FM

Skulle kunna vara så att det är en del scouter som läser bloggen, då läsarantalet gick ner ganska drastiskt igår när många höll till här i Västervik...

Nästa års FM ska också va i Småland, i Kronoberg/Blekinge distrikt. Nice!

För att helgen var slut och för att Spruttan fyller 40 imorrn har vi ätit en god middag med alla kollegor, riktigt trevligt. Sen har vi suttit och pratat och sjungit. Tur att jag har bra kollegor! ...Några som saknas dock!

Massa roliga människor i helgen, synd att vi inte träffas oftare...

Näe, nu ska jag snart sova. I veckan är det läger! Och imorrn när jag kommer hem blir det till att spana in tapeter och målat... Woho!

En gratis tv?

Jag blev lite fundersam när jag fick ett brev från Bankgirot. Vad vill de mig liksom? Men det ser lite sådär färgat-värdepappersaktigt ut, så känslan är inte negativ. Öppnar, det visar sig vara en utbetalning på 6103 kr. För badrummet och trubblet vi hade där i början av sommaren. Tackar tackar, säger jag!

När det sedan kommer ett reklamblad från Media markt med en tv på framsidan för 5990 kr kan det väl inte vara annat än ett tecken!? Nej, tänkte vi, och åkte och handlade en sån. Nu blev det en Philips LCD-tv på 42''. Nästan så det känns som att vi fått den gratis!

Dessutom ringer målarfirman och säger att de tänker börja måla och tapetsera imorrn. Woho! Det är ju bara fem månader sen vi beställde... Målaren skämdes lite och sa att det nästan var böter på att ta sån tid på sig, och att standardfrasen var den om översvämningar... Humm, nu sjönk förtroendet för kvartersvärden! Haha.

Ikväll har jag varit hemma hos Sofia i min kör. Vi åt och pratade och lekte En blå, vadå och sjöng lite och sådär. Jag tycker bara mer och mer om min kör!

Imorrn blir det Västervik för årets förbundsmöte... Spännande spännande! Jag tycker om FM, både för att träffa folk och för alla åsikter och hetsiga debatter och alla beslut som tas. Och festkvällen givetvis.

Nu är det verkligen dags att sova!

Natti natti.


Vad är värre än sena bussar?

Tidiga bussar. Lite sent ute i morse, så stressade som en tok. Gick hemifrån så jag var vid busshållplatsen 2 min innan bussen skulle gå. Stod det några människor där? Nej. Blir lite misstänksam för det åker alltid folk där på morgonen. Visar sig att det inte kommer någon buss, vilket givetvis medför att jag missar mitt direkttåg. När det bara är ett par minuter kvar till nästa buss kommer jag på att jag glömt fotoalbumet jag skulle scrapbooka i ikväll.. Så nu får jag väl göra ett födelsedagskort eller nåt.

Vanlig måndag.. nästan

Idag har jag varit i Flen och haft friluftsdag för 130-140 barn. Det var kul och dagen gick över förväntan, speciellt som det regnade hela vägen dit imorse men det höll uppe hela dagen. Nu hoppas vi på många barn i veckoverksamheten också!

Jag ska till Västervik i helgen. Det ska bli spännande med förbundsmöte.

Nej, Mamma, nu sitter jag och bloggar för sent istället för att sova igen. Ska gå och lägga mig, telefonmöte klockan åtta imorrn!

Resan

Jag älskar London! Riktigt härlig stad, stor och mysig på samma gång. Så olika känsla i de olika delarna, men alla alldeles fantastiska på sina sätt. Vi bodde alldeles förträffligt, mitt emot British Museum. Knappt fem minuter från Oxford street och en kvart till Picadilly Circus. Det mest negativa med boendet var väl att vi bodde allra högst upp, helt slut när man väl var där. Men med drygt 29 000 steg två dar i rad kanske det inte var så konstigt att man var trött i benen...

