Söndag

Åh, vad gott det var med kräftor! Varför äter jag inte det oftare? Jaja... Det blev inga havskräftor för de var typ slut i saluhallen, men det blev i alla fall lite egen lag som jag gjorde till de frysta. Västerbottenpajen till var dessutom pricken över i:t. Men jag blev lite konstig, de undrade om de inte felmärkt flaskan med alkoholfritt vin... Men det tror vi inte, jag var bara lite trött.

Nu är det morgon, och jag har varit ute med Stina. Men jag är trött, så soffan är nog ett jättebra ställe att spendera dagen på. Skulle gjort en extra paj att äta idag, men det är ju å andra sidan inte så svårt att slänga ihop en.

Fab 5 är roligt... Men snart börjar mina flickor, Gilmoresarna. Jag borde verkligen investera i de boxarna!

Jag känner mig halv

Eller 3/4 i alla fall... Min dator blev lite sjuk igår, den fick nåt virus. Eftersom den inte hittade nåt virus själv så fanns det inte så mycket att göra mer än att föra över allt på den bärbara hårddisken och blåsa om lilla maskinen, som Support-Ulf så fint uttryckte det. Nu kommer ju ingenting va som det ska va ju, allt borta och förändrat... Hoppas jag överlever ändå!

Nu kom jag hem från min andra dag i Tokholm. Mycket produktiva dagar, då vi både har planerat läger, gjort organisationstävling och skapat koncept. Dessutom avslutade jag kvällen idag hos Carim. Vi spelade tv-spel. Super Smash Bros. Jag är mycket nöjd med att ha vunnit de flesta matcher i detta fruktansvärt roliga spel. Och måste spela det igen!

Imorrn blir det nog lite marknad, stan och kräftskiva... Jag är riktigt sugen på de färska havskräftor jag skymtade i saluhallen, men det beror förstås lite på vad de kostar... I värsta fall får vi köpa ett paket frysta, men vi får se som sagt. Jag ska i alla fall tillverka en västerbottenpaj att ta med. Mums!

Jag är trött, och har inte varit hemma så jag kunnat springa på två dar... Får nog bli dubbla rundor imorrn! Nu är det snart sovdags.

Två dagar

Igår var jag och hälsade på Carro. Vi gick på stan, lagade mat, tittade på Sailor Moon och massa Disney-programsmusik på Youtube, skrattade, drog ut sjöborretaggar och fikade. Typ. Det var riktigt trevligt må jag säga, och vår lilla London-tripp kommer bli bäst!

Dagen idag har spenderats på olika sätt, på jobbet, springandes, bärandes och hälsandes på, till exempel. Lena och Ronny var barnvakt åt småsyskonen, så vi åkte dit och hälsade på. Jag gosade då med världens sötaste lilla Alice, fem veckor imorrn. Hon verkade till och med trivas rätt bra hos mig, hon skrek inte förrän det var dags att byta blöja. Jag har också slagit in en skolbok, det var ett tag sen sist! Jeppe verkade i alla fall nöjd. Avancerade mattetal var det i också. Typ 2.31/7. Räknade vi sånt utan miniräknare i sexan..?

Imorrn ska jag och hälsa på i Tokholm. Vi ska planera höstens aktiviteter, jag, Carim, Linn och Sändra. Mycket roligt ska det bli! =) Sen är det kör imorrnkväll, och sen tillbaka till Hufvudstaden på fredag igen för lite konceptande. Skönt att slippa jobba ensam då.

Sista avsnittet av Project Runway nu. Mycket spännande!


Tvätta!

Wooho! Jag gick till tvättstugan på vinst eller förlust för en kvart sen, och ingen hade börjat tvätta på tvättiden som började kl 16.00. Så då snodde jag helt sonika den. Egentligen hade vi bokat sista tvättiden igår, men då visar det sig att i denna tvättstugan är sista tiden struken på söndagar. Och då är ju elen avslagen till maskinerna, så det går ju inte fuska heller. Bokade en ny tvättid, den första som var ledig, nästa söndag. Men nu lyckades jag alltså sneaka till mig den här. Hoppas bara att allt hinner torka, men det är ingen big deal, så att säga.

