When the moon hits your eye like a big pizza pie

Att stiga upp vid kvart över sju på en lördag för att jobba är jobbigt, även om jobbet i sig är kul. Var sjukt trött, men det glömde jag bort när vi väl kom igång. Sen kom jag på det igen lagom tills jag åkte hem...

Ikväll är det Melodifestivalen igen. Jag ser inte riktigt fram emot den som mot de andra deltävlingarna när jag har haft några favoriter att se fram emot. Men det kan ju alltid bli intressant ändå.

Jag är inte riktigt med på noterna idag, även om jag sovit en liten sväng på eftermiddagen så är jag trött och rastlös på samma gång. Märkligt det där!

Jag gjorde bort mig innan. Råkade ringa till Mio och beställa pizza. Problemet är att det ligger där vi bodde innan. Så när Snyggingen kom bort till Maistro, pizzerian där vi bor nu, fanns det ingen pizza att hämta... Bra där, Josefine! Pizzasnubben på Mio blev inte så glad när jag ringde och sa det, men men. Tur att han inte vet vem jag är... Nu har jag i alla fall tagit bort det numret från mobilen.

Friday, I'm in love

Skavlan är roligt. Frågade djurgårdens hockeyfans om vad fanatism var. Så himla roligt hur engagerade de var i hockeyn samtidigt som de pratade om att fanatism handlade om religion och politik och bara en enda på slutet sa "att segra eller dö", även om jag hellre skulle dö än att hålla på djurgården...

Idag åkte jag inte hemifrån förrän strax innan åtta. Men i gengäld var jag inte hemma förrän vid halv åtta ikväll... Från och med imorrn eftermiddag ska jag vara ledig. Woho!

Och på söndag ska jag vara alldeles ledig hela dagen och titta Vasaloppet!

Funderar på om jag ska ta ut några av morgondagens komptimmar på måndag och få sovmorgon också. Sovmorgon is the shit.

Idag träffade jag min Towe! Det är alldeles för länge mellan gångerna, men ack så trevligt vi har när vi ses. Vi åt indiskt och gick på Beyond Retro och traskade lite och satt och drack kaffe mitt emot Mulberry-butiken på Birger Jarlsgatan. Det var lite jobbgt, men det får man ta. Också jobbigt med rea i Peak-butiken, men jag vågade inte gå in...

Nä, jag vill sova snart. Så snart min Snygging kommer hem.


Än så sova björk och ljung, ros och hyacinter

Klockan på 05.15 igår och 05.10 idag, det är ingen höjdare. Speciellt inte när man kommit hem mellan fem och halv sex båda dagarna också... Jag och Carim har jobbat intensivt, och idag fick vi också hjälp av Katja, volontären från Örebro. Det gick bra, men jag är nu mycket trött.

Imorrn blir det valborgsmöte. Men först ska jag vara en räddande ängel åt Mr J, där jag lämnar hans dator på service. Så snäll är jag, att jag åker tidigare. Då blir Mikael glad också, när kostnaderna dras ner... haha.

Och på lördag blir det prova på-dag i Hallstahammar. Hoppas att det kommer några barn!

Jag kom hem idag, med dyngsura fötter och alldeles slut. Då jobbade jag lite till, sen sov jag en knapp timme. Snart får man sova igen!!

Gott med seger idag! Skönt att Frölunda ligger trea och Luleå femma. För då kommer Frölunda få välja trea och få chansen att ta några andra. För med siffrorna den här säsongen vill jag inte att de två lagen ska behöva mötas alls i slutspel... Men det är ju en match kvar, så så länge indianlaget vinner så håller ju sig placeringarna.

She's a killer queen

Massa händelser den 24:e februari. Bokrean började idag. Jag var en sväng på båda Akademiebokhandlarna idag, och en sväng på Åhléns, men det var alldeles för mycket folk och jag hade för lågt blodsocker, så jag pallade ingen längre stund utan får ta mig en titt senare.

Fettisdagen, sista och för min del enda dagen för semla. Jag har inte ätit någon i år, men tänkte mig äta en idag. Utan mandelmassa givetvis, som ju är äckligt.

Kalla gick just omkull för andra gången i sprintsemifinalen, dumt av henne tycker jag. VM-sprint idag alltså, det är spännande. Hoppas på nån medalj i alla fall.

