Ett framsteg blir ett bakslag

Resan till Mariefred idag var mycket trevlig. Vi hade picnic med utsikt över Gripsholms slott, med lika fint väder som när jag var där för ganska exakt ett år sen. Vi gick sedan in i slottet och spanade in porträtten och det fula lejonet. Därefter åt vi glass, tog en tur genom samhället och satte oss att vänta utanför kyrkan. Vi fick inte komma in, för det var ett par som gifte sig. Mycket vackert. Sen övade vi och därefter var det konsert. Det gick helt okej idag, vissa sånger gick bra och andra lite halvbra. Men besökarna såg mycket nöjda ut.

En heldag blev det, sen jag kom hem har jag bara orkat sitta framför tv:n och datorn samt börjat packa kartonger.

Imorrn ska jag hänga med Emelie! Vi ska besöka Vallby friluftsmuseum och ha musikalmarathon. Minst tre musikaler ska vi se... Den enda vi helt bestämt oss för är Moulin Rouge. Mycket trevligt ska det bli!

Nu är det dags att sova. Naaat!

Nu smeker vindens ljumma fläkt

Dagens humörhöjare har varit shopping. Har köpt såna här:


Och ett sånt här:

Det är dessutom självlysande...

Hittar inte ballerinorna på nätet och orkar inte fota och ladda upp nu. Ni får hoppas att få se skönheterna i sommar i stället.

Take a walk on the wild side

Första dagen den här veckan som jag enbart är i Västerås. Annars har jag även besökt Karlstad, Örebro och Stockholm. Och imorrn blir det Mariefred.

Morgonen idag började med att vi sjöng med kören på Christinas sjukgymnastexamen. Därefter fika med några av tjejerna på stan. Sen var det dags för skoshopping. Resultatet blev ett par rosametallic ballerinor från Vagabond för 165kr (70% rea is the shit) och ett par inte alls lika billiga Teva-sandaler. Nu ska jag bara införskaffa någon slags lägerbyxor också, får la se om jag följer strömmen och tar ett par G1000, eller om jag kan vara lite originell...

Jaha, nähä, ska man städa lite kanske? Eller packa kartonger? Eller sola kanske... Det senare verkar ju trevligast förvisso.

All eyes on me

Jag är tillbaka i Västerås efter att ha varit i Örebro en sväng. Trevligt både där och här, nu sitter jag mest och tar det lugnt. Har egentligen en jobbsak kvar som skulle va klart tills imorrn, men jag ska ta tag i det snart. Ska jag nån gång lära mig att ta tag i saker och ting i tid? Nej, tror knappt det va.

Imorrn blir det kalas på Essingen. Tio år sedan de flyttade in i nuvarande kanslibyggnaden. Mycket trevligheter kommer det att bli! Men först ska jag träffa Elin M på stationen och så ska vi jobba med kongressen.

Jaha, nähä, det här blir man ju inte mer pepp av. Jag ska nog ta tag i mitt liv snart. Yeeha.

Jag blir mer och mer sugen på ett nytt motiv...

A rush of blood to the head

Dagen började med att jag, en halvtimme innan klockan skulle ringa, fick ett sms från blodcentralen. Det stod att mitt blod behövs akut och dagens öppettider. Så, det var bara att bege sig dit och bli stucken. Fick samma sköterska som misslyckades förra gången, men hoppades på bättre tur idag. Icke då! Hon stack, men kärlet gled undan så hon fick rota runt med nålen i min arm ett tag. Inte heller den andra sköterskan hon kallade till sig lyckades rota reda på kärlet. Så, en tredje människa fick komma och sticka ett helt nytt stick i min andra arm. Man kan ju tycka att de borde kunna sticka folk på det där stället, men så är ju då inte fallet. Nåväl, idag fick jag i alla fall ur mig blod, till skillnad från förra gången.

Nu tar jag en bloggpaus i arbetandet. Sen ska jag iväg till Örebro för att möta Sandra och åka en tur till Skattkärrskåren. Sen tillbaka till Örebro och sova där. Imorrn, tillbaka till Västerås för till exempel lite packande.

