Sometimes I see, how the brave new world arrives

Någon slags årskrönika är väl då på sin plats när jag nu har en blogg. Hur ska man då utforma en sådan? Jag är ju en vän av punkter, så en sådan får det nog bli...

Årets tema: Resor. Tågluffen med Snyggingen genom halva Europa, med besök i Paris, Barcelona, Milano, Rom, Wien och Prag. Okej, om tågbyten också räknas så lägger jag till Karlsruhe, Montpellier och Berlin, så kan ni ju lista ut ungefär hur resan gick.
Sen besökte jag ju även Cambridge och Gloucester. Och givetvis min London-resa med Carro. Många storstäder i år, nästa år siktar vi på andra kontinenter...
Också alla resor till Stockholm får väl räknas in här, i snitt är det väl en gång i veckan under hela hösten.

Årets flytt: Gulsporregatan 13e till Minkvägen 57. Etta på 43kvm till tvåa på 77kvm, och walk in closet på det. Tredje våning utan hiss till markplan med två uteplatser.

Årets kör: Voces Mariae. Världens bästa kör med världens bästa människor, helt enkelt! Jag är så glad att jag åkte med till England innan jag knappt hade hunnit börja, och lärde känna dessa fantastiska personer. Jag har också lärt mig en ny svordom av Agneta, körledaren: "Järnplåtar!"

Årets färg: Grått. (Inte rosa, nej) I vardagsrummet är tapeterna ljusgrå med mönster, i sovrummet mörkgrå, och toan går också lite i grått. Men fint är det!

Årets jobbminne: Rättvikslägret. Jag, M, Johan, Ola och Erik hade ett läger som man kunnat göra en manual efter. Årets första riktigt varma helg, tältläger, bra program, sköna ungar, improvisationerna i schemat märktes inte, barnen hade vattenkrig, vi hade mänsklig jukebox och allt var så bra det kunde...utom möjligvis att de barn som åkte hem var i min patrull...

Årets jobbiga: Toalettkrångel. När vi åkte ut i Europa hade vi bara en toalettstol och en lampa. När vi kom hem från Europa hade vi inte ens lampa, så vi fick gå på toa med pannlampa. Hightech. Nu har vi i alla fall fint badrum.

Årets läger: Boomerang. Jag och Linn åkte dit med Jie och Zesen, de hade nog lika roligt som vi tror jag. Vi gick på skattjakt, lärde känna nya människor, såg Dogge (eeh, ja...), dök med tuber, slapp laga mat, (åter)upptäckte Vässarö, practical jokade, pysslade, fjortisade oss, slappade, fotade och hade det allmänt bra.

Årets bebis: Alice. Sötaste tjejen föddes 24 juli, som jag nu har äran att vara fadder till.

Årets sportminne: Frölunda-Ottawa. Förutom alla de grandiosa fotbollsarenor vi såg på luffen är det största minnet ändå en hockeymatch. Ett fullsatt Scandinavium som hyllade lagen och främst Alfie.

Årets bröllop: Beda och Oskars. Det var verkligen deras alldeles egna, alldeles underbara bröllop.

Årets förkortning: DVD. Det vet du!

Årets pryl: iPoden. Ja, så får det bli. Den har funnits med på mina resor sedan april. Okej, telefonen är ju evlighetens pryl, så den kunde jag inte välja även om jag skulle vilja...

Årets film: Stardust. Det är hårfint mellan den och Quantum of Solace. Men den vinner på storyn och humorn. Bond är ju mest bara jäkligt snygg...

Årets reklamfilm: Love for all av Björn Borg. Jag känner äkta lycka varje gång jag ser den. Tänk om världen såg ut sån, utan dumma fördomar om kärlek.

Årets matställe: Jensens och Spicy Hot. Nej, jag kan inte välja där. Till Jensens går jag för att tillfredsställa mitt köttbehov. Till Spicy går jag när som helst. And I love them equally.

Årets beroende: Facebook. Helt klockrent. Och det tillfredsställer också en hel del skvallerbehov...

Årets sida: 1000apor.se. Humor på hög nivå. Speciellt u-landsproblemet.

Årets kändis: Alex Schulman. Hans storhet överskrider mångas förstånd. Men hans humor är helt underbar och jag önskar jag kunde skriva som honom. Ser fram emot Skynda att älska, hans bok som släpps under året.

