Tills han svalt ihjäl och dog

Idag är en bra dag! Ledig, dag före röd dag (typ världens bästa uppfinning!) Om en stund ska jag ner på stan och shoppa lite med Emelie. Sen storhandla med Snyggingen, som jobbar nu, och ikväll bjuds det på grillfest. Orkar nog inte gå bort till brasan, men då får man se lite eld i alla fall!

Och solen skiner och allt är fint. Det är bara städning och myror som är orosmoln på vårhimlen. Men, vi ska hämta myrdosor hos hyresbolaget, så det löser sig förhoppningsvis. Och det är inte så stökigt heller faktiskt.

Nähä, nu ska jag nog steka mig ett par amerikanska pannkakor till brunch.

Och berätta om en myra

Just det. Vi har upptäckt att undertiden vi var borta har myrorna tagit över stället. Typ. Jag har dödat massa myror idag, och imorrn ska vi ringa hyresbolaget och få hit dosor. Inte så lätt att hälla ut myrr med en hund som springer omkring och äter allt. Jaja, hoppas de försvinner fort.

Imorrn ska vi också ha en liten bjudning här. Grillpremiär, valborgsfirande och kanske lite kalas i efterskott för mig... Då får man ju en anledning att äta tårta, om man nu skulle behöva en sån. Så, om det är nån som läser det här så är du välkommen imorrn kväll, kanske runt sex-sju nån gång.

Våren är här! Och slutet av resan var också mycket bra.

Annars ska jag på hemligheter på lördag. Moahaha. Överraskningar gillar vi. Snyggingen ska hälsa på Matte i Götet. Jag ska dit nästa vecka istället, bo på slottet. Eller ja, vid slottet i alla fall. Konsulentsamling på Wendelsberg helt enkelt.

Åh, min födelsedagspresent från Snyggingen står och väntar på mig på Ica. En alldeles ny och fin och grå Vaio. Åååååh!

New York

Staden ar hur haftig som helst! Fullt av liv och rorelse overallt, och massa gula taxisar. Vart hotellrum har utsikt over Empire State Building, en liten byggnad som vi ska aka upp till ikvall nar stadens alla ljus ar tanda.


Hittills har vi bade turistat och shoppat och gatt runt och insupit staden. Och snittat mellan tva och tre besok pa Starbucks om dagen givetvis... Kommer va mer kaffeberoende nar jag kommer hem an jag var nar jag akte. Idag har vi dock inte varit inne pa nat, bara pa den svenska espressobaren FIKA. Mycket trevligt.

Naha, nu haller tiden pa att ta slut. Harifran aker vi imorrn, hoppas det ar lika latt att komma in i Kanada andra gangen som det var att komma in i detta land. Inga problem alls!

Hoppas allt ar bra hemma!

Montreal del 3

Slappa och harliga dagar i stan har. Eller ja, vi gar runt och kanner pa atmosfaren och sadar. Idag har vi inte gjort nat speciellt, gatt upp och ner for stora shoppinggatan och sett fram emot morgondagen mest. Var nere en svang vid Bell arena eller vad den nu heter, tankte att vi kanske skulle se en NHL-match nar vi ar har och det inte kostar lika mycket som i Madison Square Garden. Men icke, inte en enda biljett fanns det kvar. Lite synd, men vi overlever. Hela stan ar dock hockeygalen och uppladdningen var i full gang nar vi var dar, tre timmar innan matchen skulle borja.

Imorrn blir det en tidig morgon, jamfort med innan i alla fall. Flygbussen gar vid atta, sa vi ska upp en stund innan dess. Sen flyger vi tjugo i elva. Hall tummarna for att flyget och ingangen i landet ska ga smidigt, och att immigration centret i NYC inte ar lika hemska som i Toronto!

Snart ska vi ut och ata lite igen, ar sugen pa sushi men far se vad jag far med Snyggingen pa!


Montreal part 2, (av Peter)

Josefine ligger inne och laser, satt har for en stund sen men kom pa att hon glomde blogga. Jag tar pa mig den uppgiften istallet. Vad jag ska skriva vet jag inte.

