Kompis, det går bra nu

Det rullar på med saker och ting, jag är ute och far som aldrig förr. Tre fredagar i rad har spenderats i Stockholm, trodde jag skulle sluta åka dit en gång i veckan när jag flyttade från Västerås, men icke.

Ikväll sitter jag dock på min säng i Borås, väntar på att Isabelle och Martin ska komma hit så vi kan titta premiären av Robinson. Hanna dyker också upp. Igår var jag och de förstnämnda ute en sväng, på Trägårn här i stan. Det var trevligt.

Imorrn blir det en liten utflykt med kåren, vi ska ut och gå runt en sjö och laga lunch. Jag har förberett en hajkbomb att lägga på glöden.

Skrapade ihop åtta färska högskolepoäng i veckan också, fick tillbaka en godkänd tenta samt höll en godkänd gruppredovisning. Sweet!

FS:andet går också bra, har haft vårt första möte på Tollare och vårt första Info-möte på kansliet. Kul och lärorikt! Jag känner ju många inom personalgruppen från de fyra förbunden, men inte alls lika hög grad bland fs:arna. Men nytt folk är ju alltid kul!

Flow!

Sälen

Sälen (Pinnipedia) är ett rovdjur. I längd varierar de mellan 1,2 och 6 meter, och i vikt kan de befinna sig mellan 25kg och 4 ton. Sälar är köttätare, många föredrar fiskkött. Hos sälsorten sjöelefanter är tunntarmen över 200 meter lång. I Sverige finns tre sorters sälar: knubbsäl, gråsäl och vikare. Alla dessa tillhör familjen öronlösa sälar.



Läs mer om sälarna
här, här eller här