Vi har sett alla stora sevärdheter typ Buckingham Palace, Towern, Big Ben, The Eye, Harrods och Picadilly Circus, men måste åka tillbaka för att kolla Emirates Stadium och Wembley typ... Men Mamma, vi åkte igenom Tottenham med pendeln till och från flygplatsen...

Monty Python's Spamalot (som typ hela Sverige känner till för att hon som vann West End Star skulle va med) var sjukt kul! Skämten var klockrena och sjungandet fantastiskt. Spännande det här med att sitta på balkongen dock, tur att vi inte var höjdrädda! Men vi såg i alla fall scenen, och vårt lilla paket med mat och musikal var tillräckligt billigt för att stå ut med lite sämre platser. Maten förresten, inmundigades på Sugar reef och var jättegod! Till den drack jag Appletiser, vilket var kolsyrad äppeljuice... Jättegott, det borde nån importera hit!

Sällskapet var givetvis magnifikt, jag och Carro funderar redan på att ta en resa innan jul igen för att shoppa julklappar...

När jag kom hem idag hade Snyggingen börjat städa, så jag hängde på och diskade och fixade skoskåp så nu kan vi snart bjuda in folk hit igen...

Imorrn blir det titta innebandy där Jeppe spelar, jobba lite och kanske får Alice en ny liten kompis...

Hurry Scurry

Sånt får man syssla med mitt i nätterna när man inte har framförhållning eller tid. Men den blir nog lika bra ändå, speciellt efter att jag konsulterat mina kollegor imorrn.

Idag har jag varit i hufvudstaden. Jobbat, haft utvecklingssamtal samt varit på höstmingel och träffat Sveriges nykterhetselit... Eller vad man nu ska kalla dem! Kul var det iaf, och goda snittar samt dryck.

Blir en sväng Sthlm imorrn också, vi ska äta onsdagsfrukost, stämma av Piratläger, friluftsdag samt övrigt och annat under hösten. Och sen ska jag tillbaka till Västerås och träffa NBV innan jag ska hem och hämta Snygging och packa klart, sen kalas för Ronny, sen hämta Carro på stationen och sen blir det flyget till London! Yeeha!

Men nu är det bäst jag går ut med Pucko a.k.a Stina och sen sover. Lång dag imorrn indeed.

De där tågen, va...

Nu är jag hemma igen efter en trevlig helg i Reftele. Vad som var mindre kul på vägen hem var biljettrubbel... Eller ja. Igår skilde det 18 kr på 1:a och 2:a klass, givetvis bokar jag då 1:a. När jag kommer ombord på tåget visar det sig att det fattas en vagn på tåget, nytt tågset då det ordinarie fått bromsproblem. Så vi som hade bokat 1:a klass men skulle sitta i vagn 2, vi fick ingen plats. Vi skulle söka upp andra platser, i 2:a klass, på tåget. Inte så roligt. Jag slog mig iaf ner i bistron, så att jag skulle slippa flytta på mig under resans gång. Som kompensation fick vi en macka och en dricka. Schysst...

1-1 mot serieledarna är väl inte helt hundra, men helt okej ändå. Framför allt verkar de ha fått ordning på spelet i alla fall.

Imorrn ska jag som sagt ha utvecklingssamtal... Uuuh.

Slippery little suckers...

Sitter och tittar på Pretty Woman, vilket filmvetare förstår redan av titeln. I fåtöljen på Hagagatan. Det är trevligt!

Igår var jag, Brodern och Dissan hos Milla o Snickarn. Kollade fotboll och var helt fascinerade av att de nästan gjorde mål... Då har man inte så höga förväntningar! Sen åkte vi en sväng till Gvd, åkte förbi ställena där folket hänger en fredagnatt, plockade upp Fidde och åkte hem. Trevlig kväll som spårade ut i en diskussion om styva tår...

