We anticipate a riot

Tillbaka i det rosa rummet. Det har förvisso mest återgått till sin forna form, garderob, men min säng får också plats bland mina flyttkartonger som inte får plats i Borås. Nästan alla mina böcker, till exempel. Inklusive kokböckerna.

Imorrn tar jag, Systra mi och Pappa oss en sväng till Jkpg. Systern ska på au pair-möte och jag och fadern ska väl snarare ha spenderarbyxorna på. Jag skall köpa en plåtburk och pappa en jacka. Samt saker på en lista som Mor har komponerat ihop.

Har hunnit hälsa på Farmor och Anders idag, och där var faster Marianne och kusinbarn Viktor och hälsade på. Trevligt att träffa dem, det gäller ju att passa på.

Imorrn skall jag och Malin till Parken. Yay! Undrar om vi får med nåt mer folk, eller fä för den delen...

Voces-kören skall ha körhelg den här helgen. För ett år sen var jag med, och det hade varit grymt att va med i år också. Saknar de fina flickorna där.

Nu tittar jag den gamla klassikern "Gubben i lådan" när Robert Gustafsson och Bosse Parnevik gör Carl Bildt och Ingvar Carlsson. Det var Emelie som fick in mig på de här tankarna, och det är ju ett alldeles utmärkt sätt att avsluta ett dygn på.

I was just about to leave here

För tillfället befinner jag mig i min säng i Reftele. Härligt trött efter veckans tredje scoutmöte, och det här avslutades dessutom med pulkaåkning med Lina och Systra mi. Härligt!

Blev just toktrött.

Jaa, jag är ju inte den enda som kommer hem i helgen. Min kära norska vän ryktas det också om kommer dyka upp på de snötäckta gatorna. Yay!

God natt.


Och få ro då och då bland alla tentor och poäng

Det är spännande att ha tre hemtentor och ett seminarie på en 7,5-poängskurs. Men jag har inte riktigt kommit fram till om det är bättre eller sämre än att ha färre stora tentor.

Imorrn åker jag till Reftele. Jag och Mamma ska flytta mina saker in till mitt gamla rum. Och om vi är effektiva åker vi en sväng till Jönköping på lördag också. A6 och IKEA kanske. Då ska jag köpa mig en fin fransk plåtburk.

Kanske får det bli en sväng till Parken också?

Men först ska jag fika med The Deweyz. Och dela med oss av vår kurslitteratur... ssssch!

28 februari ska jag på Kent. Jag och Emelie. Sweet. Och den helgen ska jag hälsa på Towe. Alldeles för längesen!

Ber om ursäkt för lösenordsrutan som kommer upp. Har ingen aning om varför, men jag har skickat iväg frågan till blogg.se och hoppas få svar snart.

Avatar 3D var sjukt cool. Och, som alla säger, en Pocahontas-historia. Men helt klart sevärd!

Is it mean to make you cry?

FS-mötet i helgen var mycket intressant. Gillar det starkt, den styrelsen och det där förbundet. Vad skulle jag annars göra av all fritid!?

Imorrn ska jag och Saendz ta oss en tur till Göteborg och titta Avatar 3D. Sweet! Och tack Alek för biljetterna.

Hade seminarie idag. Fildelning och upphovsrätt. Jag och Sofia kickade ass. 0,5 hp rikare...

Hängde med Isak en sväng idag också, nice. Och snart åker jag ut till dem och spelar Guitar Hero också!

Det är ungdomens förfall

Dagen bjöd först på msn-planering av måndagens seminarie. Jag och Sofia skall prata upphovsrätt, Pirate Bay-domen och sånt där trevligt. Det kommer gå så bra!

Sen kom ett bakslag. Ingen Solvarg i år. Saknar den kunskap som behövs i teamet, tydligen. Vilket gör mig väldigt besviken, hade sett fram emot att vara med igen. Men nu fick jag ju ett par veckor till att... jobba på. Om jag hittar mig ett sommarjobb.

Kanske får bli en fjällvandring med Lina istället.

Nähä, om man skulle äta lite?

Åh, compadres

Det är handbolls-EM och det går inte så särskilt bra. Bittert.

Det är första skolveckan och en av kurserna är den intressantaste hittills.

Det är synd att Nånannan och Emelie O inte är här längre, för det var härligt att ha er här. Och Dammis, som också hälsade på.

Det är FS-samling i helgen, och det ser jag fram emot. Ska också hinna med att se nyårsrevyn på Wendelsberg!

Det är fint med rosa jackor, och jag har precis köpt en sån.

Det är tråkigt när vänner inte mår bra och man inte kan göra något åt det.

Det är ju rätt trevligt att blogga, jag borde göra mer sånt.

Lunnefågel

Lunnefågel (Fratercula arctica) är en fågel som tillhör familjen alkor. Den häckar i nordatlanten både på den europeiska och nordamerikanska sidan. Lunnefågeln är talrikast i Storbritannien och på Island med en världspopulation på mellan 3,8 och 8,2 miljoner häckande par.

Den adulta lunnefågeln är mellan 28 och 34 cm lång, med ett vingspann på 50–60 cm och en kompakt byggd kropp. Den är svartfärgad på ovansidan, vit på undersidan med ett brett svart band om halsen. Vingarna är svarta på ovansidan och grå på undersidan. Huvudets sidor och strupen är ljust askgrå och den har en mörkt blågrå triangelformad fläck över ögat som tillsammans med ett längre streck bakom ögat ger den en uppsyn som en ledset sminkad clown. Den har en mycket stor papegojliknande näbb med konvexa näbbfåror som sträcker sig bakåt och den är blå, gul och röd. I mungipan har den en rund gul fläck. Benen är orangea. Den vuxna fågeln är om vintern mörkt gråtonad i ansiktet och näbben är mörkare och mindre. Juvenilerna har en mycket smalare näbb som saknar fåror och ansiktet är mörkt grått och kan misstas för en alkekung (Alle alle) i vinterdräkt. Lätet är ett dovt, grymtande ”arr-uh” eller liknande och brukar höras från boplatsen.



Källa:Wikipedia