Fröjda dig, det är advent

Jasså, Mamma, herrn som sitter bredvid undrar om jag skrek på mitt dop? Skrek åt kvinnoprästmotståndaren kanske...

Nu har jag sjungit. Vår egna sång gick sådär... Men annars lät det nog helt okej. Dock saknar jag avslutningen med Gå, Sion i Reftele.

Snart blir det tänt ljus och glögg och pepparkakor med glöggädelost. Wohoo!

Imorrn ska jag till the office.

The way you make me feel

Idol-repris på tv. Helt okej att slötitta på mellan skidsändningarna.

Ikväll ska jag sjunga. Är dock förkyld och täppt i ena näsborren, så vi får se hur det här går...

Igår skulle vi ha en myskväll med lite pizza och sådär. Då vi var trötta efter dopet ville vi ha hemkörning och ringde de som gör godast hemkörningspizza, Portofino. Vi beställde en pizza och en gyrostallrik utan lök och en stor cola. Det dröjde en timme, sen ringde det på dörren. Vi var då lagom hungriga. Herrn räckte fram en pizzakartong, en plastpåse och tre såsburkar. Jag påpekade att vi också beställt en stor cola, men då det inte stod på utkörarens lapp fanns inget han kunde göra. Nåväl, vi gick in och skulle äta. Jag öppnade påsen. Den innehöll då en gyros i bröd. Snyggingen var på klaghumör, så han ringde och sa till. De sa att vi hade beställt det vi fick, men sen skulle de i alla fall komma ut med en gyrostallrik. Jag började därför inte äta min mat utan väntade. Ca 5 minuter senare ringde de och sa att gyrosen skulle dröja en stund. Vi bestämde då oss för att strunta i det och jag började äta min gyros. Den innehöll nästan bara sallad. Och dessutom lök... Nu ska vi inte beställa nåt därifrån igen!


Dopad?

Alice är nu döpt, och jag och Snyggingen har det stora ansvaret att som faddrar se till att hon går till kyrkan och sånt. Mwehehe. Och som ger bort ett kors när hon konfirmeras kanske... Det var hur som helst väldigt fint, och Alice skrek givetvis i kyrkan. Hon blev hungrig, så det var ju inte så mycket att göra åt. Sen fick hon massa fina paket, av oss fick hon en Skultuna-skyddsängel.


Shettishoppningen i Stockholm Horse Show är jätterolig. Satan vad snabbt det ser ut att gå.

Nu är det nån galen show från USA när de hänger och slänger ner från hästarna. Hästarna har misshandlats av sina tidigare ägare, en har bland annat fått nacken bruten av en ägare. Det kan man inte tro...

Imorrn är det dags för adventskonsert. Massa folk. Phew.

Snart är det alpint!

Staring at the sidewalk, there's a crack in which a flower grows

Sitter på Espresso House i korsningen Sveavägen/Rådmansgatan och försöker skriva arbetsrapport. Men det går inte så bra, så jag bloggar lite istället. Och lyssnar på musik.

Snart ska jag shoppa. En slips, till exempel, eller möjligtvis en skjorta, beroende på vad en viss fru Mamma säger...

Jag har visst blivit utmanad av
Älin... Ojoj. Sju saker om mig som ni kanske inte vet. Och sen ska jag utmana vidare. Wosh. Vissa saker vet vissa om, då får man hoppa vidare!

1. Jag har under hela min uppväxt aldrig blivit kallad för mitt riktiga namn, utom möjligtvis av nån lärare. Det var alltid Jossa, Jossan, Josse, Jusse, Jossis eller nåt i den stilen. Nu är det knappt någon som säger det. Är det ett tecken på att man håller på att bli vuxen?

2. När jag sökte till gymnasiet ansökte jag till IB (Givetvis, eftersom det var det jag gick...) och kanske det lite mer oväntade Hotell&Restaurang. Jag ville nämligen bli kock när jag var yngre.