Idag var det lite sjukt, sov till halv tolv, vilket jag inte gjort på länge innan. Upp och duscha och sen iväg mot Bambu. Åt lite planka, innan vi åkte hem till Mormor för paketutdelning, kaffe, tårta och champagne. Eller ja, cider i mitt fall, men lika glad är jag för det!

Imorrn vid halv tio åker jag tillbaka till da home. Möte med fastighetsstyrelsen på eftermiddagen, och sen heeem. Yeah!

På onsdag bär det av mot London, Carro! Wohoo!


Reftele

Denna vackra plats på jorden ska jag till imorrn. Åker vid tio, är i Värnamo vid fyra och blir upplockad där. Sen blir det någon slags fotbollstittande, möjligtvis med Brodern.

På måndag åker jag tillbaka till den vackra plats på jorden där jag befinner mig just nu, Västerås såklart.

Näe, nu blev jag ju trött.

Honungsvatten...

Är tydligen det som funkar mot hostan enligt Sjuksköterskemamma, men jag tycker ju inte ens om honung... Jaja, får väl ge det en chans i alla fall.

Nu har jag tagit helg. Det är skönt. Men servern funkar fortfarande inte, vilket är högst irriterande. Tydligen fungerar det tillfälligt på kansliet, men vem är där? ...Okej, första veckan på länge när jag inte varit där, men nästa vecka är det dags igen! Utvecklingssamtal.

Snyggingen jobbar, så jag kan titta på vilka tv-program jag vill ikväll! ;-) I alla fall fram till tio... Då ska han få lite mat när han kommer hem också. Jag är snäll, jag!

Pundare söker fru

De här kamratstödjarna va, de är rätt roliga. De ska para ihop varann enligt programkonceptet ovan. Typ Bonde söker fru, men de var ju tvungna att ha ett klatchigare namn. Det där var deras förslag. Ligger rätt bra i munnen också...

För övrigt har Sobernet-servern lagt av, vilket medför att ingen inom IOGT-NTO-rörelsen som använder systemet kan kolla eller skicka sina mail idag. Och nej, vi har ju knappt nån kommunikation via mail, varken intern eller extern... Nej, nu ljög jag. Oerhört frustrerande är det i alla fall.

Snart struntar jag i detta och går och simmar! Och efter det får jag träffa min lilla kör igen.

Halv åtta hos mig

...så sitter jag och tittar på just det. Snyggingen är på hockey, men jag orkade inte riktigt ikväll.

Har idag varit på kalas, firat Elias som fyllde sju. Tårta med blåbär, mums!

Har även ätit lunch med min kära körkompis Emma idag. Jag tyckte att det skulle bli så fruktansvärt tråkigt att äta lunch själv och funderade på potentiella dejter på stan. Och då hittade jag ett ypperligt alternativ. Hennes lunch bestod av morotskaka, min av bakpotatis. Nästan samma sak!

Jag är trött men har en rastlös känsla i kroppen. Buäh. Men den går förhoppningsvis över under morgondagen då jag bockar av fler saker från min att göra-lista. Igår var jag väldigt effektiv, mindre av den varan idag. Imorrn blir det simning igen också. Man sparar 30 kr på att köpa ett 10-kort istället för att betala varje gång... Ska jag göra det kanske?
Får nog bli så. För smidighets skull.

Då jag har en mp3-spelare skulle jag kolla om det fanns ett vattentätt fordral till den istället för att köpa en ny. Men det fanns inga såna i Apple-affären här i stan, så kanske får följa Annies tips och köpa en vattentät spelare som jag bara har när jag simmar...

Höstmåndag

I helgen, höststorm, regn och rusk. Idag, sol och värme. Ombytligt väder, men inte mig emot! Annars kan man ju bli uttråkad ju..!

Har äntligen hittat mina favoritstövlar igen, som varit borta sen flytten. De låg, inte helt oväntat, i garderoben/förrådet tillsammans med vinterskorna... Men de är inne på sin tredje säsong nu, så snart kanske jag inte kan använda dem längre. Bävar för detta ögonblick! Jag köpte dessa svarta underverk med snörning där bak innan FM i Lund, och redan andra kvällen var de ute och vandrade upp för en lerig kulle i ösregn. Men de håller i alla fall än...