Och så dagens största händelse för en monarkist som jag, förlovning för Victoria! Då blir det bröllop nästa år... Gött!

Förresten, Sean Penn var mycket värd sin statyett...

Strike a pose, there's nothing to it

Jag tänker leka modebloggare idag. För till mina kära vänner filmvetarnas (Speciellt Emelie och T) stora förskräckelse och förfäran har jag en större balklänningsfetsch än filmfetisch en Oscars-kväll. Så, mina vinnare får bli Natalie Portman och Sarah Jessica Parker, även om den senare kunde haft en lite annan skärning över bysten så den inte såg ut att hålla på att exponeras helt...




Jag förstår dock inte all hysteri över Anne Hathaways klänning, tycker bara den ser blek och halvt genomskinlig ut...


Och ja, jag är till och med så extrem att jag letade efter bilderna hos Ebba von Sydow, som förvisso var en av de första bloggar jag började följa, men så är inte fallet längre riktigt.

Aah, en klänning jag missade inatt som jag såg nu! Mycket fin, Marion Cotillard.
Marion Cotillard Dress at Oscar 2009

Tell me what's ahappening

Min hals är något hes. Detta har två anledningar. Dels har vi sjungit massa (det var trots allt ett körläger) och dels lekte vi samurajleken. "Huöh"-ljudet jag då utsöndrade fick mig att få en läckert whiskeyhes röst...

Nu är det Beck! De är dumma mot Gunvald...

Inatt är det Oscars. Undrar om jag orkar titta på galan eller om jag stannar vid röda mattan.


This is the world we live in

Jag har ju fullt upp hela tiden, så när jag har ett par minuter över är det enklare att twittra än att blogga... Men, nu ska jag försöka få ihop nåt. I början av veckan var jag och lyssnade på Paolo Roberto, och fick en bok signerad. Till Josefine från Pungbrallan. Yeah. Sen åkte vi tåg till Nässjö ihop och satt och chitchattade lite. Så nu är vi ju typ bästisar i hela världen. Eller nåt...

Syjunta när jag kom tillbaka i tisdags. Det var så mysigt så! Hemma hos Syfia, passande nog! Vi åt soppa och godis och kakor och milkshake, det sistnämnda min specialitet.

Onsdag ett besök i Stockholm, frukostmöte, kanslimöte, valborgsmöte och aktivitetsgruppsmöte. Oj vad viktigt det låter. Men skenet kan bedra...

Igår, började med att lämna blod. Eller ja, försökte lämna blod. Blev stucken och blodet började rinna, men tydligen inte tillräckligt snabbt, kom sköterskan fram till efter några minuter när hon hållt på att justera nålen inne i min arm. Så nu ska jag bli kallad om typ två veckor igen. Tur att jag fick ta en present som vanligt i alla fall. Så nu blir det två Iittala-ljusstakar. Sen kom Carim och hälsade på, och vi var väldigt effektiva. Skönt! På kvällen var det kör, vi övade först lite med Voces, innan vi gick över till domkyrkan och övade rörelser till JCS. Det kommer bli coolt!

Idag jobbar jag hemifrån, medlemsregistret vill inte vara på min sida tyvärr. Hoppas det fixar sig över natten!

Ikväll är det final i På spåret. Ska bli riktigt nice! Tänkte följt med Snyggingen på hockey men det får bli en annan gång.

Imorrn-söndag, körläger utanför Norberg. Kommer bli sjukt kul! Dessutom både EMD och BWO i Melodifestivalen. Kan ju inte bli annat än succé, speciellt med tanke på hur trist den var i lördags.

Just det ja, Linn hintade ju lite i förra inlägget, tack! Jag ska göra Solvarg i sommar, en patrulledarkurs uppe på Kungshol, utanför Rättvik. Så himla kul ska det bli!

Fanny, googla Skullcandy Hesh Pink, så hittar du dem nog. Jag köpte dem i en radiobutik.


We're half way there

Nu är det söndag även i Reftele. Jag kom välbehållen fram bara fem minuter sen, och möttes av Mamma och Bea. Åt riktig kebab med riktig kebabsås innan jag hängde med familjen. Sen blev det Gislaved en sväng, och det är svårt att hålla sig för skratt när man lyssnar till logiken hos ett gäng fulla killar... Saken är ju den att de är lika roliga när de är nyktra, men det är väl inte samma sak antar jag.