Årets snygging: Snyggingen. Såklart.

Årets syster: Systern. Såklart.

Sådär, det var några kategorier. Nu orkar jag inte hålla på längre, så jag tackar för i år, och säger GOTT NYTT ÅR till alla!


Jag var, är, och kommer alltid att bara vara

Seriöst så trodde jag Better man var mer välkänd än så.  Men man lär sig nåt nytt varje dag!

Idag låg jag kvar i sängen jättelänge. Typ nästa hela dagen. Sen åkte jag till Sthlm och hälsade på Carim. Nötterna skulle på hockey, så jag hängde på i bilen. Sen åkte jag tunnelbana och efter det lyssnade jag på skvaller ( =D ) och fick min första upplevelse av Zelda. Twilight Princess. Nu blir jag sugen på att köpa en Nintendo-konsol bara för det.

Är också sjukt sugen på det här med Kanada. Eller ja, vi flyger nog till och från New York i så fall. Dels vill vi se det och dels kostar det bara hälften så mycket. Hälsa på Carro och gå på hockey och lite sånt där. Niagarafallen kanske.

Nu sitter jag invirad i filten... Men jag borde gå och lägga mig snart. Är lite trött, och så ska jag och Fröken Emelie simma imorrn. Det ska bli skönt. Då har jag också en anledning att inte banga. Haha, vad säger det om min självdisciplin!?

Jag behöver uppdatera mig på filmfronten. T, du får skälla på mig!

Och inget bra är det  på tv heller. Nej, sängen får det bli, bara jag kommer på nån rubrik...

Lord, I fear the cold

Så är vi hemma i Västerås igen. -10 grader på Gryta. Kallt!
 Det har varit en bra vistelse där nere, med sköna dagar, fina paket och god mat. Bra sånt! Synd att jag inte har hunnit träffa alla i sån utsträckning som jag hade velat bara, men det blir så när tiden inte riktigt räcker till...

Resan hem förlöpte utan några större konstigheter, var typ 4 min sena hem, men det räknar jag knappt som nån försening!

Bea är världens sötaste hund, tror jag bestämt. Och det är jättekul att folk är så rädda för henne, som när Malin steg upp på en stol för att hon inte ville bli nosad, slickad eller dreglad på. Men det märks ibland att hon är valp och inte helt lydig än...

Nu går De två tornen på tv. Bra film, det där!

Jag fryser. Dumt.

Jul, jul, strålande jul


En Mamma och en Bea


En Lill-Tomte och en Gammel-tomte


En Kusin och Världens sötaste kusinbarn


En julklappsregnkappa


En Sverige-utgåva Monopol


En av Mamma växtfärgad och vävd pläd


En jul-Josefine i Farmors finrum

Lille tomtenisse, lille snubbe sno

Solen skiner jättestarkt och det är blå himmel och lagom kallt. Jag har krasat sönder is på vattenpölar, och nu är det bara lite snö som fattas. Men vi hoppas på det bästa!

Man får ha mössa på sig inomhus om man är tjej!

Jag måste bli bättre på det här med att skicka julkort. Vi har ju fått flera stycken, men bara skickat ett. Dock får jag lite mindervärdeskomplex när jag tittar på
Oppios blogg och ser mästerverken där. Så ska julkort se ut! Eller Älin, som skickade oss ett hemmagjort julkort, eller Lina och Ellan, som hade gjort fina fotokort. Jag kanske skulle skicka nyårskort som tack...

Vid tre börjar första etappen av resan. Att ta sig ner till stationen. Det kan bli nog så svårt med tanke på all trafik som bör va ute idag. Sen är jag i Reftele vid 20.34. Om tågen går som de ska, och om jag inte dött av att släpa på allt jag ska ha med mig. Reftele, denna metropol på jorden. Vi firar dagen med att lägga upp en bild på stationen...

Den gör inte riktigt samhället rättvisa, dock. Man ser ju inte ens att det står 152 m ö h under ortsnamnet...

Skönheten är hon...





Yeah!

Men det är där jag kommer ifrån

Idag har jag sprungit på stan massa. Köpt julklappar och blommor och band och julklappspapper och grejer, så nu ska nog det mesta va klart inför julafton. Eller nej, kom just på att jag glömde köpa snöre. Men folk får väl överleva ändå!

