Please, remember that I want us to live

Det är väl ändå typiskt, va. Det här med att bli förkyld när man ska göra det underbaraste körframträdandet någonsin. Imorrn får jag nog testa det hemska grekiska husmorstipset jag fick av Beda - en halv pressad citron blandat med så mycket salt man klarar av. Jag bävar för detta ögonblick och undrar om man inte blir så skrämd att man blir frisk...

Repet idag höll på mellan kvart över sex och tjugo i elva. Hyfsat trött efter det, så jag ska snart gå och lägga mig och kurera mig inför den kommande veckan.

Men oj, vad roligt det ska bli!

Dina ögon kan krossa min värld

Just nu sitter jag här och är arg. Hur kan de spela så jäkla dåligt period två och tre och så bra i första? Och tre matcher i rad. Dessutom med de dåliga kommentatorerna på femman, så inkompetenta att det är synd om dem.

Inte kunde jag sjunga på övningen idag heller, heshet har drabbat mig.

Om Sverige är lika dåliga ikväll stänger jag in mig i ett mörkt rum och kommer inte ut förrän hockeysäsongen börjar igen till hösten.

Round and round and round

Bläh, jag pallar inte genomgångar på saker jag redan kan. Det är dagens tips till alla människor. Tyvärr förekommer såna moment på vissa samlingar...

I am not a sinner, nor a saint

Tack för era tips. Får ta mig en tripp till IKEA, second hand, Skeppshult och ha kalas samtidigt eller nåt sånt!

Jag har varit en sväng i Reftele i helgen. Lite improviserat sådär. Det var trevligt, om än hektiskt och jag hann inte med så mycket. Eller ja, en hel del, beroende på hur man ser det. I lördags kom jag hem och åt, sen var det tvättning av Bea som var högst motvillig. Sen, snabbt iordningsgörande för färd till min bror och körning av honom och Fidde till Gislaved. Förfest hos Skepparn och träffade massa gamla klasskompisar till Dammis. Anledningen till att jag drog mig ditåt var ju att Alcazar var i Parken. Så vi gick dit vid elva, rätt tidigt för att va oss, men det var tur. Tydligen skulle de vidare till en annan spelning senare, så de började tidigt och spelade bara en halvtimme. Men, jag fick se dem och deras hits. Andreas!

Upp tidigt efter typ tre timmars sömn för resa till Malmö. Hundutställning med massa massa hundar. Många jättesöta saker, men lika många, eller nästan fler, jättefula. De var för små eller för stora men det som förknippade de flesta av dem var avsaknaden av päls. Bea och resten av hennes ras fick väldigt många längtande blickar och positiva kommentarer. Men det var en elak människa som sa "de är fan de mest opålitliga av alla hundraser, de där Sankt Bernhard" och då blev jag arg. De är de finaste och bästa. Kul också att en Dobermann var rädd för Bea och vågade inte hälsa... Den var ju större än henne och ska ju va mer vakthund.

Väl hemma var jag giganttrött. Bokade biljetter och fixade med datorer och skrivare. Sen hembesök med fika hos Farmor och Anders, och sen var det Beck. Gunvald!

Idag, hemresa med tåg och buss och det gick långsamt. Lite snabbare för att jag jobbade iofs, men ändå. Nu är jag hemma. Skulle varit på årsmöte med fastighetsstyrelsen men kände mig inte riktigt i form. Kanske systern som smittat mig!

Nu är det hockey!

Då skulle jag köpa allt som jag vill ha

Saker jag vill ha till lägenheten:
* Nya bokhyllor
* Tavelspik för betong
* Kökslampa
* Taklampa till vardagsrummet
* Golvlampa till vardagsrummet
* Nya gardiner
* Kandelaber (helst en golvvariant men bords- går också bra)
* Ny soffa
* Ny dammsugare
* Stekgryta

Och så en cykel, men det räknas ju inte riktigt till lägenheten.

Man får ta lite i taget, helt enkelt...

Please explain to me

Jag ska åka en sväng till Reftele imorrn, hade jag tänkt. Lite halvt improviserat, sådär. Stannar till måndag morgon tror jag.

Nu har Linn åkt vidare, men det var trevligt att ha någon som hälsade på. Vi jobbade givetvis också, och styrde upp våra hemsidor.

Måste hitta på nåt att göra så att det här blir världens bästa fredag, för nu är det definitivt inte så...

Tingeling, tingeling

Nu ligger jag här på soffan igen. Snyggingen har överliggning, den här gången i Falun.

Jag har ätit lite scones, mycket gott. Med Västerbottensost och aprikosmarmelad.

Har jobbat idag, skattjakt på schemat imorrn, bland annat. Också funderat över hemsidor och sådär. Linn kommer ju hit på torsdag så då gäller det att vara förberedd.

Tv-kväll nu, och jag får styra över dosan på egen hand. Stina har ingenting att säga till om, minsann!

I'm a legal alien

Nu är det bokat och fixat. Resan!
Flyget Arlanda-Toronto t o r bokades ju tidigare. Men nu är rutten bestämd och bokad också. Efter tre nätter i Toronto blir det buss och två nätter i Kingston, bland annat firande av födelsedag med Caroline och sådär. Sen, vidare med bussen till Montreal. Som vi egentligen inte har nån koll på, men lite hockey kan det nog bli. Tre nätter. Därifrån flyger vi till New York City, baby. Tre nätter spenderas i the big apple innan vi far åter till en natt i Toronto för att det skulle passa med flyg och så. Sen, åter till Stockholm.

Woho!

Det är ju knappt nån tid kvar nu ju... Aaaaah!

I can be your lover, hold on tight

Det blev faktiskt städat och diskat och lite iordninggörande av tvätten. Snyggingen hjälpte också till efter jobbet, annars hade det inte riktigt blivit klart.

Sen, konsert. Mycket bra gjort av både oss och de andra aktörerna. Bäst av det andra var Anders Paulsson med Amazing Grace. Då konserten höll på mycket längre än det först sas, fick vi springa till bussen. Och väl på bussen kom jag på att jag glömt nycklarna hemma. Så, Björn fick komma och lämna Snyggingens knippa, så vi hann in och kolla på Melodifestivalen ändå.

Det var jag, Nånannan, Emelie, Emelie och Sofia. Vi tittade på finalen och åt paj och sen blev det The Shawshank Redemption, Nyckeln till frihet på svenska. Mycket bra.

Negativt med kvällen var väl ettan och tvåan i festivalen. Okej att La voix är helt okej, men det är ju inget att sjunga med i och dessutom låter den precis likadant som Vincero i refrängen. Och att Snälla, snälla kom så bra till. Nej, det går utför. Stay the night fick min röst, även om Baby goodbye också låg bra till.

Nånannan sov över här, så imorse var vi ute på promenad i vårsolen, åt gröt och tittade lite Gilmore Girls innan hon åkte vidare mot Uppsala. Tack för hjälpen! ;)

Jag har läst lite idag och varit tvungen att dra ner persiennerna för att inte svettas ihjäl! Vårtecken hallå!

Pescatore vesuvio

Ursäkta, ni icke sportintresserade människor som finns i denna värld, men jag är ju tvungen att få ut mina känslor någon annanstans.

Nu är det fredagsmys, jag och Stina ligger i soffan. Snyggingen har överliggning i Göteborg idag så vi är ensamma hemma. Kollar Så ska det låta, och snart blir det Grillad. Ska bli mycket spännande!

Imorrn är det först konsert, födelsedagskonsert med Voces, och sen blir det schlageryra! Har bjudit hem Nånannan, som även hjälper till på konserten, samt några tjejer ur kören. Klänning och hela köret. Och om det är någon som har en fjäderboa får ni gärna FedEx:a mig den tills imorrn...

Jag har varit på biblioteket idag och lånat för många böcker. Så nu har jag ju något att göra i helgen förutom att städa, diska och vika den delen av tvätten som inte är vikt än.