Jag hatar verkligen "av det här goda?"-reklamen med den fulaste fejkigaste skånskan jag nånsin hört. Bläääää.

Snart ska jag ut och springa igen, tror jag. Lyckades ju igår också i alla fall, så varför sluta nu? Tydligen ska jag motivera Snyggingen också, vi får se hur det går!


To do

Det var gott med scones.

Nu har jag och Caroline bokat en resa till London i oktober. Åh, så kul det ska bli! Vi flyger från Västerås och resan kostade 20kr tillsammans... Eller ja, sammanlagt med alla avgifter blev det 208kr. Tur och retur. Mer pengar till shopping! Om vi har tur får vi dessutom låna en lägenhet i Docklands och då blir det ännu trevligare.

Då kan jag bocka av ännu en sak på min att göra-lista. Som mest finns i mitt huvud. Kanske borde skriva ner den...
* Återvända till Rom -Check
* Åka till London -Snart, så
* Road trippa i USA
* Gå på kinesiska muren
* Tatuera mig -Också klart
* Se ishotellet i Jukkasjärvi
* Åka på safari i Afrika nånstans
* Se ett Formel1-lopp i verkligheten
* Bygga eller renovera ett hus
* Bo på ett slott/femstjärnigt hotell
* Ha en skräddarsydd balklänning gjord enbart till mig
* Dyka bland massa färgglada fiskar och koraller
* Åka luftballong
* Hoppa fallskärm
* Se en Champions League- match
* Se en OS-tävling live
* Spela på casino i Las Vegas
* Gå på opera eller balett typ i Moskva eller New York
* Äta på en restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin

Ja, det var en del... Kommer säkert på fler så småningom!

Skön söndag

Gilmore Girls på tv. Åh, det måste ha varit innan sommaren jag såg det. Och det är ju fortfarande typ världens bästa serie! Dagens avsnitt är när det har varit ett fejkmord i Stars Hollow och Mia kommer och hälsar på.

Jag börjar bli lite hungrig. Undrar om man skulle äta lite seriös brunch. Göra lite scones, koka ägg och kaffe och sånt gott. Det är nästan så det får bli så. Och sen behöver jag inte äta förrän imorrn typ. Jaaa, så får det bli.

Nya situationer

Idag har jag varit på någon slags framtidsmöte i Köping med IOGT-NTO-distriktet. Typ en sån träff vi hade med scoutförbundet i Örebro i våras... Men här var väl medelåldern betydligt högre, skulle man kunna säga. Förutom majoriteten av Kamratstödjarna, som håller sig någonstans runt 40, var jag och AnSo utan tvekan yngst. Vi drog ner medelåldern en väldans massa. Inte svårt att hinna först i kaffekön då, inte!

Nåja, vi diskuterade lite vad som är värt att satsa på i framtiden, och det är inte så annorlunda från andra liknande samlingar... Engagera hela familjer, synas i positiv anda i media, skapa stark verksamhet som får folk att dras till rörelsen, rekrytera kvalitativt på samma gång som kvantitativt, skapa föryngring och annan jämnställdhet på olika poster. Men det är väl så att alla måste få komma fram till det själva, även om samma sak sägs på likadana möten runt om i landet.

Nya sätt att diskutera för de flesta, att sätta sig in i problemen från olika håll. Hörde kommentarer som "på den gamla goda tiden" sagt helt allvarligt, och "Varför ska man satsa så mycket på ungdomarna när de ändå slutar när de är 13,14,14 år"... Men detta var inte i majoritet, helt klart fler som insåg hur mycket positiva saker det finns och hade massa idéer om hur detta skulle genomföras.

Nu sitter jag hemma som gräsänka. Snyggingen är i Linköping helt privat i helgen, hälsar på sin gamle vän Markus lite. Själv ska jag ta det lugnt i helgen, kanske plocka lite här hemma och tvätta lite och så.

