Här är det

179935-39
Mitt nya hem. Med tillhörande Snygging som gömmer sig i fåtöljen!

Jag ligger i sängen. Det är skönt!

Jag har varit med T och Märtis på läger i Vallentuna. Det var helt okej. Som vanligt finns det ett barn som muppar massa, och  endel små intriger. Det mest ovana var väl att bli bitchslappad! :-O

Var trött efter det. Somnade i bilen hem och drömde att nån fick hjärnan kluven av en yxa... mysigt!
Träffade Peter och Peters Markus när jag kom hem, vi åt pizza. Mums! Sen var jag seg hela kvällen, och Snyggingen blev arg för att jag kramade honom när jag typ sov. Haha.

Vaknade idag, helt inställd på att åka och ta hand om Tjejen. Behövde inte det, därför glömde vi bort tvättiden. Ahja, det är bara lakan och sånt ändå typ. Skönt!

Sen var vi hos Lena och kollade på nya katten innan vi åkte ner på stan med henne och Erik. Där träffade vi även Hammarn. Åt på Slaffset, kollade sällskapsspel och så, vill ha! Vill också ha min födelsedagspresent, vet inte vad det är... Men vill ha! Vill ha en från mina syskon också. Eller två! Hrmm....

Imorrn blir det nog Sura. Grilla och sådär. Grillat är gott!

Näe, handla och hämta Tjejen snart. Citroner, smör och ägg. Sen blir det kladdkaka!

Sambo!!!

Så har det hänt. Jag bor inte i Växjö längre. Jag  bor i Västerås. Det känns så bra, så bra!

Trots spindlar fortsatte jag packa i slutet av veckan, även om allt inte var klart när de s k Nötterna dök upp. Vi började iaf packa in i kärran i fredags kväll. Sen var folk lite trötta, så vi gick och la oss. Tidigt nästa morgon började jag igen, och sen följde de andra efter. Efter en stund kom Pappa, Mamma och Systern för att hjälpa till med det sista och för att städa. Och panta flaskor. Tack för hjälpen!

Vid elva åkte vi till Donken för att äta, och därefter styrde vi kosan mot det nya hemmet. Det är lååååångt mellan städerna. Och så möter man massa cyklister utefter vägen...
Väl framme packade vi ur sakerna ur släpet. Sedan började det värsta. Oj vad vi slet för att få upp sakerna till tredje våningen. Det var varmt och jobbigt och jävligt. Många rundor blev det...  Tur att allt är uppe och att man inte flyttar så ofta!

När vi hade fått upp allt började iordningställandet. Det tog sin lilla tid, men idag blev allt klart. Så himla fint har vi fått det. Endel saker står på viden och andra i lägenheten. Och det blev inte så trångt som jag trodde ett ögonblick. Skönt.

Imorrn blev det jobb igen, hade glömt det lite. Men det löste ju sig ändå. Även om jag inte riktigt vill åka ifrån Snyggingen. Som ibland även kommer bära namnet Sambon härefter. ;-)

Nu sitter vi här och kollar Om en Pojke. Den är bra. Sen ska vi sova. Imorrn ska vi tvätta. Det är det sista för att få allt iordning. I like. Nu har vi två tv-sar i en etta. Haha, det känns bra!

Kärlek.

Tillbaka till filmen. Hejdå!

Titta, bara titta!

image38
Usch. Hemsk!

En händig man

Jag ska börja följa Gessles blogg på Expressen. Det kan ju vara intressant att se vad som händer i hans liv under sommaren. Ingen konsert inplanerad dock, det kommer jag nog inte hinna med. Måste ju ha tid att andas också..!

Jag kom inte så långt på min promenad, orkade inte det sen. Har istället plockat lite till här, men imorrn får jag ta nya friska tag. Ska hinna ner till kontoret då också bara, jag tar det vid andra fikarasten tror jag... Eller är duktig och tar det vid första! Haha, vi får se när jag vaknar... Men då ska jag iaf skriva ut några papper och hämta lite saker som är kvar på kontoret, ex liggunderlag och kladdkakeform. Då ska jag även handla. Vill du ha fiskbullar på torsdag, Snygging? Isf ska jag köpa potatis...

