Folk, fall nu neder

Har en lätt ångest över informationssökningsuppgiften som ska in på måndag. Men den tar vi tag i de två kommande föreläsningsfria dagarna, så ska den säkert va klar sen (jovisst...)

Idag har jag bakat kladdkaka med
Dewey, Bellell och Sändy efter lektionen. Det var trevligt och gott.

Såg Perfume: the Story of a Murderer med flickorna i Åsbokollektivet idag. Bra film, vackert filmad och lite lagom hemsk emellanåt.

Imorrn blir det nog julstök om vi hittar orken i decembermörkret. Knäck och kola och lite sånt står i så fall på programmet. Mys!

Har inte en enda julsak uppe här, det är lite illa. Får julpynta mitt (eller hur det nu är) rum i Reftele.

___

Majsormen (Pantherophis guttatus, förr Elaphe guttata) är en art i släktet råttsnokar. En fullvuxen majsorm kan bli uppåt 180 cm, men i fångenskap (terrarium) blir de sällan över 150 cm. Oftast 80-120 cm. En nyfödd juvenil är mellan 20 till 30 cm lång när den föds och är lika tjock som en blyertspenna. Majsormar, liksom de flesta råttsnokar, äter mestadels gnagare, men de är duktiga klättrare och kan komplettera sin föda med mindre fåglar och ägg. Eftersom nyfödda möss är svåra att hitta i naturen, äter många majsormjuveniler små ödlor som första måltid, oftast grön anolis. Majsormen kan ha otroligt många olika vackra färger.
Källa: Wikipedia


Kommentarer
Postat av: Bellell

NAW på ormen! Min julklapp kanske?

2009-12-09 @ 10:54:39
Postat av: Jossa

Du kanske kan få en plastkopia, om inte annat...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback