We are not what you think we are

Hemkommen från ett föredrag om grafitti av en forskare på högskolan. Mycket intressant, och hon förde fram många bra åsikter och gav ett nytt perspektiv.

Ikväll kommer Systern hit, vi ska ut till Od och träffa scouter ikväll och imorrn blir det Bokmässan! Woho!

Lyssnar en hel del på Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen these days. Bra är den!

Igår var jag också i Göteborg. Införskaffade ett par skor och en lampa. Nice! Träffade också Birgitta, Marie och Johan och planerade lite mer för TipiIsland. Grymt!

Hmm, man ska inte ropa hej. Men nu är det okej igen. Märkligt.

Du säger väl till om jag ska gå?

Sitter och tittar Idol, det är trevligt. Regn och rusk utanför fönstret, men det har jag ingenting emot för tillfället.

Har spenderat dagen i skolan och efter det hängde jag i biblioteket. Jag och Martin från klassen gick dit för att kolla upp lite info om utlandsstudier, hade info om det idag. Det är inte dags förrän termin fem, men de ville ha in intresseanmälan redan nu. Så det kanske blir en termin i England i framtiden, vi får se vi får se. Sen fortsatte jag stunden med att slösurfa och streama. Heroes hade säsongspremiär i USA igår, så det tittade jag på. Mycket bra!

Imorrn åker jag en kort sväng till Reftele. Ska låna Mormors bil så att jag och Systern har den på lördag när vi åker till Bokmässan!

På torsdag ska jag också till Göteborg, ser det ut som. TipiIsland ska det fixas och donas med.

Har lyssnat igenom Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen, Winnerbäcks nya album. Grymt, sådär vid första anblicken. Har bara lyssnat en gång, men gillar känslan. Mer positivt än Daugava, men vemodet finns där så klart. Fint!

I can see clearly now

Första tentan godkänd, mycket skönt även om den inte var världens mest komplicerade kanske... Så de tre första högskolepoängen är mina!

Har varit på andra scoutmötet med Boråskåren ikväll. De surrade och började bygga på ett bord, duktiga var de.

I helgen var jag i Reftele, jag och Malin styrde upp inflyttningsfest hos Dissan med flyttgröt och flyttblomma och hela köret. Sen blev det Sigges där vi diggade till Larz Kristerz. Oh yes!

Nu håller jag på att lära mig mer om bokens historia, från stentavlor och papyrusrullar till pappers- och e-böcker. Intressant och ganska handfast, till skillnad från det mer abstrakta "vetenskaplighet" från förra delmomentet.

Idag var det tjuvstart för Elitserien. Men det börjar på riktigt på torsdag, när det bästa laget börjar spela. Woho! SM-guld i år, va!?

Nu är det dags för fredagsmys

Det känns lite pirrigt i magen, väntar på morgondagens resultat om jag blev godkänd på tentan eller inte. Jag pratade en del om det jag kunde för att slippa bli utpekad på det jag inte kunde, och den taktiken verkar ha funkat i alla fall. Och Magnus mumlade nåt när vi gick om att "ja, men det ska ju inte vara några problem för den här gruppen", angående godkännande. Så hoppas på tre klara poäng när jag loggar in på PingPong imorrn.

Nu tvättar jag lite. Torkrummet och tumlarna är gigantsega, så jag passar på att tjuvstarta även om jag har tvättdag imorrn. Så hänger det innan jag går och lägger mig och hoppas att det är torrt innan jag åker till Reftele imorrn. Får åka med Bettan hem, för Malin ankommer Borås imorrn vid femtiden! Woho! Då ska vi göra bygden osäker borta i de bättre delarna av Småland.

Åh, jag ska anmäla mig till FM innan helgen är slut också. Sjukt kul! Har lite abstinens från förbundet, så det är tur att jag är lite ideell i alla fall.

I know you want me

Jag ska alldeles strax sova så att jag är pigg och utvilad imorrn när det är tenta. Första högskoletentan och jag är nervös. Den är muntlig, men jag har än inte kommit fram till om det är positivt eller negativt. Positivt att man kan babbla på och låta säkrare än vad man är, samt få hjälp av resten av gruppen för att föra resonemang. Negativt för att jag brukar prata fortare än jag tänker, och då kan det komma ut lite märkliga saker ibland. Men men, det lär vi väl bli varse om typ 14 timmar.