3. Jag bodde i samma hus tills jag var 16. Sedan dess har jag flyttat sex gånger, varav en gång inom samma hus men från källaren till andra våning. Och en gång inom samma stad. Alltså först bodde jag i Reftele, sen Huskvarna, Huskvarna, Mölnlycke, Växjö, Västerås, Västerås.

4. Jag  har lite bilblod i ådrorna, fascineras av snabba och snygga bilar och skulle gärna testa att åka rally eller köra snabbt på bana.

5. Som liten var ovispad grädde det bästa jag visste, och det hände till och med att jag fick grädde i födelsedagspresent...

6. I själ och hjärta är jag fortfarande smålänning, även om jag inte är där så ofta.

7. Jag har ingen aning om vad jag ska bli när jag blir stor. Spannet går från journalist till polis till nåt politiskt till bibliotekarie till litteraturvetare till samhällsvetare.

Phew. Nåväl, de jag utmanar är Nånannan, Tilda, Systra mi, Linn, Alek, Sändra och Tina. Och reglerna är: Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Gloria in excelsis deo

Jag sitter och lyssnar på julmusik på mitt lilla kontor. Det är trevligt! Får väl kompensera på nåt sätt för att snön försvinner utanför fönstret...

Snart ska jag gå och köpa en liten present till Alice som ska döpas på lördag.

Sen ska jag hem och gå ut med vovven.

Sen ska jag åka till kören.

Funderar på om jag ska åka till kansliet imorrn och sitta och jobba där en stund innan jag träffar Mamma, eller om jag ska jobba här i stan och sen åka dit. Humm... Sändra, kommer du va där imorrn? Vill du i så fall ha sällskap?

Carim och Erik är på Dreamhack och spelar tv-spel på arbetstid (okej kanske inte bara, men ändå...) Det skulle jag också vilja göra!

Måste införskaffa ett lucialinne! Här får man tyvärr inte låna några konfirmationskåpor... Hittar man såna på kanske H&M eller Åhléns?

Tror jag kanske önskar mig en damtralla i julklapp...

Dagens beställning



Idag har jag bett Spruttan köpa underställ till mig på Woolpower.

Förstora
Zip turtleneck 200 för 410 kr istället för 690...

Förstora
Och Long John 200 för 290 kr istället för 490.

Jag är nöjd! Hade helst velat ha rött, men orka vänta... Nej. Synd nu bara att det är så lång tid till julsamlingen när jag får godsakerna!


TV-kväll

På dagarna töar det, det är dumt. På kvällen blir det kallt och då fryser det på igen. Jag tycker att det kan vara kallt hela dagarna istället...

Det är frustrerande, det här med tv-spel. Mirror's Edge är det jag spelar. Grymt spel. Men när man hamnar på ett ställe där man inte kommer vidare blir man oerhört frustrerad. Som när man klarar hopp som man ska men upptäcker att det skulle göras på tid och så klarar man inte det sen. Jobbigt. Dock får mina nackmuskler jobba rätt ordentligt, eftersom jag vrider huvudet som jag vill att Faith ska vrida sitt...

Snyggingen jobbar, halv två till halv ett inatt typ. Det positiva är i alla fall att jag får ha tv:n för mig själv... Och att jag kan spela utan att nån fnissar åt mitt huvudvridande.

När man köper Expressens kokböcker på Pressbyrån får man ett köksredskap från Gastromax. Det är bra. Hittills har jag fått en osthyvel (fast den gillar jag inte) och en pincett (som jag gillar), men jag hoppas på pastasleven, som jag inte har någon innan av det märket. Slevarna är också bra iofs.

Jag kan det här med thaimat.

Nu börjar snart Vem vet mest. Men de har fortfarande inte hört av sig till mig...

På fredag ska jag till Sthlm och träffa Mamma!


Snö!

Det här med att folk lämnar kommentarer bara för att klaga är inte okej. Inte okej alls. Humpf.