Ut i solen och jobba en sväng kanske? Nu är det ju typ sommarvärme!

Sunlight hits my face

Nu är jag hemma från Stockholm igen. Degar i soffan, det är rätt skönt det. Dagen började alldeles för tidigt för en söndag, redan kvart i sex. Då steg jag och Nånannan upp och åt frukost och gav oss sedan iväg mot Waldemarsudde. Dock hade vi lite bussproblem, så resan tog en stund längre än den borde ha gjort. Men fram kom vi! Fick följa med en sväng in bakom kulisserna som praoelev. Bland annat spanade jag in Carl Larssons målningar, Carl Philips fotografier och Silvias brudklänning. Samt vattnade och plockade lite blommor och sådär. Trevligt!

Sen åkte jag in till stan och träffade T. Vi gick en sväng, sen blev det bagels på ett bagelcafé. Mycket god idé, varför finns det inte fler såna ställen i det här landet?Jag åt en med kyckling, chèvre och honung, inte helt oväntat. Och så pratade vi givetvis massor. Hon är bra, den där T.

Efter det, hem, och nu ligger jag och Stina här och kollar Formel 1 från Monaco. Årets roligaste lopp. Dessutom har de alltid en kamera så man ser huset med taket som ser ut som knäckebröd. Coolt.

Ska jobba lite sen hade jag tänkt, och imorrn ska jag träffa kåren i Skattkärr med Sändra. Så det är lite jag måste hinna klart innan dess. Men det löser sig, det!

Thinking this is the life

Den här dagen låg likt ett blankt blad framför mig sedan jag skjutsat Systra mi till stationen för hemfärd. Tänk då sicken härlig uppfinning msn är. Nu ska jag åka till Stockholm och hälsa på Nånannan. Vi ska fika, titta på klänningar och dega framför Robinson ikväll. Mycket trevligt!

Kanske borde börja göra mig i ordning och packa och sådär nu då? Eller ja, det är ju typ en timme kvar tills jag måste gå, oceaaaaner av tid.

Får man träffa sin T imorrn blir ju saker och ting ännu bättre, det ryktas om att hon är i storstan!

Love me, hate me, say what you want about me

Idag har vi varit på stan. Köpte en liten kokbok bara, inte helt oväntat i och för sig... Upptäckte också att RUM hade musikkårsfestival i stan. Så, det var musik och marscherande överallt. Rätt trevligt i sig, men det drog ju med sig massa annat folk så det var rätt packat i stan. Jobbigt, sånt där. Men jag fick nya idoler i Arméns musikkår, de är coola!

Sen var vi hos Emelie och skulle installera lite, men det funkade ju inte. Blä! Straff för mina synder. Eller så.

Ikväll ska jag och Systra mi laga egna hamburgare och klyftpotatis, och efter det blir det vit chokladpannacotta som jag har gjort i ordning. Kommer bli så gott, så! Och så ska vi se Mamma Mia, som jag fortfarande inte sett. Men nu börjar det bli dags.

Hur ska jag göra med midsommar?


Det är över nu

Ett par dagar i en konstig värld. 13 juni flyttar jag från Västerås, till Reftele över sommarn och sen får vi se lite vad som händer och hur allt ser ut.

Igår åkte jag till Uppsala och hälsade på Caroline. Mycket trevligt att träffas igen, och det blir mer träffande över sommaren än senaste terminen i alla fall, hon är ju på lite närmre avstånd nu.

Idag kom Systra mi upp, också det var nice. Vi har än så länge bakat lite och varit på bio. Såg The Reader. Så sjukt bra! Mycket vackert gjord, bra story och lite annorlunda. Den växte också och blev bara bättre och bättre. Det enda jag egentligen störde mig på var att de pratade engelska med tysk brytning i hela filmen...

Jag visste ju att jag bara umgås med bra människor, och det har kommit att visa sig ännu mer de senaste dagarna. Tack!


Jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt

Innan var jag precis på väg att blogga. Men nu? Nej, inte än. Så småningom.