Idag har jag, Isabelle och Sandra pluggat, varit på föreläsning och pluggat lite till. Jag har även införskaffat en klädhängare som nu hänger på min dörr.

Undrar hur jag ska fira när det är över imorrn..?

På fredag får jag träffa Malin igen! Hon kommer hem från Oslo för att åka till Sigges med mig! Och kanske lite för 50-årsfest också, men det är ju ignorerbart.

Funderar på att snika mig in på bröllop på lördag för att höra de unga tu säga ja. Vågar man sig på det?

Jag tar det inte personligt längre. Det är bra. Det känns bra överlag faktiskt.

My mind is clearer now

Inglorious Basterds, ack så bra den var! Kom ut ur bion efter en känslostorm utan dess like. Som alltid fanns det dock en del störande moment i textandet, jag måste lära mig att inte titta ditåt. Förutom på de franska och tyska partierna så klart...

Helgen har varit lugn, jag har läst och tittat lite film och sådär. Igår var det Kill Bill vol 1 som stod på schemat, och funderar på att ta mig an Boondock Saints ikväll också. Eller läsa lite kurslitteratur kanske, låter ju faktiskt vettigare. Men sen när är jag vettig, å andra sidan?

Jag har huvudvärk. Inte bra. Kan bero på läsandet kanske? Borde gå till optikern igen, det var ju ändå i åttan jag var där senast...

Nu tittar jag på Kommissarien och havet. Helt helt sjuk dubbning. Man skäms.

So put your hands across the water

Dagen började, i princip, med sushibuffé med Carim och Elin. Mycket gott och trevligt. Därefter en tripp bort till Lönnen där jag försökte traggla mig igenom Varför vetenskap undertiden de andra planerade Glöden. Gick sådär, var mest nära att somna.

Sen har jag hängt med Carim. Tur att hon har en anledning att komma till Borås i jobbet så vi hade anledning att träffas.

Nu ligger jag och lyssnar på Systerns pepp-playlist. http://open.spotify.com/user/jojol/playlist/1cSzufY1fbZ3nZgTGOT5Ji Och den är peppande, faktiskt. Eller ja, beror väl på vad man har för musiksmak kanske, men mig hjälper den.

Ikväll blir det lugnt. Ska bestämma mig för om jag ska ta mig till Reftele imorrn för att följa med på hundutställning, eller om jag ska ut här på premiären av X&Y här i stan..

Här har du äntligen chansen

Ligger och lyssnar på svenska versionen av Jesus Christ Superstar. Förvånansvärt bra, även om jag hör den engelska texten i huvudet samtidigt... Saknar vårens föreställningar, och undrar hur det kommer att bli när de sätter upp den igen till våren i Västerås. Jag måste ju ta mig dig och se den, sitta i publiken och irritera omgivningen med att sjunga med i alla texter. Om jag nu inte blir erbjuden rollen som Maria (eller ;) ) Magdalena givetvis...

Har varit hemma hos Isabelle och pluggat en sväng idag, vi gick igenom instuderingsfrågorna till tentan vi ska ha på torsdag. Ack så duktigt... Även om vi kanske borde läsa igenom kurslitteraturen lite också.

Ikväll ser det ut att bli tacokväll i korridoren med Hanna, Emelie och deras vänner. Trevligt!

Har köpt en kofta idag också, som jag kan gosa in mig i nu i höst. Även om det mer är sommarvärme ute idag... Samt pratat med min T, blir nog kanske en tur till Uppsala i mitten av Oktober.

Det var du och jag och Glenn Hysén

Fotboll på tv, det är en galet seg match. Hoppas de rycker upp sig i andra halvlek, de där svenskarna.

Veckans enda föreläsningsdag idag, en halvvärd och en ovärd. Men, det ska väl vara så, kanske. Åtta dar till första tentan. Stabilt... Imorrn, ska i alla fall jag, Sandra och Isabelle i alla fall träffas och plugga en del.

På fredag kommer Carim hit! Hen och Elin ska träffas och jobba, men det är ju en petitess jämfört med att vi ska ses.

Nähä, tillbaka till fotbollen!

