Snö!

Jag åkte från ett vintrigt Östersund med snö som fallit hela dagen, -12 grader och alldeles underbart... Kommer till Arlanda där det är dimma, duggregn och gråttgråttgrått och trist... Man kanske skulle bli norrlänning...

Det var jättekul att jobba och träffa kollegorna, rekrytera på universitetet, slöjda och leka med hundarna. Tänker ju dessutom försöka komma upp igen i februari.... VM i Skidskytte hålls ju där uppe, och det vore ju ett ypperligt tillfälle att kombinera nytta med nöje! Haha.

Nu jobbar jag lite, svarar på mail som inte hunnits med de senaste dagarna och så. Glömde min kalender där uppe, så har inte så stor koll. Men ska till Tokholm och träffa Linn på måndag, så då får jag tillbaka det! Snällt!

SportlovslägerRansberg... Åh, det låter mysigt!

Imorrn får man öppna chokladkalendern och titta på julkalendern på tv och "på riktigt" tända slingan på balkongen... Och kanske ha glöggparty med de fina muggarna jag fick av mamma i julklapp förra året... Ja, det låter bra! Och pepparkakor med mögelost... Mums!

På söndag tänkte jag gå till domkyrkan och fira in första advent med sång och musik. Mys!

Sjukt trött

Jag ska sova en sväng nu. Sen kommer Snyggingen hem från innebandyn, då ska vi kolla Heroes.

Imorrn ska jag till Östersund! Weha! Det ska bli roligt att träffa kollegorna igen.

Jag har fått ett nytt kontor. Jag och Sofia ska dela rum på Lovisagården, som är IOGT-NTO-lokalen här i stan. Vi träffades i Gbg och kom överens direkt. Gött när det händer! Känns skönt att slippa sitta själv i en annan dag, tror att det kan komma mycket gott utav detta!

Snö i Norrland!

Natti natti

Winnerbäck och Pippi

Åh, lycka. Det var en väldans trevlig kväll ikväll, konserten var grym! Jag hade rätt i att jag skulle kunna fler texter ikväll, men det var ändå lite för många nya låtar för min smak. Allsången på klassiker som Hugger i sten eller avslutningen Kom änglar var dock gudomlig. Det här ska jag göra om...

Nu tittar jag och Snyggingen på ett program om Pippi Långstrump. Hon är grym, jag skulle vilja vara som Pippi. Världens starkaste tjej... Åka runt i världen, segla på de sju haven och slåss mot pirater. Det vore livet, va... Men jag sover inte med fötterna på huvudkudden! Det går bäst för Pippi i protestantiska och buddhistiska länder, och lite mindre bra i muslimska och katolska länder... Intressant! En forskare sa just om sina barn "De får titta på våld och sex, men inte den tecknade Pippi." Jag är nog benägen att hålla med! ;-)

Snart, nästa Heroes-avsnitt, sen sova. Imorrn ska jag äta lunch med Sofia, och på kvällen ska jag till Eskilstuna och prata Sörmlandsprojekt. Trevligt! Hoppas bara jag hinner hem i tid till andra halvlek iaf, man får ju inte missa när Sverige tar sig till EM. Det måste de!

Natti natti!

Det här med Kent, va...

Jag har aldrig varit nåt fan av deras musik direkt. Sönderspelade låtar i radion med texter inte en människa kan förstå... Sen träffade  jag Snyggingen, och blev varse att de var favoriter hos honom. Jobbigt läge. Dock har jag kommit fram till att de bästa låtarna inte är de som spelas på radion, förutom möjligtvis Ingenting...
Snyggingen fick Kent-biljetter av Lena  i födelsedagspresent, de skulle gått ihop. Sen visade det sig att hon var tvungen att jobba, och jag blev erbjuden att följa med. Och det var faktiskt en riktigt trevlig tillställning. Jag är ett stort fan av deras ljussättning och hela den biten. Och med såna högtalare kommer man långt... Slutet var bäst, det var först då det kom låtar jag kunde sjunga med i.. ;-)  Totalt var kvällen klart över förväntan! ...Men jag har fortfarande sista låten på hjärnan, Mannen i den vita hatten (16 år senare).