You are my gift from heaven

Tillbaka i Västerås efter helgen i Rättvik. Kungshol var härligt som vanligt. Vi planerade, åt, materialade, gick, lekte med hundar, drack kaffe och kollade ESC. Härlig helg med det bästa kursteamet givetvis!

Sa ju att Norge skulle vinna... Rätt bra låt. Men jag gillade även Dum tek tek, Turkiets bidrag. Den finns på Spotify, woho!

Skönt att ta det lugnt på soffan en sväng, jag är helt förtröttad efter helgen. Mycket märkligt. Eller ja, jag och Lina var ju tvungna att uppdatera oss på läget och vad som hänt sen sist och sådär, så det blev väl två halvsena kvällar utan sovmorgon. Men det kan det va värt, kommer ju va sjukt mycket tröttare när veckan väl börjar...

Snyggingen är tydligen och spelar minigolf med ett gäng människor, så jag äger soffan undertiden. Ska nog ta mig en powernap nu faktiskt!

You're a womanizer, baby

Ikväll bär det av mot Rättvik. Känns jättekonstigt, att åka sent och sånt där. Nu för tiden åker jag ju alltid bort på mornarna. Men, det ska nog bli bra det här också! Jag ska ju träffa massa trevligt folk och planera Solvarg. Och packat har jag gjort, ute i god tid minsann.

On the downside, jag har något av en förkylning i kroppen. Har haft sån där halsont i ett par dar, och nu har det så sakteliga börjat vandra upp i näsan. Men, vi håller tummarna för att det inte ska bryta ut helt och fullt. Och för att det inte är svininfluensan. Vore lite lätt jobbigt kanske...

Jag ska snart gå ut med hunden en sväng. Men det blåser massa, så det är jobbigt. Men det är väl sånt man får ta, antar jag. När man har en puckohund. Eller gullehund, beroende på hur man ser det!

Snyggingen kollar filmklipp från typ 90-talet med Vik:s och Leksand:s klackledare... Mycket märkligt.

Imorrn är det ESC! Mycket trevligt ska det bli, hoppas mina kursteamskollegor tycker likadant och vill titta med mig uppe på Kungshol.

Jag kan se mitt namn i tidningsbokstäver

Mycket av veckan spenderas i Stockholm. Eller ja, i alla fall idag, imorrn och eventuellt fredag. Jag jobbar med Carim och idag även Sändra K. Träffade även Nina, ny informationssekreterare, mycket trevlig. Och givetvis Sibban och Carro och Lisa.

Dagens händelse: biljetter till Britney Spears i Globen 13 juli!!! Vi fick för oss att beställa på jobbet, så det blir jag, Sandra, Carim, Lisa och hennes sambo Jonas. Och så hoppas vi T tar sitt förnuft till fånga och hänger på.

Torsdag, friluftsdag i Hallstahammar. Jag och Carim och kåren ska hand om en femma som ska få pröva på scouting. Mycket trevligt!

Ikväll är Erik och Hammarn här. Snyggingen har lagat mat och jag bakade rabarberpaj. Gott gott. Och snart börjar Eurovision!

En liten pojke i för stora skor

Nu är jag hemma efter en helg i Reftele och några dagar i Göteborg. Skönt, de där tågresorna blir visst längre och längre, vilket är mycket märkligt.

Hursomhelst var det bra där nere. Konsulentsamlingarna är ju alltid givande, framför allt att träffa kollegorna. Sen blev det en fika med de gamla godingarna T och M. Nice!

Åkte sen direkt till Gnosjö där Brodern hämtade mig. Vi åkte till Hillerstorp där vi såg högklassig div 6-fotboll med ingredienser som slagsmål och eventuellt att en av motståndarspelarna blev aggressiv på mig. Men det är oklart. Därefter Gislaved en sväng och sen hem.

Lördagen stod i bilsportens tecken. Eller ja, först lämnade jag skor till Lina, köpta där borta. Sen, ut i skogen för rally. Först Segerstad där vi stod och såg massa bilar nästan köra in i en stolpe, tyvärr missade alla... Sen flyttade vi oss till ett hygge där vi såg bilarna ta massa kurvor. Tyvärr var det dåligt med avåkningar där också. Hursomhelst, en folkfest spenderad med familjen och, som konstaterat, halva kommunen.