Dagen idag har spenderats hos Farmor och Anders, trevligt att fika med dem igen.

Jag hänger ju inte med i skvallret på hemmaplan märker jag!

Det är snö här också!

Snart blir det våfflor med Mormor. Det ska bli så gott så. Våfflor är bättre än semlor helt klart!

Återigen sker det spännande saker på skidskytte-vm. Nu "fuskar" folk utan att bli diskade, nej, man hittar på en regel om tidstillägg istället. Mycket märkligt. Nåväl, ett guld på damsidan blev det! Börjar ju betydligt bättre än alpina vm i alla fall, där vi fick en femteplats som bäst... Pinsamt!

Ge av dig själv

Skidskytte-VM är ett skämt, om man ser till snön och vädret. Och även det faktum att det är massa ryskor som går bra för tillfället. Vill de visa världen att de kan åka snabbt även utan doping, eller är de lika mycket idioter som sina landsmän?

Idag ska jag åka till Reftele. Tåget går vid halv tolv, så än har jag lite tid på mig. Har ju jobbat tidigt hela veckan, så då kunde jag tydligen inte sova så länge idag heller... Märkligt hur snabbt kroppen vänjer sig.

Har redan packat ihop min dator, så lånar Snyggingens. Han sussar fortfarande, som han vet att man ska göra när det är helg. Det är jag som har missupfattat det där...

Nå, vad ska jag göra ikväll då (läs: var ska jag titta på Melodifestivalen ikväll då?)

Synd att F&F inte gick vidare i På spåret igår. Det var en svår omgång, men givetvis vann vi här hemma i tv-soffan. Jag och Snyggingen borde ställa upp, vi krossar allt motstånd!

Happy birthday, dear cousin

Fortsatt på ämnet födelsedagar, för att inte gräva ner mig i sentimentaliteten. Min kära kusin Ellan fyller år idag, 35. Kanske ett tecken på att jag börjar bli gammal när kusinerna börjar bli det..? Ringde, och fick prata med henne och världens sötaste kusinbarn, Viktor, jag är döpt till Os, med logiken hos en tvåochetthalvtåring.

Tre dagars skolrekrytering avslutades idag, och det kom 14 nya till scouterna i Hallstahammar. Hoppas dessutom det kommer ännu fler nya till prova på-dagen.

Idiotryssar som dopar sig. Ara fick viss rätt med sig och videogranskning införs. David har vunnit striden mot Goliat, men inte kriget än så länge...

Imorrn blir det Sthlm för möte med en skola om fritidsscouting och friluftsdag. Tänk så bra. Sen blir det även kontorsjobb som måste klaras av snarast.

Blir det månne en Smålandstripp i helgen? Och Gbg den 7 mars? Vi får se vi får se!

Nu blir det Heroes med Snyggingen, de två avsnitt vi inte sett.

Där rosor aldrig dör

Igår var det tre år sen Farfar dog. På sin födelsedag. Samma dag som jag fick veta att vi fått biljetter till fotbolls-vm i Tyskland.

Jag blir lite sentimental och tänker på sången som sjöngs på hans begravning... Farfar med trädgården och växterna.

Till en stad jag är på vandring,
synden där är utanför.
Livets träd står där i blomning,
där som rosor aldrig dör.
Där skall rosor aldrig falna,
ingen frostnatt dem förstör.
Till en stad jag är på vandring,
dit där rosor aldrig dör.

Svårigheter här vi möta.
Satans snaror här förför.
Inga frestelser i staden,
där som rosor aldrig dör.
Där skall rosor aldrig falna,
ingen frostnatt dem förstör.
Till en stad jag är på vandring,
dit där rosor aldrig dör.

Nära, kära är hos Jesus,
skaror sjunger nu i kör.
Väntar på att jag skall komma,
dit där rosor aldrig dör.
Där skall rosor aldrig falna,
ingen frostnatt dem förstör.
Till en stad jag är på vandring,
dit där rosor aldrig dör.

Förtitt


I'm so happy, I'm so glad

Jag måste göra ett test med er, kära bloggläsare. Jag tog två bilder idag när jag var ute och skolrekryterade, och undrar nu om jag är den enda som tycker att det är väldigt roligt?


Den här satt, inte helt oväntat, på skolsköterskans dörr.


...Och sen såg vi den här på vaktmästarens dörr .

Nå, vad sägs?