Idag sitter jag på Essingen. Det har varit en märklig dag. Först åkte jag Regina till stan. Sen fick jag inte gå som jag ville för jag kunde få snö eller en istapp i huvudet. Sen prövade jag återigen sushi till lunch. Det var godare den här gången än förra. Så i fortsättningen kan jag ju joina Carim och Sändra alla gånger när jag är här och de tjatar om sushi...

Näe. Nu ska jag va smakråd på Naturkompaniet.

Peak har öppnat affär i Västerås. Lycka. Men satan vad dyrt det är. Hur kunde jag glömma det?

Snösnösnösnösnö

Dagens ungdom

En liten rolig anekdot från vårt piratläger...

Jag sitter och jobbar vid min dator i köket samtidigt som en patrull lagar mat. De frågar om de kan få datorn och kolla lite på internet. Jag förklarar att vi inte har nåt internet där ute i skogen. En liten stund senare sätter jag igång lite musik jag har på datorn. Då kommer frågan från en elvaårig tjej...

-Men hur kan du spela musik på datorn om du inte kan kolla Youtube?

Finns det hopp om världen?


Veganinfluenser...

Jag är ansvarig för den lilla underhållningsgruppen inför vår konsulentsamling. Utöver mig innehåller gruppen Johan, Anders och Spruttan. Det här kommer bli så himla bra!

Idag har jag jobbat lite och varit och handlat. När jag kom hem från affären upptäckte jag att vi inte har nåt tvättmedel, och ska tvätta ikväll. Det är lite jobbigt för det är kallt ute... Tur att det inte är så långt till affären i alla fall..

Nu gör jag paj, Inte så ovanligt för att vara jag... Det ovanliga är att det är en linspaj... Just det, minsann. Jag är lite förvånad själv faktiskt. Carim lagade den, kanske är bra för min kost att umgås med en vegan ibland. (Okej jag funderade på att ha skinka till men det behöver ju inte hon veta... Haha)


Nyhetsuppdatering



Yeah, när man läser om att Frölunda ska möta FärjestadUllevi nästa säsong (!) kan man upptäcka andra spännande saker. Typ mitt före detta hem. Oj så trevligt! De där tre små fönstren strax under klocktornet är mitt rum, Dalarna.

Konsulentsamling, Saxenborg var ett trevligt ställe! Nu är jag dock jättetrött, vi satt uppe och frågesportade lite sent igår. Imorse blev jag hälsad med frasen "God morgon, Einstein". Kändes helt okej och jag funderar nu på att byta namn till Einstein Larsson. Hur låter det?

Många trevliga personer, alltid skoj att träffa kollegorna och resten av de anställda i rörelsen. Kanske blir det ett familjeläger i Sörmland till våren om allt går som det ska.

Snart ska jag träffa Voces igen. Konsert på lördag också, spännande.

En flitig söndag


Så här såg det ut mot slutet av gårdagen...

Nu är jag hemma och sitter och tittat på Fotbollsgalan. Pelé och Lennart Johansson. Den senare börjar bli gammal... Det är rätt mäktigt det här. Coolt det hade varit att leva 1958 när det var VM här...

Nu vann Zlatan folkets pris, inte helt oväntat. Coolt det också!

Sitter och mumsar lite bakad potatis, med två röror. Lax och tonfisk. Mumma. Fint ska det va, och det gäller ju att töja magsäcken när jag nu ska på konsulentsamling där man ju äter hela tiden...

Gessles nya var rätt bra. Låter lite som gamla Roxette...

Imorrn, Saxenborg, detta ökända UNF-näste där jag aldrig satt min fot men man hör talas om lite titt som tätt. Mitt ute i obygden...

Frölundas mål gjordes av kallio, eller och kahnberg... Det är en rolig mening. Därför fetar jag inte deras namn. Tihi.