Jo, vi var ute i en biodome idag, stor glasbyggnad med massor av konstiga klimat och djur. Dock var det inte sa imponernade. Lite roliga uttrar och coola pingviner dock. Den lag pa os-omradet, samma omrade dar Anders Garderud sprang hem ett guld nar tysken foll. Fast dom har byggt tak pa arenan sa tyvarr kunde vi inte se in trots att vi var uppe i ett hogt torn 145 meter over staden och tittade ut. Lite trakigt. Dessutom var arenan sa vitt vi kunde se stangd. Sa blev ingen ingang dar.

Forovrigt har vi akt lite schletna tunnelbanor och hittat montreals shoppinggator idag. Bland annat tva gigantiska varuhus pa 4 respektive 5 vaningar. Fast vi har sagt att vi ska vanta med shoppingen till NYC, och skulle det vara dyrare dar sa har vi en dag i toronto det sista vi gor.

Vet inte om Josefine har skrivit det, men det ar valdigt irriterande att i den har staden - dar alla pratar franska - sa ar skyltarna aven dom pa franska overallt, medan i Toronto dar alla pratade engelska sa var skyltarna dubbeltextade. Javla fransoser. Stod ju till och med mer pa engelska i Paris. Fast har pratar ju alla engelska iallafall.

Igar kvall bjods det pa mat har pa hostelet. Till foratt sniglar, vi var valdigt skeptiska till det innan bada tva, men de slank ner och iallafall jag tyckte det var valdigt gott, fast det berodde nog mer pa vitloken och osten.

Patal om mat sa ar det dags for det snart. Ska nog ga och titta om den dar andra saken ar hungrig sa ska vi bege oss bort till Latinska kvarteren har i stan och se om vi kan hitta nagon trevlig grekisk eller italiensk restaurang som forhoppningsvis visar hockeyn. Pens leder ju med 2-0 i matcher mot Flyers. Samma ledning som Rangers har mot Capitals. Tyvarr ar ju biljetterna sa fruktansvart dyra i New York sa det blir nog ingen hocket dessvarre. Men vem vet, an sa lange sa ligger vi ju strax under budgeten.

...Fast nu ser jag att Pens redan spelat och tyvarr forlorat 3-6 i eftermiddags (kanadensisk tid). Naja, man kan inte fa allt har i livet. God mat ska det bli iallafall!

Montreal

Aterigen har vi bytt stad. Har an sa lange inte upplevt sa mycket, vi har bara gatt runt lite pa ett par turistgator, druckit kaffe och atit middag pa vart hostel. Vi delar "lagenhet" med nagra suspekta killar, men det ska nog losa sig.

Imorrn ska vi utforska omgivningarna ytterligare, kolla lite utsikt over stan och sadar.

Skriver nog mer nar jag har lite mer att saga.

Och Pia, an sa lange har vi inte traffat honom, men om vi gor det sa ska vi halsa fran dig!

Kingston

Nu har vi kommit fram till Carro och resan med buss gick bra. Innan dess gick vi runt lite till i Toronto. Vi skulle se the old town, men såg ingenting som kan liknas vid gammalt... Kanadensarna kunde behöva komma till gamla stan i Sverige!

Istället hittade vi en stor galleria och en gata med massa affärer att gå in och titta i. Hittade bland annat en Crocs-affär där jag köpte skor till Lina. Annars är en t-shirt det jag investerat i så här långt, på Urban Outfitters. Snyggingen har köpt en Pittsburgh-tröja och en dito mugg.

Ikväll har vi ätit sushi, och imorrn ska vi nog ner till sjön och kanske åka ut till öarna utanför stan.

Lite kyligt här, men bättre nu när vi kommit lite längre bort från den stora sjön. Men våren har inte kommit lika långt här som hemma tyvärr. Hoppas på det i NYC.

Ha det fint, det har vi!