Jag och min Snygging har bytt julklappar. Han fick en klocka. Jag fick en cerise hoodie, en rosa mössa och ett rosa/ceriset bälte, allt ifrån den fina Åre-butiken som öppnat i stan. Ja, Peak. Lycka! Japp, Nånannan, några av de saker jag tittade på när vi var inne där.

Tittar på Hemma hos Jamie. Han lagar kalkon och gås, och det ser jättegott ut. Dock är jag inget fan av kastanjer, som han håller på med nu.

Imorrn åker jag hem till Reftele. Det ska bli trevligt, känns som en halv evighet sen jag va hemma, fast det inte är det. Men sex veckor eller så.

Nej, slå in lite paket kanske...

Julmys!

'Cause on Christmas, you can depend

Det blev hemmagjord tomtegröt, ädelostbollar (ädelost blandat med philadelphiaost rullade i krossade pepparkakor), pepparkakor, lussekatter, glögg och choklad. Och mycket trevligt sällskap av Karin och Christina.

Love Actually på tv. Den är så bra och julmysig. Så här sitter jag och Stina i soffan och tittar på den när Snyggingen spenderar natten i Skövde.

Hann inte med att julpynta så mycket, bara lägga på duk och sådär. Men snart, så. Då kommer tomtarna upp lite varstans i lägenheten.

Du lilla gran, så grön och fin, du luktar gott, som terpentin

Jag borde egentligen städa och diska. Har en känsla av att jag har sagt det förr, och så kan det nog va... Men det är ju så tråkigt! Funderar allvarligt på att anställa nån. =P

Sen, när jag har städat klart, då ska jag julpynta! Det får man inte göra för tidigt nämligen, då blir det inte samma sak. Tror inte jag orkar släpa hem någon gran, så det får väl Snyggingen göra imorrn eller så... Men då måste man införskaffa julgransfot och julgransmatta också. Och kulor och slinga och stjärna och glitter och sånt. Värst vad saker man ska ha när man skaffar sin första egna julgran.

Ikväll ser det ut som att Christina och Karin från min kör kommer hit. Det ska bli trevligt. Hoppas bara jag hinner klart med städ och pynt och så. Och fixa tomtegröt och glögg. Det hade jag tänkt bjuda på nämligen... Kanske skulle va über och göra lite julgodis också... Ja, den möjligheten finns helt klart!

Nu börjar julstämningen växa fram, även om synen utanför fönstret inte hjälper direkt...

Anja fyra och Bergman fyra. Duktiga svenskar idag! Igår också, med Anja etta och Järbyn trea. Jag gillar helgerna på vintern, det finns alltid sport att titta på!


Upp till kamp emot kvalen

Ojoj, jag undrar om folk har börjat gå på julledighet och att det är därför som antalet besökare idag har minskat lavinartat? Eller nja, jag hade ju inget snööverskott från början heller, men ändå!

Nån sa att det skulle bli väderomslag och därför kallt till jul. Man kan ju hoppas.

Återigen står jag framför problemet med att äta lunch själv. Så jäkla tråkigt. Men jag får väl ge mig ut, då.

Det roligaste idag var att en kille kom in på kontoret, som tidigare varit Junis-ledare,  men nu när inte Junis finns här så kunde han lika gärna bli scoutledare istället. Wohoo!

Sen ska jag på massage! Wohoooo! Avslappning i 40 min. Känns förjäkla gött. Efter det, jullov.

Känn ingen sorg för mig, Göteborg

(Okej, uppenbar titel, men var ju tvungen... Förlåt förresten, T, för att jag härmar dig på det här med låtar...)

Nu är jag hemma efter en dag på Sveriges framsida. Åkte vid sex i morse, fick sällskap ner på station av Snyggingen som började jobba ungefär samtidigt. Sova på tåget och resan förlöpte smärtfritt. Väl framme mötte jag min TSoHo där vi åt frukost. Sen dags för tur på stan där vi kollade läget i massa affärer innan hon gick på föreläsning och jag åt lunch.
Mötte upp henne och M en stund senare för fika och lite mer prat. Jag hade då inhandlat julklappar till Farmor och Alice. Sen avvek M och jag och T tog oss till Liseberg där vi gick runt och tittade och provsmakade lite. Avslutade dagen med lite mer shopping innan jag tog tåget hem. Riktigt trevlig dag!

