Rictusempra

På plats i Östersund. Imorrn börjar Harry Potter-lägret, och det ska bli jättekul! Lite nervös inför lägerbålet bara, men det ska nog gå bra.

Helgen i Örebro var mycket intressant, vi tömde hjärnorna ordentligt. På en kvart kom vi tillsammans fram till 28 dataskrivna sidor över hur och vad förbundet är år 2015. Coolt!

Åkte från Örebro igår och hem en sväng. Packade om och träffade Snyggingen lite och tittade lite på tv. Skönt att landa. I alla fall i tre timmar, innan jag åkte iväg igen. På nattåget där folket redan sov/halvsov i min kupé, och jag fick också snällt krypa ner under täcket. Sov inte så jättebra tyvärr... Drömde massa konstig. Bland annat att jag mötte Malin på tåget så att jag glömde ta med min packning av. Den kom sedan på en sopbil, där bak där soporna brukar ligga, eftersom personalen hittat sakerna...
SJ har också bytt sina nattlakan. Drömde då att jag fick ha ett nytt lakan medans mitt resesällskap Ola fick ha det gamla... Stackarn!

Nu gosar jag med vovven och ska jobba lite till. Sen, god natt!


Sola

Eftersom jag är i örebro och jobbar intensivt med att hitta på bra saker om scoutförbundets framtid så sitter jag inomhus när solen skiner. Därför kompenserar jag det med att sola solarium på hotellet. Gott. Nu är Märta klar, så nu hoppar jag in. Tjo!

Äntligen hemma

Det är vad tv:n visar och det är vad jag är. Jag har suttit på kontoret större delen av dagen. Förutom inhandlande av cykellås, mat på Spicy hot och lämnande av cykellåsnyckel till Snyggingen. Sen var jag på Myrorna och införskaffade nån slags överklänning/tunn kappa eller så, att ha på Harry Potter-lägret nästa vecka. Cyklade och lämnade cykeln på stationen. Hem och hämta en avi för att åka tillbaka till Ica och hämta min svarta långkjol som Mamma skickat, även den till lägret. Sen ner i tvättstugan första gången. Och sen har jag stressat i mig mat och sprungit ner i tvättstugan ett par gånger till. Nu är jag trött. Men jag måste nog röja lite, lägenheten är inte i sitt bästa skick. Snyggingen jobbar halva natten, är väl hemma framåt ett.

Imorrn blir det Tokholm, på torsdag blir det Tokholm och på fredag blir det Örebro. Direkt därifrån till Östersund och läger. Sen hem. Eller ja, till Gryta för valborgsfirande, sen hem.

Phu. Jag vill sova gott inatt.

Nu, ner till tvättstugan igen.


Hemma

Jag har haft en mycket trevlig helg! Vi har lagat mat och bakat och prövat alla de stora maskinerna i köket och sånt. Och däremellan har vi fikat och gått på bäversafari, bland annat. Jag och Eva-Lena hittade nog deras bo, tror  vi.

Vaknade jättepigg kvart över sju imorse. Man sover väldigt gott på den där herrgården jag är delägare till...Typ.

Nu är det fotboll på tv. Inte så pepp på det. Jag ska gå i ide vad gäller sport ett litet tag framöver tror jag!

Imorrn ska jag till Tokholm. Men jag vet inget om det. Jaja, det får jag väl reda på snart. Hoppas jag. Snyggingen ska upp vid halv fyra eller så. Usch då!

Börjar dock bli trött nu...

Tack och lov

Nu slipper vi se skiten mer i alla fall...

Ja, vet du inte vad jag syftar på så kan ju du va glad.

Nej, jag är inte bitter.

Ack Värmeland du sköna...

Ack Värmeland, du sköna
Du härliga land
Du krona bland Svea rikes länder!
Och komme jag än mitt i det förlovade land
Till Värmland jag ändock återvänder
Ja, där vill jag leva
Ja, där vill jag dö
Och en gång ifrån Värmland
jag tager mig en mö
Så vet jag, att aldrig jag mig ångrar


Hej, här är vi lokalpatriotiska så det förslår. Näe, tacka vet jag

"Röd lyser stugan bak hängbjörkars slöja,
känner du hemmet från barndomens år.
Näckrosor gunga på skogssjöars bölja
taltrasten sjunger i jublande vår.
Småland är namnet på landet det kära,
släkten där fostras till vilja och tro,
Tro att de steniga tegar må bära,
skördar som skänka åt ålderdom ro.