Ikväll är det dags för Winnerbäck här i stan. Det ser jag riktigt mycket fram emot! Var på honom förra sommaren i Halmstad med Dammis och Vemma, och jag tror knappast det kommer bli sämre ikväll... Och fler låtar jag kan texten på, dessutom!

Jag hade fått brev imorse också. Från Blodcentralen. De sa att mina järnvärden var låga "(13 microg/l mot önskvärt >15 microg/l). (Det gick inte att copypasta in mictotecknet...) Detta innebär iaf att jag ska ta järntabletterna efter blodgivning, och inte bör ge oftare än 2 ggr/år. Sånt som händer! Min blodgrupp är iaf A RhD neg. Spännande!

Jag börjar bli hungrig, och funderar på vad man ska äta idag... Kyckling kanske?

Fredagskväll

Jag sitter och slöar en kväll som denna. Kollar på tv, för tillfället är det Predikanten. Camilla Läckberg. Tänkte ju läst boken, men det blir nog så efter att ha sett den på tv i alla fall. Gillade ju hennes första bok, så då bör ju inte den andra vara sämre hoppas vi.
Det är ju inte samma sak med böcker som med film, där nästan alla uppföljare är betydligt sämre. Men böcker kanske är genomarbetade på ett annat sätt.

Jag har varit och hälsat på farmor idag också, fikat och lite så. Det är trevligt. Nu ska jag bara hälsa på mormor och Söte-Göte också.

Kanske ska på julmarknad imorrn. På Segerstad, gammal herrgård och numera lantbruksgymnasium. Och så ska jag göra paj och kladdkaka, till pokerkvällen som är imorrn här i huset. Men jag lär ju inte få smaka, om jag ska ut. Vi får se helt enkelt.

Jag fryser massa, mest hela tiden. Tänk att det  är kallare i Småland än i Västmanland. Eller så är jag trött eller så...

Jag spelade en omgång  aoe II innan. Och det gick bra för en gångs skull. Sen tog batteriet slut på datorn. Och spelet gick förlorat. Givetvis. Morr. Nu orkar jag inte försöka igen.

Jag upptäckte just att jag börjat många stycken i inlägget med "jag". Det är säkert ett tecken på något. Att jag är egocentrisk eller så, antagligen.

Nu, vira in mig i filt och titta färdigt på tv. Sen, läsa nån bra bok, kanske från mammas bokhylla.

Natti natti


Efter samlingen

Nu är jag i Reftele. Jag sitter och tittar lite tv, har varit på scouterna ikväll också...

Som sagt, Wendelsberg. Jag tycker om det där stället. Jag saknar det lite, fast skönt att inte vara fast där, som vissa andra var fortfarande.
Kom aldrig in i mellangården eller upp på tredje våningen, men ändå.
Improvisationsteater där vi tittade på Bosse med anhang som spelade lite för oss. Mm, riktigt roligt. Så duktiga, så.
Vi har ju jobbat lite också. IOGT-NTO-rörelsens anställda från hela landet. Eftersom vi inte haft såna samlingar innan var det en spännande upplevelse och nya ansikten. Men det blev ändå inte så mycket tid gemensamt, vilket jag tycker var synd. Vi fick en idé om att förbunden skulle mötas i Drogkampen, det vore intressant... Men scouterna skulle nog kanske inte vinna, och det är ju lite jobbigt.

Igårkväll var vi på restaurang Trés. Det var god grekisk mat, men ingen efterrätt eller kaffe på maten, det var synd. Så vi åkte till Backaplan och åt glass på Donken istället. Det var gott, och trevligt sällskap.

