var alla gubbar man kände igen, och så Bengan givetvis! Och Den flygande köttbullen... Och Lövet. Jag och Milla var stora fans!

Ska man kolla fotbollen inatt? Se om man ser Matte på läktarna. Weeha. Det hade vart skoj att va där.

"Smula sönder baguetterna!"

Dygnsrytm

Jag arbetar bäst framåt eftermiddag-kväll sådär. När man liksom kommit igång och upp i andning. Dock är inte riktigt världen anpassad efter detta. Man ska stiga upp tidigt och arbeta på vardagarna, sova länge får man möjligtvis göra på helgerna.
Jag kan delvis förstå varför. Förr i tiden var man tvungen att stiga upp tidigt, ta vara på dagsljuset och sådär. Men nu finns det el och lampor, vilket gör att man borde få bestämma lite mer själv.
Som tur är har jag ju ett ganska fritt jobb, men inte alltid. Till exempel när man ska prata med andra som arbetar, då är man beroende av samhällsnormen.
Sen finns det ju de (konstiga - tack, Carro) människor som faktiskt njuter av att stiga upp tidigt. Well, grattis till dem.

Man kanske skulle starta en rörelse likt bensinskatteupproret, som går ut på att vi ska ändra normen på hur dygnet planeras... Men frågan är om det finns nåt stöd för detta. Nå?

Beror det på vädret?

Att man går runt och känner sig i princip ständigt trött? Meningen såhär års är ju att det ska finnas massa snö som lättar upp och gör världen ljusare, men nej. Med detta klimatet lär ju ännu fler bli deprimerade.

SPLR ska iaf bli jättekul, och på Ransberg ska det väl i alla fall kunna vara lite vitt... Vi kör v 7-9, någon som vill vara funktionär?

Snart är det helg. Skönt! Massa rolig sport också.

Nästa vecka ska jag också ut och fara. Jkpg, Skövde, Flen. Och dessutom kommer ju Märtis hit. Här ska vi bli inspirerade! Innan dess ska jag till Sthlm på söndag. Cityscouting. Mytchet spännande!

Nähä. Fortsätta ringa skolor!

Smitta

Snyggingen ligger och sover på soffan. Inatt hade han sitt täcke, mitt täcke och en filt på sig, och frös så han skakade. När han tog tempen imorse hade han 39,1. Stackare! Huvudvärken finns också där... Usch. Men tur att det inte var magsjukan han fick iaf!

Singing bee... Jag skulle ju hellre vara där än i Idol, eftersom jag brukar kunna texter bättre än melodier... Men det känns väldigt hafsigt och lite utan poäng. Men det har ju inte hållt på så länge än.

Pappa kommer inte hit på fredag, så jag kanske ska på inflyttningsfest till Muppsala istället? Elin bjöd in mig innan. Det vore trevligt. Problemet är ju dock att det inte är så lätt för en icke-student att komma in på nationerna. Och det känns ju inte så kul att åka dit och bara va med på förfest kanske... Så vi får se!

Vagnhärad imorrn. Tur att jag har min klippa Linn med mig. Hoppas att vi kan få dit några ledare som vill starta scouting.

Jag borde skaffa mig lite självdisciplin. Nån som vet vart man kan köpa det?

Ikväll är det fotboll... Men jag vet inte, det blir nog bara en halvlek. Ska trots allt upp ganska tidigt imorrn. In till kontoret innan jag åker, ska fixa rep och boka lokal. Jepp jepp.

Buäh. Man kanske skulle tröstäta lite B&J? Haha...


Låt oss dansa

TV-kväll, är hemma själv. Snyggingen och Markus är på hockey. Jag skulle titta på På spåret, men jag somnade. Så vaknade jag lagom till nio och nu kollar jag Let's dance. En del av dem är helt okej iaf!

Denna vecka har ju inte varit så jätteproduktiv på jobbfronten, men nästa vecka minsann! Då ska jag ut på äventyr, och vi ska ha så trevligt så. Dessutom kommer Ola, Linn och Erik hit på onsdag så vi kan fortsätta planera.

Phew. Nu är jag jättevarm! Jag är också sugen på att kolla senaste Morden i Midsomer, men först Sportnytt. Så får vi se när Snyggingen kommer hem.

Oj, Marion Jones i fängelse. Usch. Fusk på sån nivå är riktigt illa. Doping tycker vi inte om.

Bättre med Helena Jonsson, skidskytte är en trevlig sport!

Nu ska jag läsa ett par minuter. Trevlig helg!

Avslagen Cola

Jag gillar inte Coca cola eller dryck i den stilen, över huvud taget. Dels gillar jag inte smaken, och dels är det så förknippat med den avslagna dryck jag dricker nu. Nu, enbart när jag är magsjuk. Det är allt jag fått i mig idag. Usch. Detta lever vissa människor i princip på.

Haha. Min dag är gjord när gubbarna skämtar i Bygglov. De säter upp en tv, och dialogen blir
"Det står här vad det är för film också"
"Va?"
"Ja, det står vad det blir för film här. Protection film"
Ojoj. Humorn är lägre än vanligt.

Snyggingen har varit väldigt snäll mot mig idag. Hoppas jag inte smittar honom i gengäld.

Hoppas det går bra imorrn... Men det lär det ju göra! Mycket kompetenta kollegor jag har. Gillar SPLR08-gruppen!

Bytt är bytt...

Tyvärr. För jag har nästan hellre feber och konstig huvudvärk än det här... Nån slags magåkomma verkar det som att jag drabbats av. Usch, usch, usch. Jag som skulle göra så mycket de här dagarna. Så mycket roligt, och så bara blir det dumt. Jag trodde jag var frisk nu, men icke.

Nu vill jag egentligen bara sova, men jag måste ju fixa inför imorrn. Men det är inte så jäkla lätt när folk inte jobbar och inte går att få tag i. Men det löser väl sig... De lär väl få en glad överraskning sen annars.

Nu ska jag avboka tågbiljetter. Ciao.

Miniturné

Imorrn bär det av, är det tänkt. Hoppas bara allt löser sig med dagarna, vet fortfarande inte riktigt hur det blir... Men det ska väl lösa sig!

Är lite stressad över saker jag inte gjort som jag borde göra. Är också stressad över saker jag gjort men jag inte vet hur bra jag har gjort dem. Eller så. Men än är det ju oceaner av tid kvar... om man tänker som jag iaf!

Ska träffa Elin och min kära Syster på onsdag. Trevligt. Sova på Norra parkgatan 19 också. Det var ju ett tag sen sist... Nostalgi. Jag gillar Huskvarna. Och fiskbullar! =)
Jag har packat ner sovsäcken nu! ;-)

Näe, Oz sen sova. Natti natti!

Bättre

Ja, friskare men den där värken bakom ögonen har inte riktigt släppt än. Jag jobbar hemifrån idag, för att vara redo för en vecka på flera håll. Borås, Jönköping, Skövde, i en liten miniturné. Och sen på söndag ska jag till Flen och på måndag och tisdag kanske till Vagnhärad. Jobbet börjar ju inte lugnt, direkt. Men det ska ändå bli skönt att komma ut och röra sig lite. Frågan nu är hur resorna kommer gå till rent praktiskt... Jaja, det löser sig!

Personlig coaching. Det låter nåt det. Sån ska jag få på torsdag, av F. Därför håller jag på att fundera över mig själv. Spännande sånt där. Undrar hur han lägger upp dagen. Säkert är iaf att det kommer bli givande! Och att jag kommer att få busa lite med Max!

Paradiset

Det blir mycket film de här dagarna. Blir lätt så när man är sjuk... Av blandad kvalité. Innan var det Charlie and the Chocolate Factory. Sån mysfaktor på den filmen.

Snart, vad ska Jos baka då? Ingen högoddsare direkt, kladdkaka. Mums mums! En riktig klassiker.

Jag har nytt shampo. Det luktar riktigt gott. Bra val. Ica Maxi is the place to shop. Men Elin skulle bli galen antagligen, frisören i henne vill bara ge håret det absolut bästa. Jag ställer inte såna krav, det ska mest bli rent. Haha.

Däremot vill jag ha ett nytt kök... Med komplett utrustning. Det är det jag drömmer om för framtiden... Mmm...


Huvudvärk

Men knappt nån feber iaf.

Småkronorna hade verkligen otur. Usch då. Men starkt jobbat ändå!

Charlotte Kalla är hyfsad, skulle man kunna säga! Åka uppför en slalombacke med som mest (eller ja, som minst kanske det heter i detta fallet...) 26 graders lutning som Anja skulle susa nerför. Mycket märkligt, det där Tour de ski.

Massa skidor hela dagen, det är kul. Har parallellt med detta läst ut Flickan som lekte med elden för andra gången. Men jag sörjer att jag inte har trean själv. Är läsotålig.

Dessutom har jag lyckats sprida ugnsdoft i lägenheten... Tänkte inte riktigt på att jag ställt in stekpannorna där... Jag antar att man fortfarande kan skylla på feberyra!

En man misstänkt mördad på min stadsdel, Gideonsberg. Läskigt. Det är förvisso inte just runt mitt hus, då hade polisen tittat förbi. Men ändå. Läskigt med alla dessa liv som försvinner, alldeles i närheten. Om det hade varit i Reftele hade man redan haft "alla" fakta, men nu är det så anonymt. Här hälsar man på grannarna om man möter dem i trappan, på sin höjd. Hemma känner jag dem alla. Jag kan sakna den samhällsattityden. Varför ska man inte kunna bry sig om varandra? Samtidigt vågar jag ju inte heller riktigt ta initiativ och bara börja prata. Tant Lilly (ja, bara det faktum att jag sen jag var liten har kallat henne tant...), närmsta grannen i Småland, är ju i samma ålder som de längst ner i huset, men hur lär man känna nya gamla människor..? De är ju intressanta!

Kallar man folk "tant" längre?

Man kanske skulle bli historiker...

Näe, ugnskyckling nu...


Morden i Midsomer

Jag samlar på serien med Expressen. Jag tycker om de engelska deckarna. Miljön, husen, mysigheten. Och inte det minsta läskigt.

Imorse hade jag mer feber än igår. Sen har jag sovit mer eller mindre hela dagen, det hjälper! Så nu har den sjunkt, och jag har fått i mig lite mat. Då känns det bättre. Men är fortfarande varm och svettig. Får nog svalka mig med lite B&J sen - kan det bli bättre?

Jo, om Småkronorna vinner VM-guld. Det vore kul.

Undrar vem som är mördaren den här gången... Ingen har iofs dött än ens. Haha.

Back to buisness!

Oz

Är inne på säsong 2. Det är en grym serie, för att den berör. Man kan inte låta bli att vara arg på alla för att de är idioter, samtidigt kan man inte låta bli att tycka om många av dem. Trots knark, konspirationer, mord och förgiftningar är de människor... Och att de inte bara är onda eller goda gör dem mer intressanta. Men det är ju ingen barnserie direkt.... Våldtäkter, död, våld och kokain är regler snarare än undantag, och man kan inte lita på någon... Utom möjligtvis att Augustus Hill är cool och att Adebisi är ond.

Näe, sova eller ett avsnitt till..? Det är den ständiga frågan!

Feber

Jos är lite ynklig och sjuk. Hade ont i kroppen när jag vaknade, somnade sov kanske en timme innan tre eller nåt... Gick upp, tog en Iprén och tänkte "jag har kanske feber". Japp, inte så mycket, men 37.5 och vanligtvis har jag strax under 37. Men inga symptom i övrigt.... Undrar vad det kan vara för nåt. Jaja, det löser sig. Jag behöver iaf inte frysa!

Om knappt en timme är det  På Spåret. Med Filip&Fredrik. Skoj skoj, we like.

Hockey. Riktigt kul med finalspel, de små pojkarna är så duktiga så. Och min VIK-sambo är givetvis glad över att Bulan och Mickis är så starka.

Mycket sport de här dagarna. Kalla är så bra så... ;-)

Näe... sova lite till kanske!