Toronto

Nu ar vi framme i den forsta staden. Flygresan gick bra och jag hann med tva filmer, Australia och P.S I love you. Bra! I Sverige och ovriga Europa ar man ju inte sa van vid att tullen ar sarskilt nitisk. Det var de daremot har. Massa olika kontroller med tusen fragor pa varje. Var vi skulle bo, gora har och vem vi skulle halsa pa. Vid immigration desken slog de dessutom pa Carro i datorn for att se att vi inte ljog... Som om vi skulle ha sa mycket att vinna pa att ta oss in i landet av illegala skal? Jaja, vi kom ju in i alla fall.

 Framme i stan gick vi till det hostel vi hade bokat. Dar sa kvinnan i kassan att vi hon skulle ha skickat ett mail till  mig for ett par veckor sen dar hon avbokade var reservation. Dock har jag inte fatt nat sant mail, sa det var bara att gilla laget. En natt mindre i Toronto, pa annat hostel, en natt mer i Kingston.

Idag har vi varit uppe i CN Tower, hogt! Har ocksa varit i Hockey Hall of Fame. Mycket trevligt, dar spenderade vi nagra timmar!

Nu maste jag ga! Ciao!


Born in the USA

Nu smäller det snart! 04.00 kommer Erik och hämtar oss. Kommer nog inte kunna sova så mycket inatt dock, men några timmar hoppas vi på. Allt ska vara packat, men det är ändå den där lilla nervositetskänslan i magen som undrar om jag glömt nåt.

Ohohoh. Nästa gång jag skriver är jag over there!

(Okej, för alla kanske det inte är värsta stora grejen, men hallå, jag har aldrig flugit längre än till London innan.)


Gets the very best of a man

Glad påsk!

En av mammas påskdekorationer.

Dagen i Örebro var trevlig! Lunch vid Naturens hus, fotboll i loge, fika. Elfsborg vann ju också, för första gången på 39 år tror jag... Efter vad ÖSK-klacken skrek i alla fall. De skrek också att det inte skulle varit mål, men det hade de inte mycket för. Haha.

Kvällen spenderades i Hallsta, värst vad jag hänger där nuförtiden... Hos Hammarn den här gången i alla fall, spelade kort och sådär. Lite trött nu för vi kom hem vid fyra, men det är väl smällar man får ta!

Nu ska jag dricka kaffe och äta lite.

Josephine is not your kind

Snyggingen spelade en av Mando Diaos skivor innan, Ode to Ochrasy. Den är bra! Spåret Josehphine är lite spännande, men mycket bra. Sättet namnen stavas är nog den minsta skillnaden mellan oss. För er med Spotify finns den här: http://open.spotify.com/track/5HSyjQdNWsqBiHymkZtn8h

Annars har jag varit hos SyFia idag. Henne kommer jag länka till när hennes hemsida är klar, så kan hon sy jättefina kläder till alla som läser min blogg sen!

Nu tittar jag på en dokumentärer om tjejer som är beroende av bröstförstoringar. Jag kan inte slita mig, det är mycket märkligt! Men jag stör mig på att det bara är dåliga självförtroenden som gör att folk opereras, ooch det borde ju finnas billigare sätt att bli lycklig...


Baby goodbye, baby farewell

Vår utflykt bar av till Ängsö slott. Vi gick runt och tittade lite, sen satte vi oss för att ha picnic på klipporna med utsikt över Mälaren och några öar. Varm choklad, mackor, bullar, ost och kex, och så bröt solen fram trots att SMHI sagt regn. Hur mysigt som helst, tack för en trevlig dag!

Jag har också jobbat idag, skickat iväg massa mail och förberett för min semester.

Nu är det hockey på tv. Kan ju inte säga att jag har följt med när det bästa laget åkt ur, men nu håller vi på färjestad ikväll. Och det ser ju onekligen ljust ut på den fronten...

Imorrn, arbetstidsförkortning och ledighet.


When I was young, it seemed that life was so wonderful

Det är märkligt hur mycket energi som finns i solen. Som gör att man fyller på på dagarna och gör att man är pigg på kvällen...

Imorrn ska jag på utflykt med mina altar, SyFia och Emelie. Vi ska till Ängsö och trotsa vädret, det ska tydligen bli regn. Men vi är inga veklingar, vi! Picnic blir det, och jag ska snart gå och göra i ordning sakerna inför trippen.

