Och vi åkte långt bort

Sitter här i fåtöljen och kollar friidrott, det är helt okej. Snart är det stavhoppsfinal och stafetter. Nice!

Har precis kommit tillbaka efter en tur med Bea. Det märks att vi inte går så ofta, hon testar gränserna varje gång. Jag är inte riktigt en del av flocken...

Dagen började alldeles för tidigt med en tur på auktion. Skulle spana in ett par cyklar, men de var inte i nåt gott skick, så det blev inga.

Sen lagade jag mat, fläskkotletter med champinjonsås och potatis, det blev bra. Till och med den kräsne Storebror var nöjd.

Har även hunnit med en sväng till Gislaved och tittat fotboll. Domaren blåste för ingenting, det var spännande.

Jag har sovit alldeles för lite inatt, så därför är jag jättetrött nu. Det funderades ju på Värnamo och efterfest för att vänta in Malin som kommer hem inatt! Men det är inte säkert jag orkar med nu.

I see trees of green

Jag håller på att bo in mig i Borås. Har börjat inse lite hur gatorna hänger ihop i centrum och sett att det finns caféer och snabbmat överallt, hela vägen från Högskolan och hem. Det är inte så praktiskt. Men jag får öva upp min självdisciplin... (Haha, tror jag på det själv?) Hursomhelst är det en mysig stad.

Idag har jag jobbat och suttit i parken och läst. Väldigt härligt väder, sommaren verkar bara vilja dyka upp i maj och slutet av augusti nu för tiden.

Mitt rum börjar också få lite ordning. Praktiskt att det inte är så stort, då går det snabbt att röja. Problemet är ju att man inte har nånstans att göra av typ väskor och sånt där. Måste komma ihåg att ta med krokarna jag fick av Mamma i helgen.

Det är dock fortfarande störande att inte ha nån möjlighet att laga mat, eller ens koka vatten... Jag som köpt te och allt. Och jag funderar lite över hur jag ska få hit köksgeråden. Men det lär ju lösa sig, får väl ta lite i taget. Två grytor, stekpanna, knivar, köksredskap, glas, bestick, muggar, tallrikar, ugnsform o bunke är väl det viktigaste. Och det är ju en del att ta på tåget...  Mormors bil låter mer och mer lockande, det finns ju bara problemen med att få låna den samt parkering att oroa sig för. Men det ska väl lösa sig!

Åh, varför ska Clas Ohlson ligga på knalleland!? Det här med att hitta nånstans att köpa skruv och kablar och sånt i centrum till humana priser, det är mitt största problem hittills.

Nu ska jag snart på hockey! Testa lokaltrafiken och sånt där. Mycket spännande!

Varför vill bredbandet inte funka!?

Jag var ung och dum

För tillfället är jag lite lätt besatt av Sommaren du fick med Helén Sjöholm. Och för en gångs skull är det mer melodin än texten jag fallit för... Eller tänk att ha en röst som henne!

Ligger i min säng i Borås, ska sova första natten i den. Har inte riktigt packat upp allting, men det är ju därför jag är här ett par dagar. Måste köpa en förlängningssladd och en lång antennsladd bland annat, så jag kan kolla mer Friidrotts-VM. Samt ta hit en del av mina kökssaker, här fanns ingenting sånt alls. Så de här dagarna blir det nog mest kall mat ur mitt Light my fire. Tack Dammis för det tipset!

Har också träffat en annan tjej i lägenheten, Hanna. Hon var trevlig, och vi har helt samma syn på vad som måste fixas till de allmäna ytorna. Får väl försöka sätta oss ner alla som bor här och prata lite om sånt.

Hittade sladdarna till skrivaren som varit borta hela sommaren. De satt i eluttaget i mitt rum i Reftele, bara inte ikopplade i skrivaren... Men jag är knappt förvirrad!

På lördag kommer Malin hem från Turkiet, så ska försöka träffa henne när jag är hemma över helgen. Annars får det bli en annan dag, det brukar ju va massa folk som flockas när hon dyker upp mellan resorna!

If I ruled the world

Sitter här och hostar när regnet öser ner utanför fönstret. Det är rätt trevligt, om man bortser från förkylningsdelen då.

Helgen innebar min första festival, och det var min typ av festival. Lite tonårsfylla och trevligt med hotell, saknade bara lite fler artister i min smak. Det var förvisso spännande att få lite utbildning i sån där musik, Emelie är en bra lärare. Nas, Robyn, Teddybears och Timo var bäst, Band of Horses positiv överraskning. Och jag fick ju se Dr Alban!

Söndagen spenderades bland annat på nya Gamla Ullevi med Blåvitt-Helsingborg. Bra första halvlek, dålig andra. Men det var en trevlig söndagssysselsättning i alla fall!

Sen kom jag hem, och förkylningen jag försökt ignorera under helgen bröt ut lite till, med feber och sådär. Men jag överlever.

Jag lyckades i alla fall sätta 9.58 innan loppet börjat igår, Bolt är ju cool!

Jag skrattar idag, kanske gråter jag sen

Nu har jag klarat av resan till London. Orkar dock inte skriva om allt jag gjorde, vill man veta det kan man hitta en sammanfattning hos Systra mi.

Igår var jag på speedway för första gången i mitt liv, kollade Lejonen. Det var kul, kommer försöka gå snart igen hade jag tänkt.