På tåget hem var alla säten i min vagn blöta. Det var en spännande situation. När tågvärden till slut kollade min biljett fick jag byta vagn. Då var jag typ i Skövde och satt på en plastpåse.

Imorrn blir det sista dagen på kontoret innan jul. Det ska bli rätt trevligt! Synd att Kerstin ska gå i pension bara, då kommer det bli ännu lite tommare på mitt kontor. Hoppas att hennes ersättare blir bra i alla fall.

Nu ska jag snart sova, det behövs. Natti natti.

Det regnar här i Stockholm idag


Så här grått är det!

The boys of the NYPD choir we're singing 'Galway Bay'

Min närmsta utsikt för tillfället är en krukväxt, där alla blad som var på när den köptes är döda och där det kommer nya skott nere från stammen, en Carim och en Linn. Tittar jag åt vänster ser jag vatten och ett hus där jag skulle vilja bo.

Jag sitter typ där ringen är, huset är det med pilen. Men idag är det gråttgråttgrått och båtarna är upptagna och ligger under sina tält.

Jag gjorde en bloggpaus istället för att följa med Carim upp och hämta kaffe på våningen över.

Nej, nu ska jag väl jobba lite till innan jag beger mig hemåt.


Near, far, wherever you are

Det var trevligt hos Carim. Vi fyra flickor tillsammans för sista gången när vi jobbar i Mälardalen allihop. Lite sorgligt faktiskt... Men idag hade vi kul i alla fall!

Imorrn ska jag åka till Sthlm igen. Till Essingen den här gången, ha frukostmöte och träffa aktivitetsgruppen i huset.

På torsdag åker jag till Bästkusten, Götet ska bli osäkert för en dag. Liseberg och gå på stan och sådär. Och träffa min T och M.

Och på fredag jobbar jag igen, sista dagen innan jul. I helgen är jag helt ledig och på tisdag rör jag mig mot Reftele. Sen är det fullt upp några dagar innan Snyggingen kommer. Ytterligare ett par dar spenderas där innan vi åker norrut igen den 28:e.

Nu tittar jag på Titanic. Märkligt sammanträffande att jag och Emelie pratade om den igår och vi inte visste att den skulle gå på tv idag.


Det finns bara en av mig och det är jag

Igår var jag och hälsade på hos biskopen här i Västerås. Vi sjöng på högmässan, och det är tydligen nån liten tradition att biskopen talar den tredje advent och sen har kyrkkaffe hos sig. Så, det bjöds snittar, lussekatter, pepparkakor och kaffe. Mycket smakligt, och herr biskop var trevlig!

Idag har jag jobbat och så har jag träffat Emelie och fått de sista två böckerna och så har jag träffat Nånannan och så har jag gått på stan och så har jag fikat. Och pratat massa i telefon.

Imorrn ska jag till Carim och träffa henne och Sändra och Linn, den sistnämnda som äntligen är tillbaka på jobbet! Och sen ska jag ha fastighetsstyrelsemöte och sen ska jag äta tomtegröt.

Diktanalyser är så mycket roligare när man inte ska göra dem själv...

I Reftele vid jul vill jag äta Vaggerydsfalukorv. Mums.

Tänk så mycket enklare saker och ting vore om man kunde va på två ställen samtidigt. Då kunde man fira jul både i Västerås och Reftele på samma gång... Nu går inte det och då måste man välja och det är inte roligt.

Baby you can drive my car

Idag är det fyra år sedan jag tog körkort! Min körskolelärare tyckte jag skulle ha luciakrona på mig i bilen, men nej, så blev det inte. Jag är dock glad att dagens regler inte gällde då. Jag skrev nämligen provet i maj, och i september började jag ta körlektioner...

Till lucia kom det i alla fall massa snö! Det snöade hela dagen igår, och nu ligger det kvar en hel del. Hoppas det kan hålla i sig ett tag!

Jag frös lite, så här sitter jag i mitt ullfrottéunderställ. Ack så skönt det är! Byxorna är alldeles lagom, tröjan är lite stor trots att båda är S... Märkligt!

Borde börja stryka och duscha och sånt snart. Men det är ju jobbigt!