Shit, jag måste ha en enfärgad tröja till imorrn!

Nu är det hockeyfeber 2

Ja, givetvis är jag inte helt objektiv i frågan. Men, hela cirkusen igår känns helt oproportionerlig. Att Frölunda-Luleå skulle spelas om för ett domarmisstag vid 3-0. Ja, domarna ska givetvis ha koll på reglerna och döma rätt. Men hade det blivit lika mycket rabalder om det inte blivit mål? Nej, givetvis inte. Spelarna protesterade ju inte ens vid målet, inte tränarna heller. Och domarna är ju inte de enda som borde kunna reglerna eller? Den bästa artikeln i dagens mediarus är av Tomas Pettersson som bland annat skriver så här:

Men alla kan vi göra fel, därför lider jag faktiskt en smula med Patrik Sjöberg som var djupt förkrossad över vad han ställt till med.
Jag hoppas bara att Luleåbacken Jaroslav Obsut mådde lika illa. På grund av Sjöbergs misstag glömde alla liksom bort vad som startade hela cirkusen.
Eller rättare sagt vem.
Obsut drog på sig en utvisning vilket var illa nog. När han sedan några sekunder senare proppade en Frölundaspelare och fick en tvåa till var det bara idioti.

Det märkliga är att jag i det läget noterade lätt imponerad att Sjöberg vågade ge Obsut 2+2. De flesta domare brukar fega ur i det läget.
Sedan startade cirkusen. Frölunda gjorde 1- 0. 2- 0. 3- 0. Skandalen var ett faktum. Luleå ett slaget lag.
Men.
Även om Sjöberg gjort allt rätt hade det förmodligen ändå stått 2- 0. Luleå hade torskat. Och Obsut varit syndabocken.
Nu blev det inte så. Luleå kanaliserade i stället all sin ilska på domartabben - vilket förstås är mycket smart. Det är alltid bättre att rikta vreden utåt.
Men var det hela sanningen? Knappast.
Den här matchen var förlorad för Luleå i samma sekund som Jaroslav Obsut klippte in sin knytnäve.
Omspel? Glöm det. Även om det kanske vore det moraliskt rätta är det bara en utopi i Hockeyligans värld.
Vad kan man lära sig? Att supervisorn naturligtvis ska sitta i funktionärsbåset.
Redan från och med i kväll, tack.

Nu blev det ju faktiskt 5-1 och inte 3-0...

Nu är det hockeyfeber

Dagen idag har haft en konstig kurva, började jättedåligt och slutade bra. Skönt det. Största behållningarna: vår snögubbe Caroline, Brämhults hallondryck, nya lakan i sängen och Snyggingen.

Och sist och störst, Frölundas seger med 5-1. Imorrn kan de bli klara för semi. Jag får erkänna att jag hade fel när jag inte ville att de skulle möta Luleå, men när man tittar på det så här, att Timrå kanske slår ut HV, så visste kanske gubbarna vad de gjorde ändå...

Imorrn ska jag också på invigning av Sexan, nya fika-/matstället på Essingen. Våning sex. Glasklart va? Bjuds på fika och man får se hur det ser ut. Nu har jag beställt biljetter också. Jag och Carim ska även testa ett nytt sushiställe imorrn. Idag testade vi ett vid Axelsberg, imorrn blir det på Lilla Essingen.

Nu är jag glad. Behövde nog energin från att leka i snön med barnen.


Bläääääääää

Ingen ork till någonting. Förmiddagen har ägnats åt tvätt men inte ens det fungerade som det skulle så massa tvätt är fuktig. Blähä. Har jobbat lite men får inga besked. Blir så trött.

Dessutom, konsert på lördag strax innan Melodifestivalen. Hur bra tajming var det, kan man fråga sig?

Igår var det hockey, Frölunda var duktiga och vann.

Det snöar till och med utanför fönstret, men inte ens det hjälper.

Jag är knappt bitter.