När jag blir stor ska jag skriva nåt bra. Det kan vara en sångtext, en dikt, en bok, en artikel eller en krönika. Men den ska vara bra, en sån text som man kan läsa igen och igen, och den ska få folk -mig och andra- att känna något. Jag måste börja öva inför detta storverk snart. För jag kan bli stor snarare än jag anar!

Hoppas att vi inte skulle ha bambupinnarna sen, isf ligger de i soptunnan... Jag har en skräppåse i varje rum nu, så så fort jag behöver slänga nåt är det bara att sträcka ut handen... Mycket praktiskt!

Jag välte en garderob över mig och mitt rum idag. Jag hade packat ur det mesta som var i den, men sedan ställt in en hel väska med kläder i. Skulle sedan ta ner en flyttkartong som stod uppepå. Nådde inte riktigt, så jag ställde mig på nederkanten av garderoben. Den vickade upp lite. Men, nåt trillade ner bakom och lade sig i vägen, så att den inte gick att vicka tillbaka. Så, då lyckades jag inte hålla emot längre, och fick dra den neråt. Sen har jag inte lyckats få upp den , behöver hjälp med det när jag får besök. Skrapade emot foten under äventyret, men som tur var är det inte så farligt!

Snart ska jag nog gå och lägga mig och läsa kokbok. Prata i fonen ett slag också hade jag tänkt. Sen sova. Imorrn, packa!

Hoppas du har haft det bra på Gotland, Systra mi!



AAAAH, djävulsspindeln kom just tillbaka! Den sprang in under soffan... Nu går jag härifrån!


Kaos

Min lägenhet ser ut som ett bombnedslag. Det är rätt kul att packa, iaf endel av sakerna, men jag har inte börjat med allt småplock än... Det är det som är det värsta. Alla små papper o sånt. Men men.

Jag fick min ström tillbaka, servicekillen kom hit och drog upp en spak. Svårare än så var det inte... =P Positivt iaf att det var nu det gick sönder, så avfrostade frysen sig själv, och det var bara att skölja ur lådorna!

Gah, hur ska allt få plats i lådor och kassar??

Haha. Jag har fått ett uppgraderat Commeo-kort. Två stjärnor! Inte för att jag vet hur det kommer att löna sig nu när det är prio istället, men det får vi se!

Dagens hemskaste: Typ Sveriges största spindel. Och spindlar är ju som bekant ingenting för Jos. Iew! Satt i soffan och rös. Nu har den försvunnit in i ett hörn. Den kan gott stanna där! Eller så sprayar jag in lite typ toalettrengöring eller nåt! Dö, spindel, dö!!

Dom vill inte ändra anmälningsdatumet på lägenheten, så Snyggingen får gå dit själv imorrn. Hoppas det går bra att ta kort också, så jag får se hur det ser ut! Detta innebär dock att han inte kan komma hit imorrn. Så vi får ses på torsdag istället!

Jag tror jag ska gå en runda... Ser skönt ut ute, och jag kan behöva komma ut lite!

Ingen ström

Här har jag haft en tråkig tågresa med försening och en skön promenad tillbaka till lägenheten. Så kommer jag in och skyndar in på toa. Lampan tänds inte, och jag tänker att "jaha, den har väl gått sönder." Testar en annan lampa. Den tänds inte heller. Kollar kylskåpet. Det är rumsvarmt... Fräscht! Och när jag försöker få tag på han som har hand om driften i lägenheten svarar inte han. Går inte att få tag på. Märkligt. Finns det ingen jour eller nåt? Humm... Jaja, får väl göra som Snyggingen föreslog och tända lite ljus och så. Sen ska jag sova och spara datorns batteri.
Hoppas på svar imorrn iaf, vill gärna ha ström och kunna tvätta och jobba och sådär.

Saknad.

Näe, sova var det väl... Gonatt!

Värme

Idag ska jag åka ifrån min Snygging och Västerås. Det är sista gången jag åker härifrån som jag inte bor här! Härligt...

Nu är Hammarn och Mikka här och vi slötittar tv. Trevligt. Det är varmt ute. Och jag ska sitta på ett tåg. Illa illa. Hoppas det har hunnit svalka ner sig till halv sex iaf!

Snyggingen  kommer ner senare i veckan. Sen kommer mer folk och hjälper till att bära tunga saker, och sen flyttar jag upp! Weeha!

Jag vill ha socker! Strö lite socker på mig är du vänlig...

Vi har fått ett förråd nu! Och snart ett helt vägguttag också hoppas jag... Och mina växter ser bra ut!

<3


Götheborg

Vi somnade strax efter nio igår. Heeelt sjukt! Endast några små avbrott, som när Snyggingen mumlade nåt om att han började bli pigg vid halv fyra imorse. Dock somnade  vi om igen, jag var inte riktigt lika pigg..!

Dagen började med att jag låg och läste en stund innan vi steg upp och drack kaffe. När tv:n sattes på var det bilder från Bästkusten. Götheborg är på väg in i hamn, nu är det den kungliga saluten. Vi har följt hennes färd in mot stan, en riktigt mäktig syn! ...väntar bara på att en tvilling ska dyka upp! Fast det är massa folk så risken är ju inte överhängade!

Jag har planterat ut mina basilikor som jag förodlade inomhus. De har tagit sig bra på bara två dar, nu har de dubbelt så många blad som innan! Dessutom har det kommit upp två persiljeskott av de som jag sådde utomhus direkt. Så himla kul att det lyckas! =D Okej, än är det inte helt klart, men det syns iaf resultat!

Igår var det student. Väldigt trevligt! Vi mötte Lena när hon sprang ut. Sen satt vi och tittade på när de åkte runt på sina flak, många spännande citat där. Efter det åkte vi till Bohusvägen och firade med smörgåstårta och Sprite. Eller ja, vissa skålade ju i bubbel istället. Sen åkte vi tillbaka till Gulsporregatan och Snyggingen fick håret avrakat av Erik. Tihi.

Vi ska få en prenumeration på DN i en månad av Arvid Nordqvist. Trevligt! Då har man en tidning att läsa på morgonen, fast jag kommer vakna när de smäller i postfacket... Som nu även bär mitt namn!

Det är så skönt väder idag! Undrar vad dagen bär för planer med sig... Det är helt klart en bra dag iaf!

Det är blommor som har fångat mig...

Snyggingen har spelat GT för mig. Ååh! Det är så mycket sommar, så skönt, så härligt.

 Idag steg jag upp rätt sent... Vi slappade och lyssnade på musik och sådär. Sen åkte vi ner på stan, kollade upp saker och ting och handlade lite. Sen lagades mat och åts.

Skulle ju åkt och solat idag, men det hann vi tyvärr inte med... Får väl ta det på lördag eller nåt! Istället solade jag lite i lägenheten, men inte tillräckligt länge för att få nån bränna. Sen städade jag under tiden Han tvättade. Han har diskat idag också. Så nu är här så rent och fint!

Nu är det tv och slappt som gäller. Imorrn är det student! Lilla Lena! Vad ska man ha på sig??

Haha. Dagens roligaste. Snyggingen råkade ringa fel idag. Till min mamma. Tihihihi. Ja, det var trevligt att prata med henne en sväng iaf! =D

Blågult

Imorse vaknade vi till en dag med strålande solsken. Erik och Lena körde mig och Dammis till Örebro, endast med stopp för frukost på Donken.
När vi kom fram började kampen, vi aktiverade barnen och deras föräldrar. De verkade ha trevligt, synd att alla de som anmält sig inte kom bara.

Sen åkte jag tillbaka till Västerås (snart kan jag skriva hem...) där jag tog bussen till lägenheten. Snyggingen, Erik och Tjejen väntade där. Tyvärr var jag lite off och hade halvt värmeslag. Bränt mig har jag också gjort. Låg och halvsov en bra stund innan jag kylde av mig med en kall dusch. Efter det mådde jag bättre.

Fotboll sen. 5-0 är allt ett trevligt resultat. Och så roliga mål också! =) Vore kul att se nån match live... Får kanske åka till Österrike/Schweiz nästa sommar... Haha!

