Hem, ljuva hem

Tillbaka i lägenheten efter min smålandstur och hundvaktande hos familjen Ståhlbrand-Stenberg. Ganska skönt! Vi har dessutom röjt lite som vi inte gjorde innan jul, så nu är allt fint och städat igen. Jag har även skruvat ihop Snyggingens julklapp, en skrivbordsstol. Nu sitter han i den och ser nöjd ut!

Igår hade vi spelkväll på Gryta. Nötterna var där, och även Johanna och Olle! Honom var det ett tag sen vi träffade, han stack ju till Växjö när jag flyttade hit. Det var trevligt, vi catchade up on vad folk från ANT sysslar med nu för tiden bland annat. Alltid kul att skvallra lite om sånt! ;-)

Haräven passat på att träffa Milla på "semestern". Vi var där och hade trevligt, satt mest och snackade och så. Mini, Myggan och Frasse kom också dit, det var ju ännu längre man såg dem. Sen fick vi ju oss en tur till Anderstorp på natten, kan det bli mycket bättre? Haha. Jonas var på jobbresa i Danmark... Undrar hur det gick sen....

Mycket släkt och fler vänner har träffats, juldagen i Parken är ju ett måste! Där var det massa folk man aldrig träffar annars. Med de flesta blir det den obligatoriska ordväxlingen
"Hallå, hur är det???"
"Jo, det är bra! Själv då?"
"Jättebra",
och sen går man för att vinka på varann på dansgolvet senare. Men vissa personer har man längre samtal med, roliga återblickar.
Förfesten hos JoE var också en av de bättre, bara känt folk, skön stämning och många skratt... Förresten går Singstar mycket bättre om man sjunger för full hals! Haha....
Det sämsta med kvällen var att Snyggingen inte var med...

Julklapparna var bra, sällskapsspel, burkar, tillbringare, pengar, skor, snögubbe, kokböcker och så vidare. Mumma.

Snyggingen fick en parfym, te och kaffe. Han verkade nöjd! =)

Imorrn ska vi åter till Gryta, ska fira nyårsnatten med familjen där. De har varit i Falun i helgen, Jespers lag vann den ena klassen de deltog i i innebandyturneringen. Grattis!
Men innan dess ska vi ner på stan imorrn. Köpa blomma och sådär. Sista dagen på året...

Om vi inte hörs innan, så GOTT NYTT ÅR!

God jul!

Nu är det lite väntan. Vi har doppat i grytan, släkten har varit här och druckit julkaffe. Mammas biskvier, mums!
Undertiden vi fikade var det ju givetvis Kalle Anka och hans vänner som stod på på tv:n. Haha.

Sen har vi fixat lite julklappshemligheter, hehe. Om en stund är det dags att bege sig till Farmor för klappar och mer mat. Och Tomtarna. Fast nu är det Farbror Anders och Kusin Manfred som tomtar, de snyggaste av alla!

Sen ska jag ringa Snyggingen och undersöka vad han fick i julklapp. Spännande! Han får mer imorrn...

en annan adam, hoppas att du kan finna lite glädje i julen iaf! Om inte så kan jag ta mig ett snack med Tomten så han kommer till dig! ;-)

Hoppas alla människor får en underbar jul, och att Vit jul-kampanjen bidragit till något!

*<=)

Dan före dopparedan!

Imorrn smäller det. Julafton. Bara ordet låter ju mys.

Dopp i grytan. Julkaffe. Julklappar. Kalle Anka. Julbord. Tomtegröt. Sömn. Fackeltåg. Julotta. Sova. Snygging. Parken.

Så många traditioner. Som inte känns betungande utan på riktigt, "det är ju så här det ska va".... Jag tycker synd om människor som inte är julmänniskor, för att det betyder så mycket för mig. Och jag undrar hur julen ser ut från en icke-julmänniskas synvinkel... Måste va rätt jobbigt, eftersom allt just nu kretsar runt julen.

Ljus. Papper. Frost. Musik. Godis. Film. Tomtar. Tomten. Vänner.