Juxta crucem

Jag har haft en mycket trevlig helg. Åkte ner till Bästkusten, åt lunch med T och Märtis. Sen åkte jag till Scandinavium, hade fixat hockeybiljett på resan ner. Så, jag satt strax nedanför Goa gubbar, där var det drag minsann. Och i resten av arenan också för den delen! Matchen löste ju sig den också, 4-2 och glädje.

Sen, hem till T och se hennes mysiga studentlägenhet. Åt lite innan vi rörde oss mot Nef. Där fick vi vänta en bra stund innan konserten började, men när den väl kom igång så levererade han, den där Petter. Gamla godingar och lite nytt också.

Efter det, nattamat på Tintin. Gott gott. Och så hem till T igen för lite film, Dreamgirls. Men, jag var visst lite trött och såg därför inte de sista 40 minuterna... Men det är ju en bra anledning att komma tillbaka!

Och  så idag, tillbaka tidigt för konsert, och tvingades stå ut med falköpingsbönder som gjorde så jag inte kunde sova. Då var jag arg. Hursomhelst så gick Stabat Mater mycket bra ikväll.

Strange thing mystifying

Sitter och lyssnar på JCS-musiken. Ack, så bra den är! Ikväll är det övning igen.

Det är jobbigt när man vill va på flera ställen samtidigt. Men min Mamma har lärt mig att när man är med någonstans, då är det det som gäller och då kan man inte skippa bara för att man vill göra något annat också. Därför missar jag installationen i Norrahammar på söndag till förmån för konsert med Voces Mariae, vi ska sjunga Stabat Mater.

Imorrn blir det en tripp till Göteborg. Jag och T ska på Petter. Eventuellt ska jag på hockey, men det får vi se. Beror lite på om jag får sällskap eller inte...

Och jag var på gränsen till en annan människa

Jag sitter på kontoret. Snart ska jag ha övning med Voces igen, woho!

Imorrn är det JCS-övning så då får jag träffa dem igen. Och på söndag är det konsert, så det verkar som att vi ses hela helgen. Då är det dock ett dåligt tecken att jag vaknade med ont i halsen imorse...

Även idag har ägnats åt bidragsansökningar. Har fått ett negativt besked, men hoppas på några positiva!

Har faktiskt hittat två böcker på bokrean nu! H.O.M.O - en helgonkalender och Välkommen till Harmony och vi hoppas på spännande läsning!





Där ja!


If I had a little money


Pink the albino dolphin: Pink dolphin appears in US lake
Rosa delfin!

Min kära fröken Caroline skickade en länk på vad som ska bli mitt husdjur... Världens sötaste knallrosa albinodelfin!

Annars sitter jag och jobbar, komponerar mail och funderar över sponsring. Tänkte bara berätta det!

It's a cold and its a broken hallelujah

Det är så bra att Gilmore Girls har börjat gå på vardagarna igen, då slipper man vänta ända till helgen innan man får se det igen. Jobbigt bara att de är på olika ställen i säsongerna...

Idag har jag klarat av lite kontorsjobb, skrivit arbetsrapport och sådär. Har också hunnit ta en andra titt på bokrean, men hittade konstigt nog inget idag heller. Jag får gå dig snart igen, eller kanske i Sthlm när jag är där nästa gång eller så. För jag vill ju köpa böcker!

Näh, nu känner jag mig sådär oengagerad igen.

Ladidaa didamdaj ladidadidaa

Hoppas ni ser att rubriken är Vasaloppets lilla signaturmelodi... Jag har varit uppe sen halv åtta och kollat in det, och nu börjar täten närma sig mål. Tynell är i ledning när de nu är inne i Mora, hoppas han lyckas vinna. Och framför allt att hålla norrmännen bakom sig.

Annars har jag en soft dag. Snyggingen jobbar och åkte för en stund sen, så jag ska väl gå här och dra lite. Sen ska jag till Bohusvägen och äta tårta, Björn fyller år idag.

Soft. Lite rastlös bara... Får väl gå och duscha.

I fäders spår för framtids segrar!