Sjöarna glittra i sommarens dagar,
glittra och blänka likt stjärnor i fall.
Furorna susa i ensliga hagar,
sprida sin väldoft av solsken och tall.
Småland är namnet på landet det kära,
minnes du hemmet från barndomens år?
Skogarnas doft av Linnea, den kära.
Talltrastens toner i ljublande vår."

Ja, så ska det va. Fast jag ska ju faktiskt åka till Värmland och inte Småland imorrn.

Är detta nåt vanligt, har fler landskap egna sånger? Detta är väl de enda jag känner till... Västmanlandssången? Vad sjunger man om då?
Ah, Wiki har svaret på det mesta. Det finns 21 landskapssånger, dock har Västmanland ingen. Men nationalsången kommer ju härifrån, så det får väl räknas lite...

Eh, ja, det är sånt man kan komma att tänka på en fredagskväll när det är dålig hockey på tv och inget annat att se på heller.

Dagen efter

Jag sitter allena nere på kontoret. Är mätt, har precis kommit tillbaka från lunchrasten. Nu är det dags att ta tag i arbetandet snart igen.

Det är typ vår ute. Problemet är bara att det blåser massa kallt... Usch då! Annars hade man ju kunnat sitta ute och ha det gott en sväng i eftermiddag... Jaja, får väl hoppas på att det är lä på balkongen.

Imorrn ska jag på storkökskurs. Det ska bli kul!

Näe, back to buisness. Sen ska jag väl hem och diska efter kalaset igår eller nåt sånt... Blääää.

Födelsedag

Vaknade vid halv fem och fick ett grattis. Sen somnade jag om. När Snyggingen kom hem fick jag pakeeet. Rosa rosor, choklad, en iPod nano och ett skal till den. De rosa var slut i hela stan, så fick en silvrig men men ett rosa fordral, så nu är den pimpad. Åh, så glad jag blev! =D

Sen var jag och handlade lite och sådär, gjorde pastasallad. Och tårta. Marängtårta! Med vaniljkräm, hemmagjord chokladsås, grädde och Non stop. Den åts upp när besökte kom. Pia, Björn, Jesper, Linus, Elias, Lena, Ronny och bebisen i magen. Då fick jag mer paket, liljor, en tröja, fyra milkshakeglas och en rosa blender. Mycket nöjd är jag!

Tack också för alla gratulationer från höger och vänster!

Jag har också hunnit med att jobba en del idag, gjort ett utkast till en annons bland annat. Ser fram emot en härlig vår!

Kväll/natt

Jag hade fått kort av Dammis när jag kom hem. Tack så mycket! Även om det var en dag för tidigt... Posten är snabbare än man kan tro!

Vi skulle äta köttgryta idag. Skönt att veta att kassörskorna på Ica är på hugget, när jag fick visa leg för att köpa alkoholfri öl...

Nu sitter jag och är lite trött, men tror inte jag är tillräckligt trött för att somna om jag skulle gå och lägga mig. Snyggingen sover tror jag - han har i alla fall gått och lagt sig. Ska upp och jobba halv fem imorrn bitti. Så han lär väl va nere på stan kringsvid när jag föddes, en torsdag runt klockan 05:00 1986. Inte sant, Mamma? Vilket minne jag har... Haha.

Det känns inte riktigt som när man var liten och väntade på paket på morgonen. Men vem vet, kanske blir det lite skönsång i den arla morgontimman.

Jag hittade förresten en klocka som var jättesnygg idag. Frågade hur den var för nickelallergiker. Tydligen är den godkänd enligt EU:s regler, men om man är känslig så känner man av att det ändå är nickel i. Starkt jobbat. Så, jag köpte den inte. Får se om jag hittar nån som jag inte riskerar att inte kunna använda för att armen kliar. Klockan är för övrigt en present av Mamma och Pappa och jag får välja ut den helt själv. Tack!