We can be heroes, just for one day

Dagen har ägnats mycket åt läsande. Dels skönlitterärt, men även inför föreläsningen imorrn. Uppsatser som ska gås igenom så man kan hänga med i vad Lena pratar om. En uppsats var bra, en är värdelös och den tredje har jag inte börjat på.

Premiär av Idol idag, det var lite som vanligt. Trevligt att se Peter Jihde, annars var det väl okej. Jon var bra.

Jobbigt att de är så hopplöst efter med HeroesTv4... Jag vill ju se de nya avsnitten! Men, förutom att de inte börjar sändas förrän 21 sept, så har jag inte tillräckligt bra lina för att ladda ner. Och så är det ju olagligt, förstås... Får väl hitta nån ny vänlig själ att titta med, helt enkelt.

Nähä, tillbaka till artiklarna.

I'm tired of using technology

Jag har fått låna P.S. I love you av Malin, den är mycket bra även som bok. Såg filmen på flyget över Atlanten, men boken ska, som i många fall, vara bättre. Vi får se, har inte kommit så långt än.

Jag är rastlös och kan inte sova, fast jag nog egentligen är jättetrött. Typiskt dumt.

Det här med musik är en bra sak, även om det finns för många träffsäkra texter ibland. Smällar man får ta, ändå.

Borde vara fler föreläsningar just nu, att vara sjuk samt inte träffa mer folk än korridorarna kan nog bidra en del till min rastlöshet. Så därför terroriserar jag folk över nätet istället, stackare!

Lever fortfarande en del på helgen dock, det var så bra. Tur att Reftele förenar när Oslo och Lund drar isär. Och alla andra ställen på tok för långt från Borås där mina vänner väljer att bo.

Like a candle in the night

Jag känner mig ynklig när jag sitter här och är förkyld. Inte det minsta roligt. Dessutom har tre kursböcker fortfarande inte kommit in på Studentbokhandeln och är slut på Adlibris. Men, får göra ett nytt försök imorrn, och tills dess kan jag ju roa mig med paketet med två kursböcker som kom idag...

Idag har jag tvättat, det var ganska behövligt. Jättedåligt torkrum och tumlarna var tydligen inte heller så mycket att hurra för, men man ska väl va glad att nåt funkar... Verkar vara ett spännande hus, det här.

Har också haft möte med mina korridorare idag, vi har diskuterat städ och sånt där allmänt. Tur att det är vettiga människor jag bor med och att vi har typ samma sätt att se på de gemensamma ytorna.

Nu är jag lite bitter och önskar att jag hade haft Kanal5. Roast på Berns har premiär ikväll, och det är Björn Gustafsson som ska roastas.

Det känns bra.

Down with you baby

Sitter i fåtöljen i Reftele och tar det lugnt. Kom på vid fem i halv tio i morse att jag skulle åka med tåget vid tio, blev lite bråttom. Sen dess har jag hunnit äta middag hos farmor, hänga med Malin, hälsa på Cornelia med familj, åka till Ullared och titta tv. Produktivt men ändå lugnt.

Imorrn ska jag leka med Dammis och på kvällen blir det nog Promoe i Parken. Kan bli skoj det där!

Det var trevligt att få Nånannan och Lisa på besök igår, vi åt pizza och satt och pratade och fejjanstalkade. Tänk vad många intressanta människor det finns där...

Nähä, inte mycket inspiration här. Men den kommer nog tillbaka i takt med hösten.


Jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i

Jag har kommit i ordning i Borås, idag har jag hängt upp lite tavlor och sådär. Igår var det, så jag och Sandra hängde på stan och shoppade lite och sådär. Mycket trevligt. Beställde även en klipptid, igår kväll. Så nu är det väl 15-20cm kortare. Känns lätt och bra. 

Skolan går bra, i måndags hade vi en intressant föreläsning om kritiskt tänkande. Lite som att ha ToK igen, sådär.

Imorrn kommer Nånannan hit och hälsar på! Det var alltför längesen vi sågs, tycker jag. Och i helgen blir det hänga med Dammis som också kommer hit och hälsar på, och sen ska jag leka med Malin för på söndag åker hon till Oslo. Mycket illa! Men men, jag sa ju i vintras att jag skulle komma och hälsa på, så får kanske göra det nu istället då...

Nu hoppas jag att min kurslitteratur kommer strax, ser fram emot The evolution of the book, men inte så mycket emot Varför vetenskap? Men men, det blir nog bra.