En kväll i Luleå

Ja, den lilla semestern har varit helt ok hittills. Dagen började dock alldeles för tidigt med att säga hej då till Snyggingen. Sen tog jag mig via Bålsta till Arlanda och åt lite frukost där innan flyget gick.
Väl framme på Kallax var det snö på marken men snöblandat i luften. Detta förvandlades snart till ösregn där jag och Sändra gick. Så, vi satte oss och åt grillspett innan hon åkte till Skellefteå och jag skulle ta mig till Cariinas lägenhet. Jag hittade minsann dit, även om jag inte direkt tog den smidigaste vägen. Men sen hittade jag en betydligt närmare busshållplats. Därifrån tog jag bussen tillbaka till stan och gick på bio ikväll. Quantum of Solace såg jag, den var riktigt bra. Daniel Craig är en trevlig Bond...Hade inte så höga förväntningar då folk sagt att den inte är så bra, men det var den definitivt. Efter filmen hade ösregn blivit ishalka, spännande.

Inga isbjörnar på gatorna, jag och Sändra är besvikna. Dock vet folk hur man klär sig varmt, till skillnad från längre söderut. Man skulle inte kunna skilja en NSF-senior från en Lule-bo, märkligt nog. Samma märkesjackor gångbara på båda...

Har sett domkyrkan utanpå också, ska titta in imorrn. Och ja, jag ska besöka Skara också! ;-)

Tidig kväll ikväll får det bli. Ska väl bara se upplösningen av Idol först kanske...

Och i bokhyllan hemma står min rosa och svarta skokartong... SATC! Den ska tittas på när jag kommer hem! =D

Torsdag kväll

Imorrn ska jag ta mig en tur till Luleå. Semester, sådär. Jag ska bo hos min kära kollega Cariina, och undersöka stan. Lite shopping kanske? Stöpa ljus? Spela Buzz? Definitivt ett besök i domkyrkan. Betar av dem en efter en. Växjö, Västerås, Uppsala, Stockholm, Karlstad och så Luleå då. Sen är jag osäker på Visby, kommer inte ihåg om jag var inne eller om vi bara fick höra om den när vi stod utanför... För säkerhets skull får jag nog ta och besöka den igen! Kanske skulle övertala Jenny om att vi kan göra en insats på Almedalsveckan...

Blev en snabbvisit på kansliet idag. Fick fika, träffade folk, lämnade räkning och fixade med nästa nummer av Spirit. Mikael verkade inte helt van vid att göra den, han blir nog glad när Carro kommer tillbaka. Jag också för den delen. Krya på dig, eller hur man nu säger!

Näe, jag borde packa, gå ut med vovven och sen sova... Men jag orkar inte. Jobbigt!

Glömsk?

Herr Prost var på radion idag, tack för tipset Dammis! Han pratar om mat i kristendomen på Christer i P3. Det är alltså min gamle chef tillika kyrkoherde i Reftele församling, Anders Hullfors, ca 30-35 min in i andra delen.

Idag har jag jobbat på stan. Åkte bil ner för att jag skulle frakta ner massa saker. När jag kliver av bussen här hemma på kvällen igen går det upp för mig att jag glömde kvar bilen vid kontoret... Smart där. Så, nu ska jag iaf snart åka ner och hämta den och min Snygging på stan. Okej att jag gjort samma sak med en cykel innan, men en bil... Nja...

Åka var det, adjöss!

7/11

Jag testade återigen Outlooken idag, och för en gångs skull uppdaterades den utan att låsa sig! Då ser jag att jag inte fått alla mina mail till webmailen, de som sorteras in i andra mappar direkt fanns inte där. Som tur var hade jag inte missat så jättemycket, men det var i alla fall typ 42 olästa mail...

Slapp också äta själv då fröken Jidhamre gjorde mig sällskap. Det var trevligt. Vi ses snart igen, snarare än man kan tro...

Nu blev det inget bra på tv. Kanske skulle läsa lite istället... Annars ligger jag på soffan och har det trevligt!

Har också pratat i typ två timmar med T om allt och inget som vanligt. Tiden går alltid så fort då, märkligt... Och jag tycker alltid lika mycket om samtalen!

Får man sova snart?