Näe, kanske ska försöka mig på den där sömnen trots allt. Upp och jobba imorrn.

Just det ja. Freddie fyller ju år idag. Och jag såg honom på tv innan... Men Pepsi? Näe, håll dig till Puma du, det tycker vi bättre om!

Stora Essingen

Där befinner jag mig idag. Jag har pratat med Hemköp i Rättvik, jag har matplanerat, jag har mailat, jag har arbetsrapportat. Jag har hälsat på trevliga folk till höger och vänster, jag har ätit fisk till lunch för att inte tappa min intelligens. Jag ska åka till Hallunda och äta choklad i tävling och skriva reportage till Scouting Spirit tillsammans med eleverna, jag ska beställa biljetter till Östersund. Sen ska jag åka hem.

Idag är en bra dag. Jag är pigg och glad och har läst en bra bok på tåget. Nu måste jag hitta en ny bok att läsa, det är bara lite jobbigt. Och Eerdal kommer på mitt kalas! =D

Jag ska nog ta en promenad genom Gamla Stan idag också, det brukar jag ju göra på onsdagar. Det är så mysigt. Kanske köpa en kulglass... ;-)

Näe, nu ska vi snart gå. Ha en bra dag!

Distriktsårsmöte

Jag har varit i Flen idag. Det var trevligt! Distriktet har ökat och då kan man ju tro att jag har hjälpt till lite på vägen. Eller kan man hoppas i alla fall. Lyssnade på ett apelltal också, men det var lite en predikan för de redan frälsta och jag hade hört det mesta förut. Men själva mötet var intressant, och potatisgratäng och baconinlindad kycklingfilé fylld med soltorkade tomater är ju alltid gott...

Nu är jag trött, jobbigt att stiga upp klockan sex en lördag. Och dum som jag är ska jag va fyllechaffis ikväll också...

Imorrn ska jag till Reftele. Till Marianne på kvällen, sen jobba därifrån på måndag, och så till Växjö på tisdag. Tillbaka till Vattentorget. Ska bli trevligt att återse de som jobbar där och kolla in hur det ser ut nu för tiden... Tror inte att det har förändrats så mycket i och för sig!

Det är en granne som spelar jättehög musik. Man hör trummor och basgång, men det är ingen låt jag känner igen. Illa, då kan jag ju inte ens sjunga med!

Jag tittar på Landet runt. Det är rätt bra faktiskt. Nu visar de en miljövänlig sopbil. Nåt att berätta för Anders imorrn!

Nästa helg ska jag till Ransberg på storkökskurs. Har fixat skjuts till den idag. Eskilstuna är en bra kår med bra människor!

Fröken duktig

Jo, just det ja. Jag och Märtis avslutade ju med Warhol. Det var coolt! Dock var det lite för mycket ljud och flimmer för min del, de visdade hans långfilmer, alla samtidigt typ, på skärmar mitt i rummet, och så hängde tavlor, foton och så vidare på väggarna runt omkring. Den delen gillade jag bäst. Typ Marilyn. Och elektriska stolen. Och några oxiderade tavlor av akryl och urin. Och Elvis. Mycket coolt.
Vi tog också en sväng på de andra delarna. Picasso, Dalí, lite mer Warhol och så den där geten med ett däck runt magen. Jag förstår mig inte på all konst riktigt....

Brynäs var ju bra. Rögle mindre bra... Framför allt för att de då visar Kenny Jönsson hela tiden. Uha.

Nu ska jag nog ta mig en pirog eller så. Det kan jag vara värd efter drygt en timmes diskande..!

Back to reality

Konsulentsamling tre dagar på Tollare. Det var trevligt, bäst var Tina Thörner. Hon är cool hon! Annars var det kul att träffa kollegorna igen, men synd att alla förbund inom SSR ligger på så himla olika nivåer vad gäller uppgifter, metoder och utvecklingstakt.