Just ja, pratade också med distriktsordföranden idag. Han jobbar som polis, och jag berättade om mina funderingar på att söka till polishögskolan... Han sa då att om han behövde nån som piskar mig att komma i form är han villig att hjälpa till. Så kanske skulle ta tag i det där med konditionen nu.... Som ett första steg var jag faktiskt ute och sprang innan. Första gången på ganska exakt två år tror jag... Pinsamt, men alla hänger inte med i dagens träningsfixerade samhälle. Förrän nu, såklart. Nu gäller det bara att fortsätta också, det är nog det som blir värst!

Till Märta

Man kan ju inte posta bilder som kommentarer, annars skulle jag ha gjort det. Tycker de matchar med din blogg!
Linns hand, min bild, från Boomerang. Ser så gott ut!




De är ju inte världsbäst direkt...

Ursäkta mitt bitska tonfall.

Okej att folk har överpresterat i vissa grenar, typ final för Wissman och Jörgen Persson i semi nu. Men annars har ju den största svenska behållningen varit Ara, helt klart. Och för övrigt typ Isinbaeva och Bolt och Phelps. Tragikomiskt att trilla på första häcken också.

Det värsta är ju nu att Klüft lämnar sjukamp och "satsar" på tresteg och längdhopp och floppar totalt. Trodde det var i höjdhopp man skulle floppa, men ändå... (Nej, fattar du inte så försök inte ens). Sen säger hon att hon är nöjd med detta, allt har gått enligt planerna och hon kan va nöjd efter tävlingarna.  Hon säger att hon får ta kritik som offentlig person, och ja, det får hon minsann räkna med när vi förlorar ett klart guld. Sammanfattningsvis är jag inte bitter alls, knappt.

Näe, nu är klockan tre och det är fredag. Funderar på att röra mig hemåt snart, men vad ska jag göra hemma!? Städa eller diska eller så... typ. Snyggingen jobbar ju så han är hemma typ nio ikväll... Man kan ju sova iofs, så man orkar upp till pingiskvartsfinalen vid fyra imorrn bitti. Möte med världsettan iofs, men ett os-mirakel kan vi väl få i alla fall?

Hahaha, nu misslyckades även jamaicanskorna med pinnöverlämning. Måste ha haft samma tränare som amerikanerna!

Konsulentsamling

I två dagar har jag vistats i Tokholm. Har varit både trevligt och inte. Det trevliga var att träffa alla kollegor, både gamla och nya. Till exempel Carim, som jag kom väldigt bra överens med. Mindre trevligt var samarbetsövningarna med en herre jag har väldigt svårt för, och dessutom hade jag gjort vissa av dem innan.

Har fått beröm för gaddningen också, och jag blir bara mer och mer nöjd med den. Svider till ibland bara, men då är det bara att smörja in den med lite jättefet salva.

Direkt från tåget till min lilla kör som jag börjat i, trevligt. Det låter bra också, alltid positivt. =) Sen Spicy hot och OS. Snart, sova.

Tatuerad

Jo minsann, jag tog fasta på det min Mamma sa för länge sen: "Jag vill inte att du gör nåt av det, men om det är tvunget så ser jag hellre att du tatuerar dig än piercar dig". Så så fick det bli.

En pojkängel mellan skulderbladen. 


Gjorde det då ont? Ja. I början var det nästan outhärdligt, men det gav sig rätt snart. Då stack eller brände det till ibland, men inte alls lika farligt. Testat en epilator? Så känns det, typ. (Okej, den vågade jag bara använda på typ två hårstrån, men här är man ju tvungen att ligga kvar...) Gjorde också olika ont på olika delar av den, kanske har med närheten till benet och sånt att göra. När jag väl kunde slappna av var det rätt sövande faktiskt. Nu svider det lite, men det ska väl också försvinna...