Idag har jag och Dammis varit i Fållinge och hälsat på Malin och Elsa, och efter ett tag kom Mattias hem också. Vi fick kladdkaka, och satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Vi kom dit vid tre och åkte hem vid halv nio eller så, det var mycket trevligt! Och Elsa är givetvis världens sötaste bebis! Uppkallad efter min Mormor är hon ju också... Skönt att det fina tallrikssetet med motiv från Tomtebobarnen gick hem hos unga fröken! Och hos mor och far också för den delen.

Imorrn drar jag till Göteborg. Jag ska hälsa på Towe och hämta ut biljetterna till Way out west, som jag och Emelie ska på i helgen! Woho! Till största delen ska jag vara sällskapsdam, i alla fall under fredagen. Och ack så trevligt det ska bli!

Framåt nästa vecka flyttar jag till Borås. Trodde jag skulle börjat veckan med HV-Frölunda i Värnamo, men biljetterna var tyvärr slut. Bittert. Men, nu har jag ju inte jättelångt till Scandinavium, så det får nog bli lite matcher i vinter.

Kanske börjar bli dags att packa nu?

Hjärter Dam vänder blad för en ny eskapad

Imorrn blir det London! Wohooo! Sjukt kul, gillar den staden starkt.

Igår flyttades mina saker till Borås. Eller inte allt, har kläder och sådär kvar här hemma. Men så småningom ska de också förflyttas dit. Tänkte att jag skulle va där några dagar veckan innan jag börjar och plocka lite och sådär. Nu står allt typ mitt på golvet i IKEA-kassar. Och det var sjukt vad tung min säng var... Men upp kom den, tack vare mig och Pappa.

Nu kollar jag gårdagens Allsång på webben. Ett bra program, det ska va Lasse som gör det!

Nähä, sova snart kanske. Åker ju trots allt halv sju imorrn...

Hit the road, Jack

Dagarna rinner på rätt snabbt när man har semester... Imorrn ska jag i alla fall hinna jobba lite, men ska även till Jönköping för att införskaffa en säng.

På tisdag ser det ut som att stora lasset går. Eller ja, hur mycket får man in på kanske 20kvm med snedtak? Inte jätte, va?

Min och Dammis roadtrip gick mycket bra. Det kändes inte som att vi körde typ 200 mil, men ungefär så mycket blev det i alla fall till slut. Ledordet blev snarast socker. Vi började med Skåne, där vi turistade vid Smygehuk, Stenshuvud, Ale stenar, Glimmingehus och Simrishamn, och hann med fika på Café Annorlunda, gigantglass i Åhus, kaffe i Helsingborg, butiksförsäljning i Kivik och dessutom lite vanlig mat på det...Sov en natt i Tollarp under tiden också.
Framåt eftermiddagen dag två rörde vi oss mot Öland. Där turistade vi inte så mycket, gick runt och kollade läget bara. Och sov.
Dag tre började med att vi tog oss till Kalmar slott, där en engelsk guidad tur visade sig bli en privatvisning för mig och Dammis. Mycket trevligt! Sen for vi vidare till Valdemarsvik där vi hälsade på en kompis till Dammis, innan vi for vidare mot glassen i Söderköping. Mycket glass blev det! Min innehöll vaniljglass, chokladglass, grädde samt vit, ljus och mörk chokladsås. Heaven! Sen begav vi oss till Vreta för att sova.
Nästa dag skjutade vi två människor, som sprang (!!) Göta kanal från ena sidan landet till den andra, från vandrarhemmet tillbaka till kanalen. Galningar. Sen kollade vi in Vreta klosterkyrka och ruinerna efter klostret, och körde sedan vidare med mål att runda Vättern. Det lyckades vi med, och hittade även en mycket mysig liten hamn i Granvik, nånstans i Tiveden. Sen kom vi fram till Carro i Bällefors. Där åkte vi och spelade minigolf och fikade (givetvis), spelade Mario Kart Wii, åt pizza och sov.
Morgonen därpå fortsatte färden söderut, med första anhalt en fika hos Älin i Källby. Sen svängde vi utåt Bohus-kusten, stannade vid Torps köpcenter, och åkte norrut mot Fjällbacka. Var ju tvungen att kolla in stället där Läckbergs böcker utspelar sig. Sen, ner till Göteborg. Där kom vi fram till Towe, gjorde oss i ordning och gick och åt på Jensens. Världens sämsta service den kvällen, men ack så god mat de har! Efter en stund anslöt Märta, och sen gick vi och hängde på en pub på Andra Långgatan.
Sista dagen på färden mötte vi Lina och angjorde Liseberg. Jag vann två kg Geisha och en liten förpackning Aladdin-hjärtan. Lina vann två kg Schweizernöt. Dammis vann...ingenting. Vi åkte och hade trevligt, även om det regnade på oss ibland. Till slut styrde vi kosan mot Varberg, där vi fikade och åt glass med Spruttan och Magnus. Mycket trevlig avslutning på resan. Och vi slogs inte en enda gång!

På torsdag åker vi till London! Det är en sak jag inte riktigt fattat än...

Och sen ska jag äntligen träffa Emelie igen! Hon ringde igår, från U2. Hade tidigare frågat om hon skulle ringa upp under nån speciell låt, jag bad om Pride. Och mycket riktigt, då ringde hon. Bonos stämma gick rakt genom luren och jag önskade av hela mitt hjärta att jag varit där. Ack, så vackert det var. Tack!