En helt vanlig torsdag

Vem vet mest är på tv. Det anmälde jag mig till idag... Så vi får väl se hur det går. Om händelseförloppet går till som för Sofi så ringer de imorrn och ställer några provfrågor. Men sen ska man ju tur med frågorna där också.

Nu ska jag snart sätta in en äppelpaj i ugnen. Mums!

Innan ikväll har jag återigen träffat min lilla kör, och även i denna skara har jag visst bloggläsare. Välkommen Sofia! De ska komma hit och hälsa på och sjunga på tisdag. Och fika, inte minst. Vad ska jag bjuda på, månne?

Imorrn blir det kontoret. Och sen på kvällen får vi se. Hockey verkar Snyggingen vilja titta på i alla fall, jag är nog mer inne på Doobidoo om det inte har säsongsuppehåll eller nåt.

Det var rätt skönt att komma tillbaka till jobbet efter den lilla minisemestern.

Nu ska jag läsa nästa Åke Edwardson under tiden Snyggingen kollar på Rush hour 2. Snart blir det paj!


Dödskallegodis?

Sjungandet gick helt okej, skönt. Jag införskaffade en klänning som skulle godkänts av vilken nunna som helst tror jag...

Men dagens köp får ändå bli de här:

I love them... Så snygga och så bra ljud!

Nu sitter jag och har en tv-kväll för mig själv då Snyggingen sover. Han ska upp tidigt imorrn och jobba, och steg upp ännu tidigare i morse, uppe i Falun av alla ställen.

House.

Grattis pappa!

Okej, den dag Pappa är inne och läser min blogg ska jag nog rita ett kors i det nymålade taket, men ändå... Han fyller 58 idag. Två år kvar till 60? Det får av nån underlig anledning mig att känna mig gammal... ;-)

Och på Pappas födelsedag får jag även gratulera W som fyller år! Har den äran! Jag kanske får tårta i alla fall då...

Återigen, min kör är nog världens bästa. Kanske inte sångmässigt, men gemenskapsmässigt definitivt! Vi var inte så många idag, men några tappra själar sjöng
Kristallen den fina och Velsignelsen och en liten hemlig sång till festen...

Imorrn ska jag sjunga på begravning. En katolsk sådan. Måste kanske införskaffa något långärmat att ha upptill då vi inte ska visa axlar.

Sen ska jag kolla Filip&Fredriks valvaka på natten. Spännande!

Skönt att va uppe sent en vardag. ;-) Ledig imorrn också faktiskt. Snart har jag i alla fall kompenserat för dag före röd dag-arbetandet i fredags... Nu ska jag nog snart lägga mig i sängen och titta Gilmore girls eller så dock.

Gonatt!

Fortfarande slappning på schemat

Dagen idag har inte heller gått i så många knop... Sovit, kört till stationen, varit på hockey, ätit och handlat. Och tittat tv och sådär givetvis.

Imorrn ska jag bara iväg på kvällen, öva inför Bedas bröllop. Weeha! Så roligt det ska bli! =)

Näe, snart sovdags igen!

Phew

Äntligen hemma igen. Nu har jag haft en hyfsat intensiv jobbperiod där jag jobbat (övertid) 12 dagar i streck. Som kompensation har jag fått ihop 91 timmar ledighet att ta ut! Sånt tycker vi om...

Både FM och Piratlägret har i alla fall gått jättebra, massa sköna människor och för det mesta trevliga barn. ;-) Ingen dog och ingen åkte hem, och bara ett besök på vårdcentralen... (Okej, det var mitt första besök där i jobbet och då har jag gjort några läger vid det här laget...) Ett limmat knä blev resultatet.

Nu sitter jag här i soffan iklädd Mattes tjocktröja och bara slappar. Gossarna har sagt att de ska städa och diska idag, och inte mig emot... Jag ska nog kolla tv på nya stora fina och sånt där. Njuta av den fina nytapetserade lägenheten!

Köpa ny madrass imorrn kanske? IKEA is the shit!

Snart ska jag återgå till min tv, när gossarna spelat klart den NHL-match de håller på med.