Julavslutning för personalen i Essingen
En liten bild från vårt svarta luciatåg med jobbet för två år sen

Jag står ej längre ut för knut, för redeliga män

Imorrn är det Lucia! Eller idag, om man ska va lite mer exakt. Hursomhelst, tre luciatåg står på schemat. Det kommer bli så fint, så, hoppas jag! Om det går lika bra som konserten igår kommer det bli alldeles underbart.

På kvällen blir det kanske baka pepparkakor på Bohusvägen, lite beroende på när jag är klar med luciandet och sånt där. Snyggingen är på julbord med sitt jobb, så han är upptagen på kvällen.

Nu har jag läst ut Twilight, har bara tre böcker kvar i serien nu... Och jag bävar för den dag jag har läst ut alla fyra! Ack, så bra de är i alla fall.

Sova snart..!

We wish you a merry christmas

Sjöng vi på vår julkonsert idag. Det gick bra, väldigt bra till och med.

Vårt hus finns i tidningen... Om man klickar
här och bläddrar fram till bilden där bildtexten handlar om två familjer som dekorerar ihop så är det vår dörr och köksfönster där lite till vänster. Vi har dock inget att göra med dekorationerna! Men det är vad vi ser så fort vi går utanför dörren i mörker.

Pokern gick bra, eller ja, jag är nöjd! Var tvungen att gå all in efter typ fem händer, men som tur var vann jag där, och tjänade en del på det. Slutade på 32 plats av 80, får väl ändå räknas som godkänt i min första riktiga turnering. Ason kom 8, och eftersom vi bestämt att dela på vinsten gick vi jämnt ut mot insatsen. Bra där!

Jag läser Twilight för tillfället, asbra! Nu är jag fast, och har blivit ett stort fan av Edward, en av huvudpersonerna i boken. Tror jag ska läsa en sväng nu faktiskt. Sen ska jag sova! Skönt att va hemma.

Upp tidigt och gå luciatåg imorrn, ska va på stan vid åtta.


I see your true colors shining through


Titta sickna fina!

Nu har jag solat. Det var skönt. Så jag är alldeles varm.

På onsdag ska jag på Casino Cosmopol, ja, det blev så. Jag och Ason ska spela pokerturnering. Uh, jag är lite nervös...

Boston Tea Party på tv. Det är bra, det.

Har bara idag sett min favoritreklam två gånger på femman! =D

Jag borde packa, men det hinns väl med. Klockan 7.15 går tåget.


Halt, här får ingen passera

Lyssnar på musik, letar knep och knåp och gör en affisch. Det är trevligt. Innan snöade det också. Nu är det regn.

Imorrn bär det av till kungliga hufvudstaden för att träffa kollegorna. Woho! Och vi ska också få träffa den berömde Gympaläraren från Klass 9a, Igor, som är min kollega Veronicas man. Dessutom vankas det julbord på Skansen. Mums!

Nej, inte så mycket spännande som hänt annars. Så jag slutar nog skriva här.


Berlinmuren© Maria Norrgård
Jag lyssnar på Die Mauer

I en evighet levde jag som om du inte fanns

Det var en av sångerna som sjöngs igår. Det var så vackert! Beda i röd 50-talsklänning och svart nät i håret och Oskar i svart kostym, röd slips, röd näsduk och röda strumpor. Massor av sång och musik, en härlig blandning av traditionellt och alldeles eget. Voces stod för ingångsmusik, två sånger till i kyrkan, och två sånger på festen. Bedas Be my baby gjorde succé, och vår lilla överraskningsskål i form av Gubben Noak gick också bra. Trevligt sällskap vid bordet och god mat gjorde också sitt till.

Tråkig avslutning med tjafs bara, nu har jag räknat så jag har ont i huvudet...

I fredags var jag ju hos Carro. Vi lagade världens godaste potatisgratäng som åts med smaskiga köttbullar och gelé. Sen gick vi till Borgen och spelade Mario CartWii. Gick bättre när jag pratade i telefon än när jag inte gjorde det, konstigt nog. Sen kom Pudding förbi, så himla längesen, det var kul att ses igen. Efter tv-spelandet blev det TP från 1984. Jag vann. Heeelt av mig själv... eh...
Sen till Carro igen, glass med varma hallon, Sunes jul och Grinchen. Fast sen stängde vi av och sov.

Nu tittar jag på reprisen av Stjärnor på is-finalen. Spännande.