Höjdhoppet har börjat, sitter här på kontoret och lyssnar och jobbar. Trevligt!

Spänd

Idag har jag lämnat blod. Jag har därför varit lite shaky resten av dagen... Men det är sånt man får ta! När man får en Swedish grace-mugg på köpet.

Imorrn behöver jag också massa krafter... Jobba förmiddag, plågas vid lunch, höjdhoppsfinal på eftermiddagen och Sörmlandsmöte på kvällen. Späckad dag! Måste ta med kameran också....

Kallur-flopp. Varför är jag inte mer förvånad än jag är? Det är så typiskt att när det går bra så ska det floppa direkt. Se bara på Christian Olsson. Fattas bara att Holm river ut sig på typ 2.25 också...

Lite nervös här borta på mitt hörn... Hur kommer det kännas egentligen!?

Morgon

Jag är så trött, så trött. Har sovit helt sjukt dåligt inatt, drömt konstiga drömmar och hört hunden snarka och lagt sig ivägen. Och så har jag varit hungrig också, mitt i alltihop. Så nu vill jag bara fortsätta sova.

Men jag ska gå ut med hunden. Och åka och lämna blod. Och sen ska jag jobba. Och jag är verkligen inte sugen på nåt av det.

Ska boka biljetter till Håkan idag också. Han kommer snart till stan. Och jag är bitter att jag missade Winnerbäck för att jag inte var hemma...

Näe, göra nåt av mitt liv kanske...

Lägervecka

När allt strulade som mest förra helgen såg jag inte mycket fram emot lägret. Men när vi åkte buss, båt och gick för att komma till vår lägerplats höjdes förväntningarna. Väl framme satte vi upp våra tält och åt lite, innan det var dags för invigning.
Det kan ha varit den sämsta invigning någonsin (redan under tiden hördes från flera håll "Det var i alla fall bättre än The Compass"), bland annat för att de mitt i allt ihop körde en omstart av sketcherna de redan spelat. Varför var det nog ingen som riktigt fattade...

Sen följde en vecka med både aktiviteter och slappande. Vi paddlade kanot för första gången med Jie och Zesen, gjorde läderhantverk och pins, scarves och hårband, testade dykning med tuber i tank, var på lägerbål, sjöng karaoke och var uppe sent på nätterna. Rent organisatoriskt var det kanske inte det bästa (ingen laktosfri mjölk, fil eller smör till de laktosintoleranta bland annat) men det var ändå ett trevligt läger.

I byn hade vi skåningar från Lund och Malmö, stockholmare, västkustare från Tjörn och fler stockholmare. Sammanlagt 35 pers, riktigt sköna människor. Den typen som startar matkrig med tomater och semlor, och den typen som fortsätter. Folk som skar ormar, Pansartaxar och mördarkaniner av tomat och squash, och folk som brottas i lera.

Det är också farligt med practical jokes. För att hämnas på klagosången om vårt slappa tält råkade vi koppla bort innertältet för Petter, stockholmarnas ledare. Minen på hans ansikte var riktigt trevlig att se. Dock blev det jobbigt när vi kom tillbaka till byn igår kväll. Vårt tält var borta. Istället för att det stod tre blå tunneltält bredvid varann stod det nu bara ett, och byn var ommöblerad. Det visade sig att vårt tält hade fått ett annat yttertält över sig. Vi var lite bittra, jag och Linn, innan vi hittade det. Men det var ändå värt det för att vårt skämt funkade så bra.

Idag tog lägret slut, och det var både skönt och trevligt. Synd att inte fler NSF:are fanns representerade, men vi som gjorde det ägde alla. Gurkguden (Tävling som går ut på att äta en gurka eller annan grönsak på snabbast tid) börjar sprida sig över landet och hade till exempel 38 deltagare.

Men nu ligger jag i soffan med datorn i knäet, Snyggingen i rummet bredvid och OS på tv. Det är en mycket trevlig tillvaro.