Även om Pernilla Wahlgren har likadan telefon som jag i reklamen som hon gör för hårfärg, så klarar jag bara inte av den. Jag har aldrig träffat henne, så jag kan ju egentligen inte uttala mig, men visst verkar hon väldigt blåst!?

Idag har vi fått paket! =D

En sån var med...

Och ett sånt...

Och det här (ni får ursäkta mitt utseende och fokusera på linnet...)


Och till sist det här, min favorit, på ett kort som inte heller blev helt normalt...

Snyggingen köpte

Olsson

Min idol. Han blir bara bättre och bättre. Idag skriver han om svensken och alkoholen. "Svensken är ryggradslöst fyllo" är rubriken. Här finns den briljanta texten, både till språk och innehåll. Det är ett måste att läsa. Bara så ni vet!

"Vilka fullständigt vanvettiga, självcentrerat oansvariga fullblodsidioter vi är som år efter år fullständigt medvetet och synnerligen grundligt tvingar på varje ny generation alkoholkulturen, spritromantiken och - som en naturlig följd - alkoholismen."

Utflykt

Jag har varit i Göteborg, hälsat på framsidan av landet lite. Det var riktigt skoj! Först åt jag med T, Märtis och Alex. Sen bort till Scandinavium för att träffa 3/5 av familjen. Sen, in och klättra upp till våra platser. Var "begränsad sikt", men det var bara ett litet räcke som inte gjorde något alls.
Alfredsson fick mottaga nåt hederspris av något slag, 12 020 (var var de sista 24!?) stod upp och applåderade, starkt och taktfast. Sån himla mäktig känsla! Jag hade saknat den. Saknat att gå på hockey och se ett lag som jag verkligen känner för, djupt. För jag har trevligt på VIK:s matcher också, men det kan aldrig bli samma sak...

Sen till M och A och sitta och umgås lite, och visa dem storheten med Tjuvtittat innan det var dags att sova.

Upp och iväg, till bussen, bli bortglömd och sen träffa T och äta frukost. Sen prova en klänning, som visserligen var fin men kanske inte så mycket jag, och sen träffa Matte! Vi åt på Jensens (inte helt oväntat) och snackade skit.

Satte mig på tåget, första klass i X2000 är the shit. Tyvärr inte riktigt samma klass från Katrineholm och hem...

Ikväll har jag varit på hockey igen, VIK- Borås. Som sagt, inte riktigt samma sak...

Fick ett mycket glädjande sms imorse också. Min kära lilla kör ska vara med och sätta upp Jesus Christ Superstar i Domkyrkan i vår! Så himla kul och coolt. Ser riktigt mycket fram emot det. Vår uppsättning kommer säkert bli bättre än den vi såg på Göteborgsoperan i nian... Typ!

The competition has begun

Stegräkningstävlingen på jobbet. Jag har varit produktiv och simmat idag. Är uppe i 10 464 steg än så länge, så får se vad det blir ikväll när jag gått lite till och dessutom förvandlat simningen till steg. Känner mig dock inte i toppform, förkylningen gör att jag blir andfådd efter att ha lyft armen typ.

Det värsta med att simma är att det inte är någon musik på. Finns det inte vattensäkra iPods? Borde det finnas...

Det regnar massa ute och jag ska snart gå och handla. Men det finns som tur är regnkläder. Och det är rätt mysigt att va ute och gå då.

Jag ska köpa potatis. Och lök.

Jag och Sändra har kommit överens om att inte äta nåt godis denna månaden. Det lär nog inte bli några större problem tror jag. Äter inte så mycket godis ändå. Vore värre om det var typ inga kakor eller ingen glass... Iofs, en månad är inte så lång, hur svårt kan det va?

Imorrn drar jag till Götet!