Skidorna idag gick ju bra! Två silver. Nice! Lite sämre i skidskyttet dock... De kan ju iofs åka skidor, men inte skjuta.

Nej, nån slags mat kanske?

Sweet dreams are made of this

Snyggingen var vaken lite längre än jag inatt. När han kom och la sig var jag halvt vaken, halvt i en dröm. Så jag började prata om att jag hade hela världen inlagd i min telefonbok och var tvungen att radera de jag inte känner... de som blev kvar skulle få julklappar. Snyggingen frågade om jag var medveten om att det var sex miljarder människor, och det var jag tydligen... Märkligt, det där.

Nu ska jag snart till Uppsala. Tvättar lite bara, hoppas jag hinner med bussen. Ska av på stan och köpa lite grejer innan också. Puh.

Imorrn är det bröllop! Wohoo!

You can get it if you really want

Det vita och fluffiga som fick mig att göra en äkta filmflämtning i morse håller nu på att dras ner och plattas ihop och försvinna. Det kan ju göra vem som helst bitter...

Nej, det här håller inte, borde gå och äta lite lunch.

Mina kära Voces-flickor är så bra, vi ska ut och shoppa lite sen.

Jag vet inte vad jag vill ha i julklapp... vet inte heller vad jag ska köpa till alla... Det är lite jobbigt! Men jag vet inte, för nånstans är ju ändå poängen att man vill bli överraskad, och om man då får allt som står på önskelistan blir man ju inte överraskad och då är det inte riktigt lika kul...
Men jag ska väl fundera lite till och sen kanske komma på nåt bra.

Ho-Sana-Hey-Sana-Sana-Sana-Ho

En lunch blev längre än vad som var tänkt. Vi möttes vid två, gick från Spicy nån gång strax efter fem eller så... Men nu vet Emelie massa om mitt jobb och vi vet massa om varandras bakgrunder. Trevligt!

På löpet idag stod det tydligen nåt om isvindar och -20 grader i helgen... kan bli spännande.

Grey's är så sjukt bra. Och ikväll blir det Heroes... Onda solförmörkelse!


Oh, the weather outside is frightful

När jag åkte till jobbet var det lite snöflingor i luften. I och för sig blandade med regn, men man får vara glad för det lilla... Nu är det dock bara grått grått grått igen.

Jag lyssnar på
julradio. Det är trevligt. De spelar bara julmusik, dygnet runt, och finns bara i december.

Luncha med Emelie Spicy sen! Hon ska intervjua mig... "Nån som kan nånting om nånting." Så jag ska få prata om mitt jobb och sånt där. För det är ju alltid lika lätt att definiera...

Köpa bröllopspresent!

Du ädla ros och förgyllande skrin

Den bästa reklamfilmen på ett bra tag...



Nu blir jag dessutom sugen på att gå ut och shoppa lite nya underkläder ju!

Du är sodastreamad o'boy

Regnet slår emot rutan och det är alldeles kolsvart utomhus. Idag har det känts som att det varit morgon hela dagen, det blev liksom aldrig ljust.

Nu ska jag snart äta middag. Snyggingen har kvällspass på jobbet, så jag ska visst vara snäll och spara lite tills han kommer hem..

Lugn kväll ikväll, således. Kanske lite tv-spel.

Jag får massa spännande fakta om folk på min mail. Kollegorna ska skicka in saker vi andra inte vet om dem. Och oj, vad det finns saker man inte vet eller ens anar...

Living in the gangsta's paradise

Det är lite roligt att lyssna på Radio Jerusalem (som vi smålänningar lite skämtsamt kallar vår kära Radio Jönköping...) via nätet, då får man reda på såna spännande saker som att man bygger parkeringsfickor på väg mot Gränna typ. Och givetvis Göteborgsbacken. Den här gången är det en timmerbil som fastnat...

The office idag. Det är i alla fall lite folk i huset, vilket gör det hela lite trevligare! Sitter och fyller i lite papper så att vi ska få pengar. Till förbundet alltså.

Ikväll blir det övning inför bröllopet igen. På lördag smäller det! Ska bara fixa det här med skjuts också...

Ooh, jag ska leka med Caroline på fredag! Snyggingen ska ha överliggning i Skövde, så då ska jag ha överliggning i Uppsala.