Sammanfattat, kul med nya kontakter men för lite lära känna.

Sova i min gamla säng inatt. Den är rätt skön tycker jag. Men kall... Illa illa. Imorrn ska jag laga mat. Så får inte vara uppe för länge inatt... Haha.

Wendelsberg

Jag är tillbaka. Så himla många minnen som man har från det här stället. Har tagit kort på fönstret till nummer 26, där man aldrig kunde gå förbi på vårterminen utan att titta in för att se om man såg nån Snygging innanför rutan.
Har även varit på Förebygg.nu, där vi slavade för två år sedan med att dela ut väskor och paket. Men det jag gillar med den mässan iår är allt folk man träffar, nya som gamla som man stöter på. Nätverkandet är stort! Kan kanske vara bra att ha en gång i framtiden.. Nu, sova. Natt!

Vovvevakt

Min vana trogen är jag hundvakt på tisdagar. Tjejen har faktiskt varit här sen igår, för att vi skulle ändå rasta henne vid lunch idag också. Och Ejik bor ju så långt bort.... Han fick förresten paket igår. Ett vattengevär. Så glad så! =) I utbyte fick vi ju kakor och tårta, så inget dåligt byte enligt mig.

Jag har blivit lite duktigt och köpt ekologisk mjölk... Man kan ju tycka att så mycket mjölk som vi dricker så bör det ju göra nån skillnad... Haha. Kanske skulle skaffa den där kon, trots allt...

Jag vill också ha en spis. En AGA-spis som vi såg i Tokholm i lördags. En spis att bygga ett kök utifrån. Mmm... Mmm-mmm-mmm!

De finns i flera färger... Är den inte snygg? Jooo!

Nu tittar jag på Äntligen hemma. Det är trevligt. Sen är det House. Det är också trevlig. Sen ska jag nog röja lite. Imorrnkväll ska vi tvätta.

Imorrn ska jag till blodcentralen! Ska kolla om jag har tillräckligt bra blod för att  få lämna ifrån mig lite... Haha.

Jag och Carro har fastnat vid Betapet. Det är roligt! I början vann jag stort... Nu är hon inne i en vinnar period... Tycker vi inte om! Jag får öva i smyg...

Min nya Caroline ligger här och glänser, tatuerad och fin. Det är inte alla som har en döpt iPodGillar den bling..?

Tjo!


Sovmorgon

Man får ha det efter en sån vecka som förra veckan. Började med FM och slutade med Dammis matförgiftning och vandring i Stockholmsnatten. Däremellan var det kollo som gällde. Och rekryteringsmöte med Flen-kåren. Phew.

Carro var här i fredags. Medan Dammis låg och sov gick vi på bio, Stardust. Den var riktigt jäkla bra, skulle jag vilja säga! Då fick jag en present också! =D Carros gamla iPod! Hon har ju köpt en ny, och jag ville ha musik! Tackar! Snart ska jag åka upp till henne och då ska vi äta våfflor och paj och titta på film och sådär.

Snart ska jag ner på stan. Gå till biblioteket, och redovisa kvitton. Weha. Snyggingen ska plugga Sen ska vi äta nåt gott ikväll.

På tal om gott, Marabous nya choklad med Non stop är underbar! Riktigt smaskens. ...Har du fått smaka än, Carro? Moahaha...

Jag blev utmanad också, både av Linn -
linnkarlen.blogg.se, och av Tina -tinatruedsson.blogg.se

Sju sanningar om mig

- Jag är uppvuxen i Reftele, som inte är landet, utan ett samhälle...
- Jag anser mig fortfarande vara smålänning
- Jag flyttade hemifrån på veckorna när jag var 16
- Jag älskar choklad
- Jag vill ha en meter snö utanför fönstret
- Jag har världens bästa sambo
- Jag brukar laga god mat

Just det. Jag utmanar nu: ToweJojo,  Isak, Eerdal, och Snyggingen!