Har haft en liten downperiod vad gäller jobbet på senaste tiden, men nu har jag massa saker att göra framöver! Bland annat ska jag till Flen på lördag på årsmöte. De har också ökat, weha!

Men jag måste diska idag. Uh! Jag har ju faktiskt tvättat redan, så jag kan ta diskandet lite senare i alla fall. Snyggingen kommer ju inte hem förrän vid elva ikväll. Så då kan jag ju ta saker lite i min egen takt i alla fall.

Läsa bok!

Slappdag

"Jag är sugen på frukost på sängen"
"Vad vill du ha?"
"Rostat bröd med ost och marmelad"

Så började min dag. Jag var människan som ville ha frukost, och det fick jag också. =D Snyggingen var riktigt snäll!

Senare kom Erik och Sara och så åt vi tacos. Det var gott!

Jag har också haft lite hemma-spa idag. Blandade till en peelingkur till kroppen av olivolja, socker och mjölk, och är nu len som en babyrumpa. Till ansiktet gjorde jag en peelingmask med honung, citron, socker och kokos. Så nu känns det också lent och rent. Sen hoppade jag ner i ett bad med en badbomb från Lush som doftade hav och rent och innehöll lite alger. Men jag tog det sista shampoot, så jag tänkte lyda Elin och köpa det dyra frisörshampoot imorrn. Det brukar va drygt i alla fall...

Jag ska på konsulentsamling nu i veckan, måndag till onsdag på Tollare. Och på onsdag ska jag och M avsluta vistelsen med ett besök på Moderna museet  och Warhol-utställningen.

Högskoleprovet

Skrev det för första gången idag. Uuuh. Jag kommer aldrig bli nån matematiker eller analytiker. Tur att jag kan lite ord i alla fall... Hade 84/122 rätt, och enligt höstens tabell som vi skrev ut skulle jag få 1.4. Det får jag nog känna mig nöjd med.

Så nu har jag ansökt till lite olika saker också.

"Du har anmält dig till följande utbildningar:

1. ÖU-30956 - Kultur, kommunikation och samhälle 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Örebro universitet, Örebro

2. UU-P5060 - Kandidatprogram i retorisk och litterär kommunikation 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Uppsala universitet, Uppsala

3. ÖU-30961 - Retorikprogrammet - kommunikativt ledarskap 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Örebro universitet, Örebro

4. HG-33045 - Internationella arkeologiprogrammet 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Högskolan på Gotland, Gotland

5. UU-P2500 - Beteendevetenskapligt kandidatprogram 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Uppsala universitet, Uppsala

6. UU-P2450 - Politices kandidatprogram 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Uppsala universitet, Uppsala"

Problemet är ju att ansöka när jag inte vet vad jag vill bli... Som till exempel nummer 4. Arkeolog... Ja, man vet ju aldrig. Dock är det ju som Snyggingen sa: "Det går inga tåg på Gotland". Där har vi ett problem. ;-)

Sen vet jag inte vad jag ska jobba som när jag är klar med mina utbildningar heller... Men sånt löser sig kanske. Det vore ju lättare om man läste till nåt yrke. Typ glasblåsare. Intressant!

Jag vet ju inte ens om jag ska börja plugga, eller om jag ska jobba ett år till...

Nu tittar vi När lammen tystnar. Den är bra. Sen blir det sömn. Skönt.

Jag längtar till sommaren!

Veckan

Jag tittar på House. Det är bra.

Igår hade jag möte med de andra på kontoret.

Idag har jag haft ont i magen och gjort paj.

Imorrn ska jag till Stockholm.

På torsdag ska jag kanske till Skövde.

På fredag kommer Carro!

På lördag ska jag skriva Högskoleprovet för första gången.

På söndag ska jag sova.

Nästa vecka är det Konsulentsamling.

Just det jag. Idag är 1 april. Ingen har lurat mig och jag upptäckte lätt VLT:s skämt.

Idag har också 1000 apor öppnat. Klockrent. Så kul! Bröderna Schulman är klockrena, precis min humor! Och så finns Schillinggänget med på ett hörn också. Kan ju knappt bli bättre.