Ska hinna med att jobba imorrn också, sista dagen innan påsk och resa! Börjar pirra i magen nu...

På fredag ska jag till Örebro på fotboll. Men jag håller ju på Elfsborg där. Ska bli riktigt trevligt!

Tihi. Ojdå, Hv.

Heroes ikväll igen!

...Hur blir det till hösten? Det är mycket svårt att veta det! Kan inte bara utbildningarna ligga på normala platser?


Oh, gentlemen, we know why we are here

T är världens bästa T!

Jobbning i Ekeby ikväll. Inte det i Skåne, nej. Men det emellan Kvicksund, Kolbäck och Strömsholm. Fick med mig Sändra Kay och träffade både barn och föräldrar. Fick lite kontakt med de vuxna, men så var det det här med nykterheten. Ska det vara ett hinder för att starta meningsfull fritidsverksamhet för sina barn? Det gör mig till ett litet snäpp bittrare jag. Nåväl. Det är skönt att de brinner för att ordna aktiviteter i alla fall, att de vill att det händer något. Så vi ska se om vi inte kan få igång någonting och lura med föräldrarna också. Mwehehe.

Funderar på det här med att spika upp foton... Vi får bara ta och bestämma oss för hur vi vill ha det och sen spika. Ska nog till o med använda vattenpass om det blir som mitt förslag ser ut nu... För det vore lite jobbigt med snea tavlor på rad.

Heroes snart!

Och jag har lite lätt JCS- abstinens...

Visa honom vad vi kan

Det var mycket trevligt i Hallstahammar i helgen. Jag, Lina, Björn, Anna, Robert, Sigge, Janken och Helen planerade Solvarg. Och ibland joinade AnSo och Ulrika oss också, för mat och annat skoj. Känns kul att va med i teamet och tror givetvis att det kommer bli världens bästa kurs. Jag är ansvarig för Uttern! Woho! Min gamla patrull... Nio år sen i år förvisso, och då är jag ändå ynglingen i gänget.

Såg Kenny Begins igår också! Mycket rolig!

Och efter det åkte vi till Janken och Helen och badade badtunna under stjärnhimlen. Varmt och skönt, och till slut klev vi ur tunnan för att det blev för varmt vatten, tror det låg på runt 46 grader när vi gick in för en omgång TP. Som jag och Anna vann. Woho! 

Haha, Mamma, det var väl snarare så att det hade behövt torkas innan också, men då hann jag ju inte riktigt.


So they'll still talk about us when we've died

Ja just det ja, jag glömde ju berätta att jag fick min födelsedagspresent från föräldrarna igår. En alldeles egen Skeppshult-stekgryta! Så nu kan jag höja mina järnvärden genom att äta mat tillagad i den. Woho, tack så mycket! En bok fick jag också, Exit Kalahari. Signerad, vilket ökar min samling signerade böcker med 25%. (Snart kommer en till, Skynda att älska av Alex Schulman.)

Nu har Mamma gått och jag har jobbat och svabbat golv. Duktig känner jag mig.

Recension i tidningen idag. Bland annat står det: "Jag brukar inte gilla applåder i kyrkan men efter denna föreställning och efter denna enorma kraftsamling, är de stående ovationerna berättigade." Vi är bäst helt enkelt!

Cluttering up my hallway

Nu har jag varit inloggad här flera dagar och tänkt skriva saker men har inte kommit på nåt bra. Men men, nu har jag i alla fall gjort lite saker sen sist. Till exempel varit mer sjuk och uppträtt med Jesus Christ Superstar ikväll! Förutom att jag fick ett megahostanfall mot slutet av första akten så gick det riktigt bra. Och solisterna skötte sig också alldeles utmärkt.

Nu är Mamma här och hälsar på, och vi ska alldeles strax sova. Skönt ska det bli. Upp och hoppa igen vid sju, jobba på förmiddagen innan jag möter Lina på stationen. Sen en trevlig eftermiddag innan ännu en föreställning och efterföljande tårta.

Nähä, dags att sova. Natt natt.