In the meadow we can build a snowman


Det här är utsikten från mitt fönster just nu... Woho!

Det har kommit så mycket snö att den räcker upp till magen på Stina och hon får skutta värre än vanligt!

Stay the night

Alcazar är the shit, så att säga! Skönt att de gick vidare, nu kan jag sova gott ända till finalen... Eller ja, det är visst inte över än, det där tävlandet.

Jag kom till stan vid strax efter åtta imorse, var hemma strax efter halv nio och gick igen kvart i tio. Övning inför Jesus Christ Superstar. Det kommer nog bli bra det här!

Hemma igen vid halv fem, sen dess har jag inte gjort så många knop. Snyggingen är i Linköping i helgen och hälsar på sin kamrat, så jag är hemma själv tills imorrn. Lite sorgligt, men jag ska nog lyckas överleva det också.

Borde nog sova snart, är ruskigt trött.


Storvallen

Spenderar några dagar i våra fjällstugor strax utanför Storlien. Riktigt fint här, typ två meter snö enligt Mr J! Så högt att vi slår i elledningarna och snövargarna tar oss om vi går ut... Typ.

Idag har vi jobbat och ätit och tagit en tupplur och fått info om stugorna, imorrn blir det ännu mer jobb och lite fritid med skidor och sådär. Riktigt nice!

Nattåg upp, vi (Elin M) lyckades inte vrida på värmen förrän på morgonen, så några av oss låg och frös halva natten.

Funderar på att gå och lägga mig och läsa eller sådär, några sover redan och andra hantverkar. Men jag är inte så inne på det just för tillfället... Måste ju orka upp och hålla igång hela dagen imorrn!

Igår var jag på jamboreeinformation, det var skoj. Kommer bli så sjukt kul det där, får bara fundera över hur jag skulle kunna delta på bästa sätt...

So sick of being tired and oh so tired of being sick

Den här dagen har både varit arbetande och vilsam. Jag började dagen med ett besök i Eskilstuna där jag och Tove gav oss på åk 6 och försökte locka in dem till scouterna. Hoppas det dyker upp ett gäng på torsdag!

Sen åkte jag  hem, vilade, tvättade och sov en stund... Och snart antar jag att jag måste börja packa, ska ju på konsulentsamling imorrn. Storlien, here we come! Först jobb på Essingen och WSJ2011-träff. Och sen nattåg norrut. We like!

Jag måste hitta tid att hålla mig uppdaterad på alpina vm nu också, kan ju bli svårt med tanke på att mottagningen i Storvallen inte är den bästa...

Fortfarande trött... Börjar jag bli gammal?

Jag har kvälls- och morgonontihalsen. Inte bra, inte. Får införskaffa fler halstabletter innan tåget går imorrn!


Everytime we meet, the picture is complete

Min helg har varit mycket bra! Fredagens roverträff innehöll många spännande idéer och tankar om årets och nästa års verksamhet. Tänk så bra att aktiviteterna inte tar typ slut efter seniorålder! Sen var det samtal och bildtittande till tjugo i tre på natten, så går det när man inte träffar folk så ofta!

På lördagens förmiddag hade vi gemensam genomgång av strukturutredningen. Oj oj oj. Vad den är....intressant. Är väl det mest positiva man kan säga. Men nu ska jag inte fastna i långdragna utläggningar om den.
Eftermiddagen ägnades åt valbara pass. Det jag gick på höll Gustav i, material från Alla olika alla lika, och lite härskartekniker sådär på slutet. Intressant!
Senare spelade jag och Bloggläserskan kägelboll, alltså typ bowling fast utomhus och utan fancy detaljer. Mycket intressant sysselsättning.
Kvällen ägnades åt lite jobbande och lite Singstar och lite sjungande vid pianot.

Idag började schemat med att jag och mina kära kollegor höll i ett pass, det gick jättebra! Vi hade en skön grupp som var nytänkande och fick dem att fundera i banor de inte tänkt i förut, och de sa efteråt både till oss och till andra att det var ett bra pass. Så vi får lita på det.

Största behållningen av helgen är trots allt alla underbara människor som finns i den här rörelsen. Oj vilken energi de ger! Så många som jag tycker om och önskar att året hade fler helger så man kunde träffas oftare. Men man får va glad för det här, nästa gång jag träffar alla är väl typ FM. Men men.

Nu tittar jag Beck. Åh, vad jag tycker om!