Kvällen, hälsade på Farmor, och åt flintastek, en klassiker! Sen bort till Dissan med honom och Bror. Till slut kom vi iväg till Parken, dåligt med folk så vi åkte förbi Sigges också. Dåligt med folk även där, vilket resulterade i att vi åkte tillbaka till Parken och gick in. Där spelade Sahara Hotnights. Helt okej, och kvällens behållning var Visit to Vienna. Annars en av de tråkigaste kvällarna nånsin på det där stället.

Idag, en sväng till Mormor, visade bilder för Brodern och fick skjuts till Värnamo av farbror Anders. Sen har jag som sagt åkt tåg och nu kollar jag Söndagsparty. Bra gäster idag.

Imorrn, jobb igen. Tack för mej, hej.

I'm in love with a fairytale

Inför Eurovision på tv, de spelade just Norge.

Jag ser fram emot Bästkusten. Jag och J kommer äga så hårt på Laserdomen. Vi ska spela i Mölndal, tvåvåningsplacet där vid Ica Maxi. Så jäkla kul!

Idag vaknade jag till strömavbrott, spännande. Ingen aning om varför dock, för det var oannonserat. Så jag åkte ner till kontoret och jobbade, och när Snyggingen kom hem vid två var strömmen tillbaka i alla fall.

Imorrn ska jag till Stockholm. Skicka bidragsansökningar och jobba mot nästa års valborgsfirande. Och äta sushi minsann. Inget onsdagsfika den här veckan dock, vid den tiden på onsdag sitter jag nånstans på ett tåg.

Vädret har under dagen pendlat högst märkligt. Strålande sol ena sekunden och ösregn nästa. Aprilväder så här i maj... Och nu på kvällen blev det klart och fint när jag hade sett fram emot en myskväll uttittandes på regnet. Men icke.

Snyggingen, då? Han sover sött. Har tidig vecka hela veckan, usch då. Men, jag äger i alla fall dosan då.

Jag tycker om min fina Vaio. Kändes högst märkligt att använda jobbdatorn idag... Och långsamt!

Sköna maj, välkommen

Nu är jag mätt. Har ätit potatis, köttbullar och champinjonsås till middag. Gott var det. Slog även på stort och åt en chèvretoast till förrätt. Mums!

Nu ligger jag på soffan och kollar repriser på tv. Inte så jättespännande...

Igår var det babyshower för Beda. Mycket härligt! Vi överraskade henne hemma, och nog blev hon överraskad! Sen bjöds det på picnic på Djäkneberget. Där satt vi i solen och åt och pratade halva dagen, och jag hade det jättebra! Fick smörja in mig lite när jag kom hem, men det är smällar man får ta. Och färg är  ju alltid trevligt!

Göteborg i veckan! Wohoo! Och sen Reftele nästa helg. Då ska jag på rally, bland annat.

Now that I've found him

Idag har jag och Snyggingen valborgsfest. Vi har blandat folk från våra bekantskapskretsar och även en människa ingen av oss har träffat. Men han var trevlig! Och resten av sällskapet också för den delen. Vi hade grillpremiär och goda tillbehör. Sen kollade några av oss på elden,  innan vi åt tårta. Försenad födelsedagstårta för mig, men även en tidig tårta till Emelie som fyller år såhär efter midnatt. Ett stort GRATTIS till henne!

Nånannan sover här inatt, och då vi började bli trötta, åkte de andra på efterfest. Eller ja, Emelie  och Häger stannade också kvar. Snyggingen ska ju till Göteborg imorrn, men han följde med på efterfesten och sover hos Erik inatt. Så jag och Nånannan ska äta pannkakor till frukost! Haha.

Överraskningen går lite framåt, men det kom ett bakslag. Men, på'att imorrn igen!

Myrdosorna var inte utlagda, så nu väntar en långhelg med dammsugande av myror. Blääää för hyresbolaget!