Tidsbrist

I onsdags eller nåt sånt bokade jag tvättid, den sista som fanns kvar innan söndag, alltså imorrn, när jag åker på läger.

Nån var inte klar i tvättstugan tio i ett, så Snyggingen kunde inte lägga in saker i maskinen. Jag planerade att va hemma strax efter två och därför kunna torka tvätten då. Nu funkade inte planen alls, nån hade använt tiden eftersom man får göra det efter en halvtimme. Därför var tre av fyra maskiner igång när jag kom in för att paniktvätta för tio minuter sen. Så jag la in alla underkläder i en maskin för att i alla fall få med mig rena underkläder. Under tiden jag gjorde detta stannade två till maskiner, så jag drog ut nån annans tvätt och la in peters skjortor och några t-shirts. Hoppas människan inte mördar mig nu.

Problemet är att jag typ inte hinner hänga tvätten eller nånting, har dessutom ingenstans att hänga den. Ska ju va barnvakt klockan fyra, och jag har inget torkskåp kvar efter renoveringen av badrummet. Kommer få åka på läger med blöta kläder.

Nu är också tiden jag skulle packat inför imorrn... Det gick ju sådär. Får väl packa inatt när jag kommer hem eller nåt.

Nej, jag är knappt irriterad.

Jakthund?

Var nyss ute med Stina på en liten kvällspromenad. Redan ut genom dörren var hon pigg och hoppade och skuttade. Därför upptäckte jag inget konstigt när hon skuttade fram längs husgaveln. Förrän hon började attackera något... Det var en stackars liten igelkottunge! Jag ryckte snabbt bort henne därifrån men hon var mycket motvillig... Nu ser det ut som att hon har ett par småsår på nosen som minne... Då får hon skylla sig själv!

Rätt cool invigning och eldtändning! Tycker lite synd om Christian Olsson bara, som får bära flagga men inte tävla...

Oooh, nu fiskar de kräftor på tv, vill också ha!

Jag börjar bli trött...

Regnat bort...

Idag skulle jag och Brodern återigen kollat in Sörenstam. Men icke då, när vi stod och väntade på bussen pratade en man bredvid oss med sin kollega ute på Frösåker. Tävlingarna uppskjutna till minst 13.00, på grund av allt detta jäkla regn. Så det var bara att åka hem igen. Och vid elva fick vi veta att hela dagens tävlingar var inställda. Istället har jag jobbat och nu tittar jag på invigningen av OS... Illa bara att inmarschen ska ta så jäkla lång tid, man borde kunna speeda upp det!

Ikväll blir det lugnt, imorrn ska jag visa upp Västerås och dess butiker innan Brodern åker hem igen och jag ska sitta barnvakt... Snyggingen har överliggning, så jag får nog sitta själv borta på Bohusvägen.

På söndag åker jag mot Tokholm och vidare mot Vässarö för lägret Boomerang. Det ska bli trevligt, problemet just nu är bara att vi inte fått någon utskrift av betalningen av ekonomiavdelningen. Jobbigt! För då kanske de nekar oss att komma in eller nåt... =P

Fortfarande höst

Det regnar fortfarande utomhus, men det är i alla fall mysigt att sitta och titta ut. Hoppas bara det håller uppe till helgen, så man slipper gå runt i regn på golfbanan!

Idag har jag varit produktiv, riktigt stolt över mig själv. Problemet är att jag inte har någon anslagstavla så jag har tejpat upp massa saker på väggarna. Men men, överblick är bra vilket sätt det än kommer på.

De ringde från Ur&Penn innan också. Jag ska få hämta ut en ny klocka. =) Hoppas bara min fina finns kvar, annars ska jag ha en dyrare. Moahaha.

Näe, nu måste jag ta mig för något igen!

Oktober?

Idag började jag jobba igen. Den fjärde augusti, och man kan tro att det är höst. Utomhus regnar och blåser det som om det är mitt i oktober. Men jag sitter och har det skönt inomhus. Jobbigt bara att behöva gå ut med lilla hunden snart...