Nu har vi varit och gått hem med Erik  och Tjejen och hämtat Saaaaaaben. Den ska vi ha imorrn när vi går ut med Tjejen, fixar inför studenten och åker och relaxar och förhoppningsvis jämnar ut brännan lite...

Nationaldagsfirande? Inte så jättestort va... I Småland kan man iaf åka till Anderstorp och köpa lite karameller!

Skönt med sommar!

...Hela året har jag väntat på - Juni, juli, augusti...

image36
Det är inte så jäkla längesen va!?

image37
Vi...

Näe, nu ska jag strax krypa ner i sängen tror jag. Vila ut inför imorrn.

Sov så gott!

Uppsala

Idag har jag varit i Uppsala. Det var en spännande resa. Jag och Snyggingen åkte från Västerås och mötte Dammis på stationen i Uppsala. På väg till lägenheten vi skulle kolla på började Saaaaaaben bete sig lite konstigt, och stannade mitt i en korsning typ. Lite jobbigt! Den mådde inte så bra riktigt. Men vi fick allt igång den igen!

Lägenheten var jättefin, men dyyyyr.

Sen gick vi och fikade på Ofvandahls med min blonda vän Caroline. Det var riktigt trevligt att ses igen, blir alldeles för sällan nu för tiden. Men nu snart när vi bor närmre varann hoppas vi det blir bättring på den fronten!

På vägen hem stannade vi och köpte godis på Sveriges största godisaffär. Mums! Efter det var Saaaaaaaaaaaaben lite vrång igen. Hur mycket man än gasade ville den inte åka framåt. Så vi testade att stå still på motorvägen lite. En spännande upplevelse! Men nu ska ju Erik skaffa en ny bil... ;-)

image35
I Riga hade onda människor satt upp såna här klisterlappar överallt. Jag blev arg! Så vi gick och rev ner dem, fick ner en hel del faktiskt. Snacka om att de är bakåtsträvare. Fast bilden är allt lite humoristisk, det är någon som verkligen lagt ner sin själ i det. Man blir så trött...

Nu ska vi snart sova. Dammis ligger på den uppblåsbara madrassen på golvet, och jag har intagit sängen. Snart får jag sällskap också. Trevligt. Imorrn ska Erik köra oss till Örebro, där vi ska jobba lite. Sen är det fotboll för hela slanten, riktigt nice!

När jag kom upp igår fick jag middag av Snyggingen. Det var så fint, så gott, så bra. Tack! <3

Natti natti!


Riga

I fredags begav jag mig till Lettlands huvudstad på en liten belöningsresa. Mycket trevligt. Här följer en bildserie som förklarar vissa delar av resan!


image30
Vi började med flyg från Landvetter. Väskan tillhör mig.

image31
Sen kom vi fram till Riga, där vi åt. På väg till hotellet tog jag en bild på Riga by night.
image29
Igår besökte vi en marknad. Jag funderade på att köpa en stickad mössa med öronlappar, men det blev det inget av!

image32
Utsikten från vårt hotellrum var helt ok. Strax utanför bilden till höger låg Rigas operahus.

image33
På kvällen skulle vi egentligen besökt en sportbar som visade Sverige-Danmark, men när vi fick veta att Lettland-Spanien spelades bara tio min bort från där vi var bestämde vi oss för att gå dit. Detta är Sven, som sitter i förbundsstyrelsen. ...Själv var jag nog mer intresserad av live-rapporterna från Sverige.

image34
Döm om min förvåning när jag fick se planet vi skulle åka med. Och när jag frågade personalen visade det sig att det faktiskt är planet spelarna i landslaget brukar åka i! Coolt! Undrar om nån speciell brukar sitta på platsen där jag satt, undrar om de öht har hyfsat bestämda platser... Spännande var det iaf!

Näe, så snart kladdkakan vi ska bjuda på imorrn är klar ska jag ringa och sen sova. Ska bli skönt. Imorrn ska jag jobba, sen blir det avfärd. Åh, jag längtar!!

Gonatt!