Jag kommer inte riktigt ihåg när jag insåg att jultomten var någon med mask. Rätt tidigt tror jag, men den saken har inget med min tro på tomten att göra. För som den landsortsmänniska jag är tror jag att det finns gårdstomtar, trädgårdstomtar och, just det ja, datatomtar... Som hjälper till där det behövs, om man är snäll mot honom. Eller henne, men här kommer de stereotypa könsrollerna in och tomtemor är den som håller sig i bakgrunden. Men från Trolltyg i Tomteskogen kan man få en rätt skaplig bild... Förutom att jag inte tror att det finns troll.
....Är detta frukten av en flickas livliga fantasi, eller är det ett arv från förfäderna som var övertygade om dessa knytts eller oknytts befintlighet? Annars är jag väl kanske lite galen!

Jultomten bor där det är kallt, där ingen kan se honom om man inte går riktigt vilse... Men det är spännande att jag fortfarande inte vet vem/vilka som tomtade hos oss när jag var liten. Mamma vill inte tala om det heller! Men men, det är väl inget jag lider så jättemycket över, lite nyfiken bara.

Näe, nu ska jag stiga upp och laga fiskbullar. Mums!

Ett halvår

Ikväll för ett halvår sen satt vi i Växjö, packade lite och sådär. För imorrn är det ett halvår sen jag blev västeråsare. Oj vad tiden går! Detta var ju givetvis värt att fira, så vi var och åt julbord. Riktigt god mat och trevligt hade vi också. Lite bilder finns på bilddagboken.

Jag har varit i Tokholm i veckan. Personalsamling med socialiserande och julbord då också. Jag hade riktigt kul, och det var ett väldigt värt pass där vi fick våra affischer och liknande analyserade av en reklambyrå.
Men det bästa av allt var att träffa kollegorna, F, långt samtal med min Towe. Borde vi ha oftare! ...Jag ska till F i Skövde i januari, på personlig coaching. Det tror jag blir jättebra!

Vi kom också igång med SPLR, som Ola så fint döpt det till. Sportlovsläger Ransberg. Riktigt bra grupp och vi har kommit en bra bit på väg redan. Nu gäller det bara att det kommer barn... men det ska väl inte va några problem! ;-) Så, om nån som läser detta inte har nåt för sig v 7-10 får ni gärna va funkisar! JoJo?

Näe, nu ska vi nog dricka lite glögg och ha det mysigt. Bye.

Ett hus vid kusten...

Vårt pepparkakshus står nära havet. Det har blåst massa på det och därför är det lite snett och sådär... Men, det är det första huset vi gjort, så det får se lite vingligt ut! ...Det har personlighet...

Har även bakat lussekatteridag. Mums va goda de var! Alldeles gula och fina.

Och så har vi ätit lax. Gjord i ugn, med purjo, tomat, citron och grädde, och så potatis till. Mums!

Nu har vi tittat På spåret och Idol. Marie vann, höll på henne... Weeha.

Imorrn är det julfest i Hallsta. Och på söndag ska jag till Skansen. Ska stå med Vit jul-kampanjen, försöka få folk att skriva på kontraktet... Hoppas det går bra!

Och så har jag fått löneförhöjning... Mumma!

Nu ska jag nog sätta mig och titta på andra delen av Morden i Midsomer. I like.

Natti natti!

Mörker

Klockan är inte ens fyra och det är jättemörkt ute... Snart kommer i alla fall lucia och lyser upp lite! Trevligt!
Dessutom kanske adventsljusen jag köpt idag hjälper till att lysa... Varför ska man köpa ljus till den första advent för?

Jag sitter på mitt nya fina kontor och skriver detta, det är trevligt! Tyvärr är ju inte Sofia här, hon är i Bryssel. Det skulle jag också vilja va!

Inte har jag någon julklappspanik heller. Och jag har beställt massage. Och har fått kontantutläggspengar. Och ska få traktamente. Och haft en riktigt produktiv dag på jobbet...Det känns bra!

Imorrn ska jag dock jobba kväll i Vagnhärad.. Vet inte ens vart det ligger! Måste förbereda passet jag ska hålla i... Jaja, det får jag tid till imorrn på dagen! Det här ska nog gå bra det också!

Nu är bara den stora funderingen vad man ska äta till middag... Får kanske gå till affären och få lite inspiration!

Hejdå!