Lördagens och söndagens tävlingar var också trevliga, bäst var höjdduellen i lördags mellan Stefan Holm och Linus Thörnblad. Trist att Wissman ställde in också, jäkla Spårvägen. Men men, vi fick ju i alla fall se honom i ett lopp där han vann i överlägsen stil.

Igår var jag också med SnyggingenVIK:s första isträning. Ca 1 500 pers var där, det var inte illa... Frölundas ispass klockan elva i förmiddags var minsann inte lika välbesökt.. Tråååkigt. Men å andra sidan kanske inte lika många var lediga då. En supporterpresent till Alice inhandlades också, men som motvikt till denna ska hon givetvis få en Frölundasak av mig!

Jag är ensam hemma, Snyggingen har överliggning. I Mora av alla ställen! Imorrn kommer han hem, och då ska vi rensa ut det sista ur gamla lägenheten och förhoppningsvis hälsa på Alice också.

På onsdag kommer Brodern upp, vi ska kolla golf i helgen. Hoppas bara att vädret blivit bättre tills dess!

Näe, äta lite middag kanske. Funderar på couscous.

Vinster

Ingen hade snott biljetterna, som tur var. När jag hämtat dem tog jag mig ner mot stationen för att överlämna kläder till Snyggingen och fylla i blanketter om reseersättning för mina två förseningar i början av veckan. Därefter åkte vi till Arosvallen.

Tävlingarna började lite segt med lite publik och inga jätteintressanta grenar, och dessutom en tre timmars paus mellan försöks- och finalheaten. Så vi gick och åt lite kebab. Det var gott.

Sen kom regnet. Usch vilka skurar det kom. Så till slut åkte jag hem och hämtade regnkläder, och lagom tills jag kom tillbaka hade både intressantare grenar och publiken kommit.

Kvällens höjdpunkt var längdhoppsfinalen, där Klüft efter en darrig start tog sm-guld. Slägga visade sig också vara intressant.

Sen åkte vi hem och lagade mat och åt lite, sen gick Snyggingen och la sig vid typ halv tio eftersom han varit vaken sen strax efter fyra i morse.

Just det ja, jag vann ju biljetter idag också. Förra veckan kunde man skriva en liten motivering och vinna biljetter till Scandinavian TPC-hosted by Annika hos VLT. Tydligen vann jag, för idag dök det upp två biljetter på posten. Så antingen får jag gå själv, eller så kommer Brodern upp och så åker vi dit. På nåt sätt ska jag se lite i alla fall!

Näe, ut och gå med Stina och sen sova tror jag. Imorrn, ännu en dag av tävlingar!


SM

(Ett inlägg som tydligen inte publicerades i förmiddags...)

Snart ska jag bege mig ner till stan. Där ska jag hämta biljetterna till Friidrotts-SM, som förhoppningsvis ligger kvar på kontoret där jag lämnade dem innan sommaren. Annars blir det jobbigt! Jag ska också lämna kläder till Snyggingen så han slipper gå på tävlingarna i uniform...

Idag ska bland annat Klüftan tävla. Men det är skönt att ha biljetter till hela helgen så man kan se alla höjdpunkter-

Igår städade jag gamla lägenheten. Snyggingen bar ner saker som skulle slängas i containern som fanns på parkeringen mycket lägligt. Jag blev nästan klar, men det var mycket utmattande att göra det i värmen med åskan hängande i luften. Så det som är kvar är golvet i köket och hallen, skaka mattan på balkongen och bära ner det skräp man inte kunde bära ensam. Och fönstren i rummet. Men det ska nog gå kvickt, alla skåp är ju städade och frysen avfrostad och köksfönstren putsade.

Jag kollar på Oprah. Vissa avsnitt är rätt bra faktiskt, idag är det dr Oz som är gäst. Han säger att man ska sluta röka och dricka läsk. Väl talat!

Rachel Rays mamma heter samma sak som min Mormor.

Näe, nu ska jag snart åka.